واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان:
با امضاي تفاهمنامه اي ميان رييس مرکز ملي فرش ايران و رييس موسسه مطالعات و پژوهشه
اي بازرگاني، پژوهشکده فرش دستباف راه اندازي خواهد شد.
اين تفاهمنامه امروز جاري در محل موسسه مطالعات و پژوهشهاي بازرگاني به امضاي "مرتضي فرجي" و "محمود دودانگه" رسيد.
به گزارش روابط عمومي مرکز ملي فرش ايران، ايجاد پژوهشکده فرش در موسسه مطالعات و پژوهشهاي بازرگاني، همکاري در نيازسنجي، برنامه ريزي، اجرا و داوري طرح هاي پژوهشي مورد نياز مرکز ملي فرش ايران، تشکيل هسته هاي مشاوره جهت تحليل و ارايه به دست اندرکاران فرش دستباف از جمله محورهاي اين توافق را در برمي گيرد.
همچنين استفاده مشترک از بانک هاي اطلاعاتي، علمي و تجاري و منابع اطلاع رساني، تعهد موسسه مطالعات نسبت به پيگيري اخذ موافقت وزارت علوم، تحقيقات و فناوري براي تاسيس پژوهشکده فرش از ديگر محورهاي اين تفاهمنامه است.
رييس مرکز ملي فرش ايران در آيين امضاي اين تفاهمنامه بر ضرورت ايجاد مرکزي پژوهشي براي همانديشي کارشناسان، خبرگان و تشکل ها تاکيد کرد.
وي گفت: نگاه پايدار به فرش جداي از نگاه علمي و پژوهشي نخواهد بود.
فرجي با اشاره به اينکه در سده اخير تحول جدي و پايداري درحوزه فرش ايجاد نشده، مي گويد: شايد علت اصلي آن رويکرد سنتي به تجارت فرش بوده است.
به گفته وي، با توجه به اينکه فرش به عنوان عامل فرهنگي و هنري با اقتصاد عجين شده، بايد در پرداختن به آن نگاهي علمي داشت.
فرجي درباره پژوهشکده فرش، گفت: ارايه نگاهي علمي، کاربردي و تحقيقاتي به حوزه فرش با هدف توسعه صادرات آن، از محوري تري دلايل مسوولان وزارت بازرگاني براي راه اندازي اين پژوهشکده است.
ريیس مرکز مطالعات و پژوهشهای بازرگانی وزارت بازرگانی نيز در اين مراسم گفت: فرش از زوایای مختلف در اقتصاد و فرهنگ کشور اهمیت دارد، این کالا نماد هویت و فرهنگ اصیل ایرانی است که بر این اساس باید حمایتهای بسیاری به لحاظ علمی- تحقیقاتی از آن صورت گیرد.
محمود دودانگه افزود: فرش دستباف ایران درصد قابل توجهی از صادرات غیرنفتی کشور را به خود اختصاص میدهد که باید برای حفظ بازارهای موجود و راهیابی به بازارهای جدید کار کرد.
وی با اشاره به اشتغال2 میلیون نفری در این هنر- صنعت گفت: توسعه این صنعت اشتغال را در پی دارد اما باید تولیدات برپایه مطالعات علمی و پژوهشی بوده و نتایج مطالعات نیز در زنجیره تولید و تجارت فرش دستباف ایران باشد.
به گفته دودانگه، بر همین اساس با همکاری مرکز ملی فرش ایران، پژوهشکده فرش دستباف راه اندازی می شود، همچنین در گذشته نیز طرح جامع فرش دستباف ایران با همکاری مرکز ملی فرش تهیه شده که گسترش همکاریهای علمی برای بهبود جایگاه هنر- صنعت فرش است.
وی اظهارداشت: ایجاد پژوهشکده به منظور استفاده از ظرفیتهای کشور در راستای توسعه و توانمندیها صورت می گیرد.
ريیس مرکز مطالعات و پژوهشهای بازرگانی وزارت بازرگانی تصریح کرد: همچنین همکاری در نیاز سنجی برگزاری دوره های توانمندسای نیروهای شاغل در صنعت فرش دستباف، تدوین و انتشار یافته های تحقیق و همکاری در همایشهای مرتبط با فرش دستباف، هدایت و حمایت از پایان نامه های تحصیلی کارشناسی ارشد و دکترا صورت می گیرد.
به گفته وی، طرح جامع فرش دستباف ایران نیز برای یافتن استراتژی راهبردی برای نفوذ به بازارهای جهانی تهیه شده و تلاش دارد که در جهت ارتقاي بهره وری در این هنر صنعت گام بردارد، ضمن آنکه هدایت صنعت به تولید فرشهای دستباف با ارزش افزوده بالاتر و مطابق با خواست مشتری و نیز اصلاح نظام توزیع آن طراحی شده است.
وی ادامه داد: همچنین بخش خصوصی و تشکلها نیز باید فعالانه در پیاده سازی این طرح تلاش کرده و در جهت معرفی فرش دستباف ایران به بازارهای دنیا گام بردارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]