واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: آگهيهاي تبليغاتي ترك اعتياد را نخورند
اين روزها شاهد تبليغات گسترده اي در زمينه درمان اعتياد با عنوان درمان اعتياد صددرصد تضميني و با ايجاد سم زدايي، تنفر از مواد مخدر در 24 ساعت در انواع مجلات و آگهيهاي روزنامه هاي كشور هستيم كه به گفته مسئولان اين نوع تبليغات به نوعي گمراه كننده هستند و باعث پيچيده شدن مراحل درماني معتادان ميشود.
دكتر ايرج خسرو نيا رئيس انجمن متخصصان داخلي در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران پيرامون مساله درج آگهي ترك اعتياد گفت: در برخي مجلات و آگهيهاي روزنامه ها شاهد درج آگهيهايي با مضمون درمان اعتياد با داروهاي كاملا گياهي، صددرصد تضميني بدون درد و بدون خماري و بدون بستري شدن و با ايجاد سم زدايي و تنفر از مواد مخدر در عرض 24 ساعت و بدون هيچ عارضه جانبي هستيم. اين نوع تبليغات گمراه كننده است كه به نفع معتادان در درمان ترك اعتياد نيست.
وي در ادامه اظهار داشت: هر گونه تبليغ اين چنيني در واقع به نوعي جز فريب مردم و گمراه شدن افراد معتاد هيچ سود ديگري ندارد.
دبير علمي انجمن داروسازان در اين خصوص گفت: اصولا درمان اعتياد درماني سخت و طاقت فرسا است و مراحل درماني آن بيش از يك تا دو سال به طول ميانجامد. اين عملي كه بتوان در عرض 24 ساعت با ايجاد سم زدايي سم مواد مخدر را از بدن خارج كرد و در واقع نوعي شوخي و گمراه كننده است.
وي با اشاره به عوارض اين دارو ها به اعتياد مجدد معتادان به داروهاي ترك اعتياد خاطر نشان كرد: در واقع برخي داروهاي ترك اعتياد داراي مواد مخدر اما با دز پايين تري هستند كه اين داروها باعث وابستگي معتادان مي شود و اعتياد آنها به اين داروها را در پي دارد. مراكز معتبري كه تحت پوشش وزارت بهداشت از بهترين مراكز در زمينه اجراي روند ترك اعتياد معتادان هستند.
دكتر علي ناظري آستانه متخصص اعصاب و روان و روانپزشك در خصوص تاثير اين نوع آگهيها در روزنامهها و مجلات رسمي كشور بر تشويق افراد براي ترك اعتياد گفت: اصولا نوع درج اين نوع آگهيها در روزنامههاي رسمي كشور مي تواند علاوه بر تشويق افراد براي ترك اعتياد خود در زمينه كنترل و گسترش جوانان در كشور بر اعتياد نقش موثري را داشته باشد.
وي با بيان اينكه تبليغات در علم پزشكي جايگاهي ندارد و عملكرد پزشكان نشانگر ميزان تبحر و تجربه آنان در طبابت است، تصريح كرد: ارائه هر نوع مدل تبليغاتي خاص در كادر پزشكي مورد تاييد وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشكي نيست. در وهله اول بايد زمينه اين نوع تبليغات اقدامات موثري صورت بگيرد و در مراحل بعدي مشاوره براي ترك و داروهاي آن انجام شود.
ناظري آستانه تصريح كرد: هنوز دارويي به عنوان ترك اعتياد سريع اعم از گياهي، دارويي، قرص و يا شربت وجود ندارد. اين نوع تبليغات هيچ نوع وجه عملي ندارد. پيچيده شدن مراحل ترك اعتياد و اعتياد مجدد معتادان به داروهاي ترك اعتيادي كه داراي مواد مخدر هستند حساسيت و آلرژي و احتمال ايست قلبي از جمله عوارض استفاده از اين داروها است.
وي خاطر نشان كرد: استفاده از روش هاي سم زدايي كه در آگهيهاي تبليغاتي به چشم ميخورد داراي اصول علمي است كه متاسفانه اين مراكز با كمترين سطح دانش و علمي خود اين عمل را براي معتادان انجام مي دهند كه اين روش نيز به نوبه خود داراي عوارض خطرناكي است./ش
شنبه 9 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 486]