واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: رمضان ماه تبلور معنويت اسلامي و اجتماعي است
رئيس امور مساجد كشور گفت : آثار اجتماعي روزه ماه رمضان در حقيقت تبلور معنويت اسلامي است كه مسائل اجتماعي همواره در اسلام زائيده مسائل معنوي است.
حجت الاسلام ابراهيمي ، در گفتگوي اختصاصي با شبكه خبر گفت: فلسفه و آثار روزه در قرآن كريم به صورت صريح بيان شده است، در سوره مباركه بقره (كتب عليكم الصيام كما كتب علي الذين من قبلكم لعلكم تتقون) اينجا فلسفه حكم روزه و فايده آن بيان شده كه روزه براي انسان ايجاد تقوا مي كند.
وي در ادامه گفت: تقوا به معني حفظ و صيانت است يعني روزه در انسان قدرتي را ايجاد مي كند كه مي تواند خودش را حفظ كند، براي انجام فرائض اراده اش را بكار گيرد و همه فرائض را مي تواند انجام دهد، در حقيقت يك قدرتي در او ايجاد مي شود كه فرمان هاي الهي براي او انجامش آسان و ميسر مي شود لذا روزه اولين فايده اش اين است كه ايجاد تقوا مي كند.
حجت الاسلام ابراهيمي افزود: روزه ماه مبارك رمضان (30 روز روزه گرفتن) انسان را واكسينه مي كند در حدي كه روايات اينگونه مي گويند كه بعد از گذشت ماه مبارك رمضان تمام سيئات انسان از بين مي رود و پرونده انسان همه آلودگي ها و زنگارهايش زدوده مي شود و گفته مي شود كه انسان مثل روزي مي شود كه از مادر متولد شده لذا مي فرمايند اعمال را از سربگيري يعني پاك و پاكيزه شده اي.
وي گفت: لذا اول خاصيت ماه رمضان اين است كه رحمت خدا بر انسان نازل مي شود دوم خاصيتش اين است كه گناهان و معاصي انسان بخشوده مي شود و سومين خاصيت روزه اين است كه دعاهاي انسان مستجاب مي گردد لذا ماهي با اين عظمت وجود ندارد چنان كه حضرت رسول فرمود: خداوند از بين انبياء مرا برگزيد و از بين اوصيا امير المونين را و از بين زنها صديقه طاهره حضرت فاطمه زهرا (س) را و از بين ماه ها ماه رمضان را و از بين شبها شب قدر را انتخاب كرد و همه چيز در ماه مبارك رمضان است كه انزل فيه القرآن، است.
رئيس امور مساجد كشور افزود: قرآن در ماه مبارك رمضان نازل شده و شب قدر هم در اين ماه مبارك رمضان است كه ليله القدر خير من الف شهر و بالاتر از اين تنزل الملائكه و روح فيها باذن ربهم من كل امر، مقدرات انسان در شب قدر بسته مي شود و شب قدر فرشتگان از آسمان بر زمينيان نازل مي شوند كه در اينجا روايتي داريم كه فرشته بر معصوم نازل مي شود و در شب قدر فرشتگان به محضر مقدس آقا بقيه الله اعظم نازل مي شوند و مقدرات بشر را با نظارت آقا امام زمان مي بندند.
وي گفت: روزه ماه مبارك رمضان يك انسان را به ياد گرسنگان مي اندازد و لذا اغنياء به فكر فقرا مي افتند دوم اينكه اخوت، برادري، انسجام و همبستگي را ماه مبارك رمضان افزايش مي دهد و سوم اينكه ماه مبارك رمضان پايانش به عيد فطر ختم مي شود كه نماز دارد و قبل از نماز بايد به فقرا كمك كرد و حركت اجتماعي ديگر اينكه در صفوف منسجم نماز گزاران دل ها را به يكديگر نزديك مي كند.
حجت الاسلام ابراهيمي افزود: در ماه مبارك رمضان ديگر فرقي بين فقير و غني نيست يعني همه گرسنه و تشنه اند، همه با هم يكنواخت مي شوند لذا آثار اجتماعي روزه ماه رمضان و عيد فطر (حركت همگاني كه همه يك سخن مي گويند، همه به سمت يك هدف مي دوند، همه زكات مي دهند و همه يك عمل يعني نماز را انجام مي دهند) در حقيقت تبلور معنويت اسلامي است كه مسائل اجتماعي همواره در اسلام زائيده مسائل معنوي است.
شنبه 9 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]