تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به خداوند امیدوار باش، امیدی که تو را بر انجام معصیتش جرات نبخشد و از خداو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831161446




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بورس و بازار - جاده رويايي


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: بورس و بازار - جاده رويايي


بورس و بازار - جاده رويايي

گروه اقتصاد:داستان از جايي كليد خورد كه خود سرآغاز حركتي به شمار مي‌آمد. جاده اين‌بار نه براي سفر كه براي سرمايه‌گذاري شكوهي ديگر يافته بود. هنوز ريگزارهاي حاشيه خليج‌فارس چنان جذابيت نيافته بودند كه عده‌اي طلا در آن جست‌وجو كنند. اما باز هم در ميان آناني كه متاع ثروت براي خود دوخته بودند عده‌اي راه را از بيراه تميز دادند. آنان جاده‌هاي بسياري را پيش روي خود داشتند ولي يكي از انتخاب كردند كه اتفاقا به مقصد نيز مي‌رسيد. جاده آنان ميانبري براي ثروت‌اندوزي بي‌خطر بود، ميانبري كه براي مديران دولتي ايران بيشتر به بيراه شبيه بود ولي سرمايه‌داران خرد و كلان را به مقصد مي‌رساند هرچند دير يا حتي دور اما اطمينان در سفر وجود داشت.

هنوز اتوبان‌هايي كه وزير سابق راه ايران آنها را بي‌چاله خطاب كرده بود، حادثه مي‌آفريد و جان مي‌گرفت كه خبر رسيد در آنسوي آب‌هاي خليج‌فارس محفلي پيدا شده كه سرمايه را افزون مي‌سازد و خيال را آسوده‌تر از گذشته.
جاده ابوظبي ـ دبي به محلي تازه براي سرمايه‌گذاري ايرانيان بدل شده است. جاده‌اي كه دورتر از تهران قرار داد و در بحبوحه رايزني‌هاي مردان دولت نهم براي خصوصي‌سازي و اجراي اصل 44، بيشترين ميزان سرمايه‌ها را به خود جذب كرده است. اگر روزگاري لابي‌هاي ايالات متحده در امارات متحده راه را براي تجارت بيشتر بسته بود، زماني ديگر راه براي سرمايه‌گذاري‌هاي جديد باز شد. شوراي تجاري ايران و دبي نيز ديگر در كار تكذيب نيست چراكه اين‌بار ديگر ساختمان‌هاي سر به‌فلك كشيده خود گويايي ادعاهاي ديگران است.
شايد نويسندگان برنامه چهارم توسعه خيال‌پرداز بودند كه در ميان روياهاي خود عدد 391ميليارد دلار براي سرمايه‌گذاري خارجي در ايران را به ثبت رساندند. شايد هم اجراكنندگان برنامه چهارم توسعه چندان در كار دولت‌داري نبودند كه در سال پاياني برنامه بيش از 300ميليارد دلار از سرمايه ايرانيان را تنها به امارات كوچ دادند. هنوز بسياري مناقشات سال‌هاي پاياني دهه 60 را در خاطر دارند كه عده‌اي به تكاپو افتاده بودند تا راه‌ها را براي ورود اعراب و سرمايه‌گذاري‌هاي آنان در ايران مهيا سازند. گذر از 18 سال اما چنان اوضاع را دگرگون ساخته كه ديگر جست‌وجو براي جذب ديگران رويايي به سختي امكان‌پذير است. اكنون بسياري به تكاپو افتاده‌اند تا ايرانيان را همچنان در مرزهاي كشور نگاه دارند چراكه روند انتقال سرمايه‌ها به آنسوي آب‌هاي خليج فارس چنان پرشتاب ادامه دارد كه ديگر اميدي به بازگشت در كار نيست. وزارت اقتصاد امارات در گزارشي اعلام كرد ايراني‌ها با آوردن 760 ميليون دلار سرمايه به امارات در سال 2007 به عنوان پنجمين سرمايه‌گذار بزرگ در اين كشور پس از اتباع انگليس، ژاپن، هند و آمريكا شناخته شدند.
بر اساس اين گزارش پنج كشور انگليس، ژاپن، هند، آمريكا و ايران كه همه غيرعربي هستند بزرگترين سرمايه‌گذاران در امارات طي سال 2007 شناخته شده‌اند. مجموع سرمايه‌گذاري اين كشورها در امارات طي اين سال 5/13 ميليارد دلار اعلام شده است كه اين رقم معادل 66درصد كل سرمايه‌هاي وارد شده به اين كشور بوده است.
در اين سال انگليس از نظر حجم سرمايه‌گذاري‌ها در رتبه اول قرار گرفته است. در مجموع 5/4 ميليارد دلار سرمايه از انگليس در اين سال وارد امارات شد كه اين رقم معادل 24درصد كل سرمايه‌هاي واردشده به اين كشور است.
فعالان اقتصادي نقل مي‌كنند كه دارايي‌هاي سرمايه‌گذاران ايراني به‌سهولت به‌سوي امارات متحده عربي منتقل مي‌شود. براساس اظهار‌نظر يكي از اعضاي شوراي ايرانيان مقيم امارات جاده ابوظبي ـ دبي به محلي براي ساخت‌و‌سازهاي ايرانيان بدل شده است. براساس اطلاعات رسمي ايران رتبه پنجم را ميان كشورهاي جهان در انتقال دارايي‌ها به امارات به خود اختصاص داده است. يكي از اعضاي شوراي تجاري ايران و امارات نيز نقل مي‌كند كه اصلي‌ترين بخش سرمايه‌گذاري‌هاي ايرانيان طي دو سال گذشته به خريد و ساخت ملك در امارات اختصاص يافته است. در ميان نقاط گوناگون شيخ‌نشين نيز جاده ابوظبي ـ دبي به محلي بدل شده كه بيشترين ميزان سرمايه‌هاي ايرانيان را به خود جذب كرده است.
مناسبات و روابط تجاري و سرمايه‌گذاري بين ايران و امارات متحده عربي در سه‌دهه گذشته به‌ويژه در 10 سال اخير روندي رو به‌گسترش داشته است به گونه‌اي كه در دوره 1386ـ1377 مجموع صادرات ايران به امارات معادل 4/12 ميليارد دلار و مجموع واردات ايران از امارات برابر 5/44 ميليارد دلار گزارش شده است كه رقم اخير بيش از 5/3 برابر عملكرد صادراتي ايران به اين كشور بوده است. بر اساس پاره‌اي برآوردها در سال 2007 ميلادي مجموع سرمايه‌گذاري‌ها و سرمايه منتقل شده ايرانيان به امارات بيش از 300 ميليارد دلار بوده است.
جاده ابوظبي ـ دبي نيز راهي را پيش‌گرفته كه اصلي‌ترين سرمايه‌هايي ايرانيان را به‌سوي خود جذب مي‌كند. منابع مطلع نقل مي‌كنند در ميان سرمايه‌هايي كه به ابوظبي انتقال داده مي‌شود، بسياري از سرمايه‌داران خرد نيز راهي تازه را پيش گرفته‌اند. اين تحولات در حالي رخ مي‌دهد كه دولت بر جذب سرمايه‌گذاري‌هاي خارجي در كشور تاكيد دارد ولي اخبار تازه نمايان مي‌سازد كه برخلاف اظهارنظرهاي مردان دولتي تحولات ديگري در حال وقوع است. حتي نماينده بخش خصوصي در شركت سرمايه‌گذاري خارجي نيز طي ماه‌هاي گذشته از حضور در جلسات اين نهاد منع شده است. اين تحولات در حالي رخ مي‌دهد كه چندي پيش معاون وزير صنايع اعلام كرده بود ميزان سرمايه‌گذاري خارجي مصوب در بخش صنعت و معدن از زمان شروع برنامه چهارم توسعه تاكنون به رقم 19 ميليارد دلار رسيده كه اين رقم حدود 10 برابر 5/3 ساله پاياني برنامه سوم توسعه است.
 يکشنبه 10 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن