واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: بذرهای تعالی
¦ مردم را به اسامی به خاطر آورید
¦ یک شرکت راحت باشید
¦ از خودخواهی بپرهیزید
¦ در دیگران علاقه ایجاد کنید
¦ مداوماً به بازسازی و بازآرایی بپردازید
¦ سوءتفاهمات را مرتفع کنید
¦ پاداش بدهید
¦ مخالف ناامیدی ها و سرخوردگی ها باشید
¦ قبل از گرفتن، بدهید
¦ نیازهای کارکنان تان را تامین کنید
¦ هدف ها را فهرست کنید
¦ تعالی را در همه جا به نمایش بگذارید
¦ از ته دل لبخند بزنید
¦ در چشم مخاطبان نگاه کنید
¦ با شور و شوق دست بدهید
¦ با دقت به سخن افراد گوش دهید
¦ عاشق کارتان باشید و به سمت بهبود و کمال گام بردارید
¦ مطالب و موضوعات آسمانی را مطالعه کنید
¦ افراد خود را تربیت کنید
¦ انعطاف پذیر باشید
¦ سخاوت به خرج دهید
¦ مسائل را جدا کنید و به حل آنها بپردازید
¦ اغلب به جشن و سرور بپردازید
ویژگی مدیران شرکت های رهسپار تعالی
کالینز و تیم تحقیقاتی اش در طول پنج سال فعالیت جست وجوگرانه به این حقیقت دست یافتند که مدیران شرکت های رهسپار تعالی همه مثل هم بودند. فرقی نمی کرد شرکت از نوع مصرفی است یا صنعتی، در دوران بحران است یا ثبات، خدماتی است یا تولیدی. مهم نبود این جهش چه زمانی اتفاق افتاده یا شرکت در چه اندازه ای بوده است.جالب تر آنکه رهبران سطح پنجم یک موضوع تحقیق دوگانه است؛ فروتن و بااراده، متواضع و شجاع.رهبران سطح پنجم در باور و مطالعات تجربی کالینز شنیدنی است، آنجا که می گوید: رهبران سطح پنجم به بیرون از پنجره می نگرند تا مطلوب بودن وضعیت را به عواملی غیر از خود نسبت دهند (و اگر نتوانند فرد یا رویدادی خاص را برای این منظور بیابند آن را محصول شانس خوب تلقی می کنند.) همچنین وقتی شرایط نامطلوب است به آینده می نگرند و مسوولیت را به عهده می گیرند و هرگز بدشانسی را سرزنش نمی کنند. شایسته است برای اطلاع بیشتر از ایده های کالینز به کتاب پرمغز او به نام «از خوب به عالی» مراجعه کنید که خوشبختانه دو ترجمه از آن شده است.جیم زابلوسکی صاحبنظر برجسته ای است که کوشیده همچنان برای تعالی، شاخص ها و استانداردهایی بیابد. این شاخص ها و استانداردها در پی آمده است که می خوانید. ویژگی کار زابلوسکی در آن است که بی پیرایه، سلیس و ساده و بدون دشواری ها، ویژگی هایی برای تعالی برمی شمرد. مهم تر آنکه او در بخش بذرهای تعالی موضوعات اساسی را برمی شمرد تا آنها که تمایل دارند به تعالی دست یابند این شاخصه ها را به بار نشانند.چنانچه در نظر دارید در زندگی خصوصی یا شغلی خود به تعالی دسترسی پیدا کنید باید این شش ویژگی برای کسب تعالی را بدانید:
1- تعالی دست یافتنی است
فقط معدودی از کسب و کارها دارای مزیت رقابتی هستند. در بسیاری از کسب وکارها، مدیران معمولی یا حتی مدیران ارشد مایوس از این طرز تفکر می شوند که هرگز بتوانند یک شرکت متعالی و عالی بسازند البته باید دانست که وقتی صحبت از تعالی می شود اندازه شرکت و کسب و کار دیگر اهمیتی نخواهد داشت.تعالی زمانی دستیافتنی است که آن را در ذهن، قلب و روح خود حک کنید. تعالی باید با وجودتان ممزوج شود نه اینکه بخشی از شما باشد. تعالی امری همگانی است که در سراسر شرکت باید رسوخ کند. یکی، دو تا از کسانی که در سازمان شما به این موضوع ایمان نداشته و در آن تردید کنند همانند عارضه ای سخت موجب توقف پیشرفت خواهند شد.شما باید تعالی را در هر سمت سازمانی، در هر شرح وظیفه شغلی و در هر هدف سازمانی متبلور کنید.
2- کسب تعالی کاری بس دشوار است
کسب تعالی در بسیاری از موارد بسیار طاقت فرسا و سرا ب آمیز است که کمتر کسی راغب می شود تا چنین سفری را آغاز کند.
3- مزیت و تعالی، شاخص موفقیت است
درست است که شاید بتوانید درآمدتان را طی 10 سال با کم فروشی به مشتریان و صرفه جویی در پرداخت به کارکنان دو برابر کنید و حتی از طریق تبلیغات تشویقی برای خود اسم و رسمی دست و پا کنید اما هیچ یک از اینها پایدار نخواهد بود و به اندازه ای تحقق و کسب تعالی که موجب بقای سازمان می شود در انتظار عمومی ماندگاری نخواهد داشت.
4- تعالی انگیزه بخش است
تعالی موجب می شود فراتر از آرزوها و رویاها بیندیشیم، این نکته موجب می شود تا دست به عمل بزنیم. تعالی به ما می گوید منابع خود را در جهت درست سازمان دادن فعالیت ها ارزیابی و طی فرآیندی برای دسترسی به اهداف استفاده کنیم. تعالی زمانی که تمامی دنیا فریاد می زنند «غیرممکن است» به ما می گوید: «می توانید»، تعالی به احساس قلبی مربوط می شود، روح را پرورش و جان را قدرت می بخشد. تعالی ذهن را تهییج می کند و هیچ گاه تکراری و خسته کننده نمی شود.
5- تعالی یک فرآیند است
تعالی دستیافتنی است اما راه درازی در پیش است و آنگاه که نیاز به تعالی را در جاهای بیشتری احساس کردید جست وجو و تلاش برای تعالی دیگر هیچ گاه متوقف نخواهد شد.
6- تعالی یک استاندارد است
اثبات می کنیم پیامبران همگی بهترین استانداردها برای ما هستند. آنها و کردارشان استانداردهایی هستند که شاخص موفقیت شناخته می شوند. چرا تلاش نکنیم همانند فردی باشیم که نمونه ای کامل در حوزه شخصی و شغلی است؟بنابراین اجازه دهید دست به کار شویم. اگر شما بذرهای تعالی را در فعالیت هایتان بکارید، میوه آن را در بین اطرافیان خود توزیع کرده اید. به دیگران نیز اصرار کنید که همین طور عمل کنند آن گاه شاهد وفور ثمرات و به بار نشستن این باغ باشید.
«تعالی» و «ویژگی های آن» با نام جیم کالینز ،عضو هیات علمی دانشکده بازرگانی دانشگاه استنفورد ،قرین است.کالینز کتاب «از خوب به عالی» را نوشت که با اقبال فراوان صاحبنظران برجسته مدیریت و مدیران پرآوازه روبه رو شد؛ کتابی که بهترین ایده های کسب و کار در آن است.پیام کالینز بسیار ساده، روشن و آشکار است: «خوب ماندن» سد راه تعالی است.او دریافت چرا برخی شرکت ها جهش می کنند و برخی دیگر خیر؟وی برای درک این پرسش به مطالعات موردی در سطح شرکت ها دست زد. او در فضای غرب و کشورهایی نظیر آمریکا می گوید: ما معمولاً مدارس خیلی خوب نداریم زیرا به داشتن مدارس خوب اکتفا می کنیم. دولت خیلی خوبی نداریم چون فکر می کنیم داشتن دولت خوب کافی است. تعداد اندکی از مردم به زندگی های سطح عالی دست می یابند و دلیل آن تا حدود زیادی این است که داشتن یک زندگی صرفاً خوب آسان تر است. بخش عظیمی از موسسات هرگز به درجه عالی نمی رسند زیرا بسیاری از آنها به خوب بودن قانع اند و این مشکل اساسی آنهاست.«از خوب به عالی» یعنی کتاب پرارزش کالینز مسیر رشد و بالندگی را ترسیم می کند. راز موفقیت موسسات برتر دنیا را بازگو می کند و ما را با عملکرد مدیران برتر آشنا می کند.وجه تمایز نگاه کالینز از سایر نگرش های مدیریتی، نگرش خلاق اوست بدین معنا که اصول و روش های مدیریتی را از قالب همیشگی خارج می کند و می گوید: همه ما در هر زمینه ای که فعال باشیم ،می توانیم بالا و بالاتر برویم، می توانیم افق دید خود را وسعت بخشیم و خود را از چمبره ماندن در وضعیت صرفاً خوب برهانیم.«از خوب به عالی» یعنی نگرش کالینز و همین طور کتاب ارزشمند او ظاهراً یک نگاه و یک کتاب اقتصادی و به عبارتی مدیریتی است اما در نهایت هدف آن ارتقای سطح تفکر بشر و رسیدن به رفیع ترین جایگاه هاست.کالینز ایده های فراوانی دارد برای مثال می گوید: هر شرکت رهسپار تعالی طی سالیان جهش مهم خود تحت مدیریت یک رهبر سطح پنجم بوده است. رهبران سطح پنجم نیازهای مبتنی بر خودخواهی و غرور را از خود دور می کنند و به هدفی بزرگ تر یعنی ساختن یک شرکت عالی می اندیشند. این بدان معنا نیست که این رهبران هیچ گونه غرور یا عزت نفسی ندارند. در واقع آنها به طرزی باورنکردنی جاه طلب هستند اما جاه طلبی آنها در وهله اول و قبل از هر چیز برای سازمان است نه برای خودشان.
سلسله مراتب مدیران سطح پنجم
مدیران یا به عبارت بهتر «رهبران پیشرفته سطح پنجم» واجد تمام خصوصیات مدیران چهار رده پایین تر هستند.
اما این چهار رده کدام هستند؟
سطح اول: فردی باتوانمندی های فوق العاده
با کمک استعداد، علم، مهارت و عادات کاری شایسته، همکاری موفقیت آمیزی از خود نشان می دهد.
سطح دوم: عضو گروه مشارکت
توانمندی های فردی را صرف نیل به اهداف می کند و در یک کار گروهی به طور موثر با دیگران همکاری می کند.
سطح سوم: مدیر کارآمد
افراد و نیروها را به پیگیری موثر و پربازده اهداف از پیش تعیین شده سوق می دهد.
سطح چهارم: مدیر بانفوذ
مسوولیت های خود را انجام می دهد، دیدگاه روشن و گیرایی را به شدت دنبال می کند و معیارهای عملی عظیم تری را ایجاد می کند.
سطح پنجم: مدیر خلاق یا رهبر
با آمیزه ای از فروتنی فردی و جسارت حرفه ای به دستاوردهای عالی و پایدار دست می یابد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 286]