واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رئيس انجمن محبوبين معلولين خوزستان: خوزستان داراي بيش از 3 هزار ضايعه نخاعي است بهزيستي از وظايف خود در قبال اين افراد شانه خالي ميكند
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: اجتماعي
رئيس انجمن محبوبين معلولين (ضايعه نخاعي) خوزستان گفت: بهزيستي خود را درگير مسائل معلولين بويژه ضايعات نخاعي نميكند و در اين باره سكوت ميكند.
حيدر طرفي در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ـ منطقه خوزستان ـ با انتقاد از بهزيستي در عمل نكردن به وظايف خود در قبال معلولين اظهار داشت: بهزيستي با كم كاري و سرسري گرفتن امور معلولان مثل توزيع وسايل بيكيفيت و از تاريخ مصرف گذشته ويژه معلولين ضايعه نخاعي همچون ويلچر، عصا، بتادين، گاز و پنبه غير بهداشتي و به صورت عمده از انجام وظايف خود در قبال معلولين بويژه ضايعه نخاعي شانه خالي ميكند.
وي با اشاره به وجود بيش از سه هزار ضايعه نخاعي در استان و 500 ضايعه نخاعي در اهواز، افزود: به عنوان مثال بهزيستي براي كاهش هزينهها، اقدام به توزيع ويلچر با روكش پلاستيكي و جنس ضعيف ميكند در حالي كه همين روكش پلاستيكي منجر به بروز زخم بستر در معلولين ضايعه نخاعي ميشود.
رئيس انجمن ضايعه نخاعي خوزستان تصريح كرد: حتي بهزيستي از شناسايي و تحت پوشش قرار دان معلولين ضايعات نخاعي بويژه در مناطق روستايي و كوهستاني استان خودداري ميكند و بهانه ميآورد كه بايد تعدادي از معلولين تحت پوشش بميرند و از چرخه پوشش آنان خارج شوند در حاليكه قانون، بهزيستي را موظف به تحت پوشش قراردادن معلولين بدون قيد و شرط نموده است.
طرفي با اشاره به ضعف اطلاع رساني درباره معلولان در استان خاطرنشان كرد: ناآگاهي معلولين از حقوق قانوني خود و بي اطلاعي مسئولين از موارد قانوني حمايت از معلولان، دليل اصلي تضييع حقوق آنان در جامعه است.
وي يادآور شد: بهزيستي تا كنون حتي اقدام به توزيع سهام عدالت ميان معلولين استان نكرده در حاليكه به معلولين تهراني مرحله نخست سود سهام عدالت آنان پرداخت شده است.
رئيس انجمن محبوبين معلولين خوزستان ادامه داد: نبود قانون مدون، پارتيبازي و ناعادلانه بودن توزيع كوپنهاي سهميه سوخت ويژه معلولين توسط مددكاران بهزيستي نيز بر ساير مشكلات ميافزايد؛ ضمن آنكه قانون جديد توزيع سهميه سوخت در ميان معلولان به اين گونه است كه هر 30 روز، 40 ليتر به خودرويي كه سندش هم به نام معلول باشد، تعلق ميگيرد و اين مسئله با نيازهاي اين قشر همخواني ندارد چرا كه اكثريت قريب به اتفاق اين قشر بيبضاعت است.
وي افزود: اين مقدار بنزين هم كفاف هزينههاي معلولين را نميدهد چرا كه آنان نياز به مراجعه به مراكز درماني مختلف و پزشكان و داروخانهها براي درمان خود دارند.
وي يادآور شد: حدود 30 درصد از معلولين در بهزيستي پرونده ندارند و گاها حتي به معلولين وسايل ضروري همچون ويلچر هم نداده است و با وجود پيگيريهاي فراوان انجمن در انتقاد از عملكرد بهزيستي فقط با سكوت مسئولين مواجه شدهايم.
رئيس انجمن ضايعات نخاعي خوزستان با اشاره به مشكل اشتغال معلولين، عنوان كرد: عمدهترين مشكل معلولين بويژه ضايعات نخاعي اشتغال است و عدم رعايت حق 3 درصدي استخدام معلولين در ادارات و شركتها علت عمده حل نشدن اين مشكل است؛ اصلا فرهنگ استخدام معلولين در بخشهايي مثل تلفنخانه در بين ادارات جا نيافتاده است.
وي مشكل اياب و ذهاب را ديگر مشكل عمده و مهم معلولين دانست و گفت: عدم مناسب سازي معابر و خيابانها و ساختمانها و وسايل نقليه منجر به بروز مشكلات متعدد در تردد معلولين در سطح جامعه يا حتي انزوا و گوشه نشيني آنان ميشود.
طرفي كمبود بودجه و تاخير در پرداخت يارانهها بدون افزايش نرخ ساليانه و مشكل پرداخت حقوق پرسنل انجمن را از ساير مشكلات اين انجمن ذكر كرد.
وي با اشاره به خدمات اين انجمن به معلولين ضايعه نخاعي يادآور شد: شناسايي و معرفي معلولين ضايعه نخاعي به بهزيستي، قرار داد با مراكز درماني براي انجام امور درماني كاريابي و اعطاي وام و ايجاد تعاوني مسكن و اعطاي مسكن و برگزاري سفرهاي درون استاني و كلاسهاي مشاوره و توزيع وسايل مورد نياز در ميان معلولين از ساير خدمات اين انجمن هستند.
طرفي در پايان خواستار عزم مسئولين و همكاري ادارات براي حل مشكلات معلولين شد.
به گزارش خبرنگار ايسناي خوزستان انجمن محبوبين معلولين ويژه ضايعات نخاعي از سال 84 تاسيس و داراي 600 عضو و سه شعبه در دزفول، صيدون و باغملك است، اين انجمن در خيابان كيانپارس، خيابان اسفند غربي در مجتمع توانبخشي الهادي قرار دارد.
انتهاي پيام
شنبه 9 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 559]