تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حكيم نيست آن كس كه مدارا نكند با كسى كه چاره اى جز مدارا كردن با او نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828680777




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آسانسورهای برقی elevator


واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: elevator
آسانسورهای برقی
●اصول عملكرد
یك آسانسوربرقی با نیروی محركه كششی دارای اتاقكی است كه ازكابلهای فولادی آویزان است و این كابلها برروی قرقره محرك شیاردار حركت می كنند. كابلهای فولادی از یك طرف به بالای اتاقك و از طرف دیگر به قاب وزنه تعادل متصل می شوند. وزنه تعادل از میزان بار روی موتور الكتریكی به اندازه اختلاف وزن موجود میان اتاقك همراه با بار و وزنه تعادل یا اصطكاك كم می كند. این اختلاف وزن را ((بار غیر متعادل)) می‌نامند.وزنه تعادل معمولاً ۴۰ تا ۵۰ درصد وزن اتاقك به علاوه بار آن و اصطكاك وزن دارد. اصطكاك معمولاً ۲۰ درصد وزنه تعادل است.
●شكلهای كابل كشی

۱-كشش تك رشته ای:
این شكل از كابل كشی معمولاً همراه با ماشینهای گیر بكسی به كارمی رود،اما از آن می‌توا ن برای ماشینهای بدون گیربكس با سرعتهای پایین تر ۷۵/۱ تا ۵/۲ متر بر ثانیه نیز استفاده كرد.در این دو حالت معمولاً زاویه تماس كابل فولادی باقرقره محرك به ترتیب ۱۴۰ و ۱۸۰ است.
قرقرهمحرك به ندرت از چنان قطری برخوردار است كه در فاصله میانی مركز اتاقك و وزنه تعادل قرار گیرد،به همین دلیل استفاده از قرقره انحراف ضرورت پیدا می كند.
۲-كشش دو رشته ای:
چون استفاده از قرقره انحراف خطر لغزش كابل فولادی را در نتیجه كاهش سطح اصطكاك كابل با قرقره محرك افزایش می دهد ، می توان از قرقره دو رشته ای استفاده كرد.از این روش در آسانسورهای پر سرعت وسنگین بار استفاده می شود.
۳-كابل كشی ۲به ۱ :
از این روش گاهی به همراه ما شینهای گیربكسی در سرعتهای پایین تر اتاقك یعنی در حدود ۷۵/۱ تا ۳ متر بر ثانیه استفاده می شود.در این حالت سرعت اتاقك و وزنهتعادل نصف سرعت محیطی قرقره محرك است و این بار روی قرقره را به نصف كاهش می دهد وامكان استفاده از موتورهای پر سرعت را فراهم می سازد كه نسبت به موتورهای كم سرعت ارزانتراند.
۴-كابل كشی ۳به۱:
از این نوع كابل كشی برای آسانسورهای سنگین كالا در مواردی استفاده می شود كه باید توان موتور و فشار روی یاتاقانها را كم كرد.
۵-كابلهای توازن:
در ساختمانهای بلند بالاتر از ده طبقه،بار كابل فولادی كه در حین حركت اتاقك از آن به وزنه تعادل(و بر عكس)منتقل می شود مقدار قابل توجهی است و با رسیدن اتاقك به بالا، بار كابل سیمی به وزنه تعادل منتقل می گردد.برای توازن و كاهش این پدیده،به قسمت تحتانی اتاقك و وزنه تعادل، كابلهای توازن متصل می گردد. برای جای دادن كابلهای توازن به یك گودال عمیق تر نیاز است.
●اتاق ماشین آلات در سطح پایین:
در صورتی كه اتاق ماشین آلات در یك طبقه میانی یا در كف چاه آسانسور واقع شود به كابل سیمی طویلتری احتیاج است ودر این حالت كابل از دور قرقره های بیشتری عبور می كند كه این خود به مقاومت اصطكاكی بالاتر و ضرورت كار نگهداری بیشتر منجر می گردد. اما چنانچه اتاق ماشین آلات در طبقه همكف قرار گیرد، چاه آسانسور از وزن ماشینهای كابل پیچی و تجهیزات كنترل خلاص می شود. موقعیت اتاق ماشین آلات مسئله نفوذ دال بام و هوابندی را نیز منتفی می سازد.
●محرك استونه ای:
در این شكل كابل در جهت حركت عقربه های ساعت و كابل دیگر در خلاف جهت حركت عقربه های ساعت به دور یك استوانه می پیچد، بنابر این زمانی كه كابل به دور استوانه می پیچد ، كابل دیگر از دور آن باز می شود ، نقطه ضعف محرك استوانه ای آن است كه با افزایش ارتفاع ،استوانه بزرگ و سنگین می شود و بنا بر این استفاده از این سیستم به ارتفاع حداكثر ۳۰ محدود می گردد.
●كابلهای سیمی :
این نوع ازكابلهای مورد استفاده، كابلهای سیم فولادی با مقاومت كششی بالا هستند و تعداد كابلهای هر آسانسور بین ۴ تا ۱۲ عدد است . قطر كابلها ۹ تا ۱۹ میلیمتر و ضریب ایمنی آنها ۱۰ است.
●موتورهای كابل پیچی:
درصورتی كه نیروی محركهانتقالی به قرقرهكششی از طریق یك چرخ دندهحلزونی باشد، موتور از «نوع گیربكسی» است. اما چنانچه نیروی محركه از طریق اتصال مستقیم از موتور به قرقرهكشش منتقل گردد، موتور از«نوع بدون گیر بكس» است. توان موتورهای بدون گیر بكس از۲۲تا ۸۳کیلو وات متفاوت است،اما موتورهای گیر بكسی كشش از توان۳ تا ۳۰ کیلو وات برخوردارند.
●موتورهای گیر بكسی تك سرعته كشش:
این نوع موتور شامل یك چرخدندهحلزونی است و با برق مستقیم یا متناوب كار می كند.زمانی كه اتاقك به فاصله كمی از پا گرد طبقات میرسد،ترمز به صورت اتوماتیك عمل می كند تا اتاقك به شكل آرامی متوقف شود.
●موتورهای گیر بكسی دو سرعته كشش:
در این حالت از یك موتور با دو سیستم سیم پیچ جداگانه یا از دو موتور جداگانه استفاده می شود .در زمان شروع، موتور با سیم پیچ پر سرعت به كارمی افتدو برای محدود كردن جریان، یك مقاومت بصورت سری به آنها متصل است.شتاب گیری آرام اتاقك با كاهش تدریجی میدان مقاومت صورت می گیرد.با نزدیك شدن به پا گرد طبقه،موتور یا سیم پیچ پر سرعت از كار می افتد و موتور با سیم پیچ كم سرعت متصل به چوك به كار می افتد.سرعت اتاقك تا رسیدن به فاصله كمی از پا گرد به صورت تدریجی كاهش می یابد و در این زمان جریان برق قطع می شود و ترمز به صورت اتوماتیك اتاقك را به آرامی متوقف می سازد.
●موتورهای گیر بكسی ولتاژ متغیر كشش:
در سیستم ولتاژ متغیر مزایایی وجود دارد كه با دیگر سیستمها نمی‌توان به آن دست یافت.شتاب گیری مثبت ومنفی بسیار آرام، این سیستم را نسبت به سیستمهای یك یا دو سرعته برتر می سازد.تجهیزات این سیستم شامل موتوری با برق متناوب است كه برق مستقیم موتور محرك ماشین گیر بكسی را تأمین می‌كند.
●موتورهای بدون گیر بكس ولتاژ متغیر كشش:
وجود این تجهیزات برای آسانسور های پرسرعتی با سرعت ۷۵/۱ متر بر ثانیه و بالاتر بسیار مهم است. این تجهیزات بیانگر بهترین روش جدید در برآورنده ساختن شرایط ترافیكی با كارآیی بالا است.
برای شتاب گیری آرام،در مدار میدان ژنراتور از رگولاتور تنظیم كننده ای استفاده می شودكه بازده خروجی ژنراتور را كنترل می كند.یك مقاومت متغیر در مدار میدان به تدریج میزان مقاومت را كاهش و ولتاز ژنراتور را افزایش می دهد تا اتاقك آسانسور باشتاب گیری آرام به سرعت كامل برسد. با ایجاد سرعت كامل، ولتاژ ژنراتور تا كاهش سرعت اتاقك ثابت باقی می ماند.برای كاهش سرعت و توقف اتاقك از یك مجموعه كلید القایی استفاده می شود.ترمزها تنها در زمان ثابت بودن اتاقك عمل می كنند.
●ترمزها:
برای انواع تجهیزات ماشینی آسانسور وجود یك ترمز برقی- مكانیكی با عملكرد ایمنی در زمان قطع برق ضرورت دارد.زمانی كه آسانسور در حال حركت است،كفشكهای ترمز به صورت برقی- مكانیكی از استوانه ترمز فاصله می گیرند،یعنی بر نیروی فنرهای لوله ای یا صفحه ای ترمز در زما ن ثابت بودن اتاقك غلبه می شود. قطع جریان برق سبب به كار افتادن ترمز می شود و بنا براین در موقع رفتن برق ترمزها ایمنی ایجاد می‌كنند.
●اتاق ماشین آلات:
در موارد ممكن،اتاق ماشین آلات را باید در بالای چاه آسانسور قرار داد،،این مكان بالاترین كارایی را ایجاد می كند .این اتاق را باید تهویه كرد و با عایق كردن پایه بتنی ماشین آلات از دیوارها و كف به كمك صفحات چوب پنبه فشرده ،به مسئله انتقال صوت توجه نمود.
وجود یك تیر بالابر سقفی درست در بالای ماشین آلات برای نصب یا پیاده كردن تجهیزات ضروری است ودر داخل كف در بالای پا گرد نیز باید یك دریچه دسترسی ایجاد كرد تا از طریق آن بتوان تجهیزات را در صورت ضرورت جهت تعمیر یا تعویض پایین برد.برای این اتاق باید یك در قفل دار نصب كرد و وجود فضای كافی جهت كنترل كنندها، انتخاب كننده طبقات و دیگر تجهیزات ضروری است.
دراین اتاق وجود پریز و تجهیزات روشنایی خوب ضرورت داردو استفاده كافی از نور طبیعی روز توصیه میشود.دمای اتاق نباید از۱۰ درجه كمتر و از ۴۰ درجه بیشتر شود و برای این منظور وجود امكانات گر مایش و تهویه ضروری است . برای پرهیز از ایجاد گرد و غبار باید دیوارها،سقف و كف را رنگ كرد،چرا كه گرد






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[مشاهده در: www.p30city.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 587]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن