واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: گزارش خبرگزاري فرانسه درباره سرنوشت نامعلوم امام موسي صدر
تهران/ واحد مركزي خبر/ سياسي 87/6/9
خبرگزاري فرانسه امروز ،شنبه، در گزارشي از بيروت به قلم لاميا رادي در باره امام موسي صدر نوشت ، درحاليكه از ناپديد شدن مرموز امام موسي صدر در سي ام اوت سال هزار و نهصد و هفتاد وهشت، سي سال مي گذرد ياد و خاطره اين روحاني شيعه كه سرنوشتش به يك معما تبديل شده، در ذهن طرفدارانش همچنان زنده است.
امام موسي صدر اكنون مي بايست هشتاد سال داشته باشد. وي رهبري باجذبه محسوب ميشود كه در روح جامعه اقليت شيعيان لبنان شور و شوق و غروري دميد
كه ان اقليت فقير و به حاشيه رانده شده را به يك نيروي بي چون و چرا در لبنان و منطقه تبديل كرد.
تصاوير بزرگ وي با چهره اي ارام ، تبسمي برگوشه لب ، عمامه اي سياه و ريشي نسبتا بلند، در گوشه گوشه هاي بيروت و جنوب لبنان به چشم مي خورد.
سخنرانيهاي وي در باره لزوم مدارا و اعتدال و ميانه روي كه حتي در كليساها انجام ميشد و هزاران انسان را دور هم جمع ميكرد، هنوز طرفداران زيادي در پايگاههاي اينترنتي دارد.
امام موسي صدر كه لبناني تبار است ، در پانزدهم اوريل سال هزار و نهصد و بيست وهشت در شهر قم در مركز ايران بدنيا امد. وي در سال هزار ونهصدو پنجاه ونه در لبنان ساكن شد و در سال هزار و نهصد و شصت وهفت شوراي عالي شيعيان را در اين كشور تاسيس كرد.
اين روحاني شيعه با تاسيس « جنبش محرومان» ، در سال هزار و نهصدو هفتاد و پنج تشكيل گروه شبه نظامي «امل»را اعلام كرد. امل كه در زبان عربي حروف اختصاري عبارت مبارزان مقاومت لبنان و در ضمن به معني اميد ميباشد، براي دفاع از شيعيان لبنان تاسيس شد.
وقتي جنگ داخلي لبنان در ماه مه سال هزار و نهصدو هفتاد و پنج اغاز شد، امام موسي صدر مانع ورود نيروهاي خود به اين جنگ شد و با اعلام امادگي خود براي ميانجيگري بين طرفهاي اين مناقشه ، فرياد زد « اسلحه نه تنها بحران را حل نمي كند بلكه بر تفرقه ملي مي افزايد».
وي در بيست و پنجم اوت سال هزار و نهصد و هفتاد و هشت به دعوت رسمي ليبي وارد اين كشور شد . در اين سفر شيخ محمد يعقوب كه دست راست امام موسي صدر محسوب ميشد و خبرنگاري به نام عباس بدرالدين وي را همراهي ميكردند.
اخرين باري كه امام موسي صدر و دو همراه وي ديده شدند سي ام اوت سال هزار و نهصد و هفتاد وهشت بود و از ان روز تاكنون كسي انها را نديده و نشاني از انها در دست نيست.
ليبي مي گويد انها اين كشور را به مقصد ايتاليا ترك كردند و ايتاليا نيز مي گويد اما موسي صدر هرگز وارد خاك اين كشور نشده است.
باوجود اين رم در سال دوهزار و چهار گذرنامه اي را به ليبي تحويل داد كه گفته ميشد در ايتاليا پيدا شده و ظاهرا متعلق به امام موسي صدر است.
دادگستري لبنان در بيست و هشتم اوت معمر قذافي رهبر ليبي را به دست داشتن در ناپديد شدن امام موسي صدر متهم كرد و خواستار بازداشت قذافي شد.
دادگستري لبنان اعلام كرد قذافي با اين اقدامات قصد دارد در لبنان جنگي داخلي و درگيري مسلحانه بين قوميتها به راه اندازد.
ليبي در سال دوهزا و سه به نشانه اعتراض به اين اتهامات سفارت خود را در بيروت تعطيل كرد اما روابط ديپلماتيكش را با لبنان قطع نكرد.
8028/163/126/0003/01013/10101
شنبه 9 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]