تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):شيطان به سپاهيانش مى گويد: ميان مردم حسد و تجاوزگرى بياندازيد چون اين دو، نزد خدا بر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854999294




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مردم در نگراني، تلفن‌ها بي‌آنتن


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: مردم در نگراني، تلفن‌ها بي‌آنتن
قرار گرفتن در معرض اشعه‌هاي اين آنتن‌ها براي مدت طولاني و در فاصله كوتاه خطرناك است.
ماجراي نصب آنتن‌هاي تلفن همراه بر بام منازل شهروندان، اگرچه با اعلام وزارت بهداشت مبني بر ملزم‌شدن متوليان نصب اين دكل‌ها به اخذ صلاحيت بهداشتي از اين وزارتخانه وارد مرحله تازه‌اي شد.
اما به‌نظر مي‌رسد نه همراه اول و نه اپراتورهاي ديگر، تمايلي به همين اقدام حداقلي و هماهنگي با وزارت بهداشت را نيز ندارند.
چندي پيش، دكتر امامي رضوي، معاون سلامت وزارت بهداشت با ارسال نامه‌اي به سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي تاكيد كرد كه سازمان‌ها يا شركت‌هاي نصاب و بهره بردار از آنتن‌هاي تلفن همراه بايد به‌منظور حصول اطمينان از رعايت موازين بهداشتي و ايمني، نسبت به اخذ صلاحيت بهداشتي نصب و راهبري كليه آنتن‌هاي BTS از معاونت‌هاي بهداشتي دانشگاه‌هاي علوم پزشكي ذي‌ربط اقدام كنند.
مهندس علي گوراني، كارشناس مسئول بهداشت پرتوهاي وزارت بهداشت در اين زمينه به همشهري مي‌گويد: اكثر آنتن‌هاي تلفن همراه (BTS) كه از سوي 3 اپراتور اصلي تلفن همراه در كشور نصب شده‌اند، مجوز ايمني وزارت بهداشت را ندارند.
وي با اشاره به نص صريح قانون كه حفظ سلامت مردم را بر عهده وزارت بهداشت گذاشته است، از اينكه هيچ‌يك از اپراتورهاي نصاب اين آنتن‌ها خود را ملزم به اخذ اين مجوز نمي‌دانند و ايمني اكثر آنتن‌هاي موجود در كشور از سوي وزارت بهداشت تأييد نشده است، انتقاد مي‌كند.
اظهارات اين كارشناس وزارت بهداشت، در حالي است كه پيش از اين دكتر محمدرضا كاردان، مديركل امور حفاظت در برابر اشعه مركز نظام ايمني هسته‌اي كشور، با تاكيد بر نظارت كامل اين اداره بر ايمني آنتن‌هاي BTS، از استاندارد و بي‌خطر بودن آنتن‌هاي نصب شده روي بام‌هاي منازل خبر داده بود: «شركت‌هاي تلفن همراه از سوي وزارت ارتباطات موظف به كسب مجوز از سوي سازمان انرژي اتمي براي نصب آنتن‌ها شده‌اند و با توجه به نظارت اين مركز تاكنون هيچ موردي بالاتر از استاندارد نديده‌ايم.»
به گفته كاردان، امور حفاظت در برابر اشعه مركز نظام ايمني هسته‌اي كشور متولي نظارت بر آنتن‌هاي BTS است و در هنگام نصب اين آنتن‌ها به استاندارد‌هاي لازم همچون مقدار و شدت امواج الكترو مغناطيسي ساطع شده از اين آنتن‌ها نظارت دارد.
محكم‌كاري عيب نيست
اگر اپراتور‌هاي همراه ملزم به دريافت مجوز از سازمان انرژي اتمي هستند، چه لزومي دارد كه مجوز ديگري از وزارت بهداشت بگيرند؟ مهندس گوراني در پاسخ به اين سؤال مي‌گويد: گر‌چه اكثر آنتن‌هاي تلفن همراه نصب شده در كشور مجوز سنجش ميزان انرژي را از سازمان انرژي اتمي دارند اما ايمني نصب اين آنتن‌ها به عوامل ديگري نيز بستگي دارد و بايد مطابق استاندارد ملي باشد كه در قانون حفاظت از اشعه كشور مصوب سال 67 مجلس نيز ذكر شده است.
سنجش چگالي انرژي ساطع شده، ايمني نصب آنتن موبايل، مقاومت سازه‌اي كه آنتن روي آن نصب مي‌شود ازجمله مواردي است كه گوراني به ايمني آنتن‌هاي تلفن همراه مربوط مي‌داند: «مقاومت و استحكام سازه‌اي كه آنتن روي آن نصب مي‌شود بايد مورد تأييد كارشناسان فني قرار گيرد.
همچنين گشتاور نيروي عمومي دكل‌ها بايد محاسبه شود و طوري نصب شوند كه با يك باد يا تكان شديد امكان افتادن آن نباشد و اين مسئله بايد مستند شود تا امكان پيگيري‌هاي حقوقي بعدي درصورت وقوع حادثه باشد.»
گذراندن دوره‌هاي فني از سوي اپراتورها و كاركنان شركت‌هاي نصاب آنتن‌هاي موبايل و همچنين نصب حفاظ‌هاي ايمني اطراف دكل از ديگر مواردي است كه گوراني به آن اشاره مي‌كند.
مواردي كه نادي‌پور، معاون سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي در مورد آنها به همشهري مي‌گويد: مواردي كه وزارت بهداشت در مورد ايمني آنتن‌هاي همراه مورد نظر دارد بيشتر مربوط به سازه دكل و آنتن است چون در مورد پرتو‌ها در حال حاضر تمام آنتن‌ها مجوز سازمان انرژي اتمي را دارند.
وي ادامه مي‌دهد: «مخابرات 50 سال است كه دكل نصب مي‌كند و مسائل ايمني را هم در نصب دكل‌ها رعايت مي‌كند و اينكه وزارت بهداشت بگويد در اين موارد مجوز اين وزارتخانه لازم است مثل اين است كه هر كس كه مي‌خواهد ساختمان يا برجي بسازد را مجبور كنيم از وزارت بهداشت هم مجوز بگيرد.»
نادي‌پور با بيان اين مطلب، از تشكيل جلسه در سازمان تنظيم مقررات خبر مي‌دهد و مي‌گويد: صرف‌نظر از اينكه اين مورد در مسئوليت وزارت بهداشت هست يا نه، چون استاندارد‌هاي لازم در نصب دكل‌ها رعايت مي‌شود ما نسبت به صدور پروانه ايمني دكل‌ها از سوي وزارت بهداشت اعتراضي نداريم و هفته آخر تير‌ماه جلسه‌اي تشكيل داديم تا صحبت دوستان را بشنويم، اما نماينده وزارت بهداشت در اين جلسه شركت نكرد.
معاون سازمان تنظيم‌مقررات و ارتباطات راديويي ‌با بيان اينكه درخواست وزارت بهداشت اين است كه معلوم شود هر كدام از BTS‌ها در محدوده كدام دانشگاه علوم پزشكي است، مي‌گويد: اخذ تاييديه براي تك‌تك BTS‌ها از دانشگاه‌هاي علوم پزشكي معنايي ندارد و نهايتا وزارت بهداشت مي‌تواند در رابطه با مورد تاييد بودن يا نبودن هر تيپ و مدل از آنتن و دكل اظهار نظر كند.
بي‌خطر است؛ اما احتياط كنيد!
با اين اوصاف و با توجه به اينكه شهرداري تهران هم در اين باره خود را دخيل مي‌داند، به‌نظر مي‌رسد هنوز معلوم نيست كدام ارگان مسئول تاييد ايمني دكل‌هاي تلفن همراه است، درحالي‌كه اطمينان از ايمني اين آنتن‌ها به‌خصوص اطمينان از استاندارد بودن انرژي ساطع شده از آنها موردي است كه براي شهروندان، بيشترين اهميت دارد.
گوراني در اين زمينه مي‌گويد: درمجموع ميزان انرژي ساطع شده از آنتن‌هاي تلفن همراه خيلي زياد نيست و طول موج آنها در محدود 800 تا 2‌هزار مگاهرتز است؛ ضمن اينكه امواج اين آنتن‌ها از نوع امواج غيريونيزه است.
با اين حال قرار گرفتن در معرض اشعه‌هاي اين آنتن‌ها براي مدت طولاني و در فاصله كوتاه خطرناك است.
وي فاصله ايمن از آنتن را اينگونه تعريف مي‌كند: در 5 تا 8 متري روبه‌روي آنتن (نه دكل) انرژي ساطع شده قابل توجه نيست و از آنجا كه اين امواج به‌صورت مستقيم تابش دارند، بنابراين پشت، بالا و پايين اين امواج‌ها خطري ندارد و اينكه خانه‌هاي زير آنتن‌هاي موبايل امكان ارتباط دارند به‌علت اين است كه تحت پوشش آنتن ديگري قرار دارند.
با توجه به اينكه حد‌اقل ارتفاع براي نصب آنتن 15 متر در نظر گرفته شده است، كارشناسان فاصله حدود 50 متري از دكل آنتن در سطح زمين را فاصله ايمن به‌شمار مي‌آورند.
گوراني ادامه مي‌دهد: با اين حال تداخل امواج آنتن‌ها ممكن است ميزان انرژي را بالا ببرد و از اين‌رو لازم است در تمام سطح شهر سنجش چگالي انرژي ساطع شده انجام شود كه اين ميزان بايد بين 1 تا 10 ميلي وات باشد و اگر ميزان آن بيش از 10 ميلي وات باشد خطرناك است.
اين نظرات كارشناس مسئول بهداشت پرتوهاي وزارت بهداشت است اما آيا وزارت بهداشت براي چگالي‌سنجي انرژي در سطح شهر تمهيدات لازم را انديشيده است؟ گوراني اين سؤال همشهري را اينچنين پاسخ مي‌دهد:
معاونت بهداشتي دانشگاه‌هاي علوم پزشكي يك واحد بهداشت پرتو دارد كه ما سعي داريم اين واحد‌ها را به وسايل لازم تجهيز كنيم تا توانايي اين عمليات را داشته باشند.
به‌نظر مي‌رسد تلاش وزارت بهداشت براي ملزم ساختن اپراتورهاي تلفن همراه به اخذ مجوز ايمني از اين وزارتخانه ادامه دارد. بايد اميدوار بود درصورت عملي شدن اين امر، ميزان ايمني اين آنتن‌ها در كشور واقعا ارتقا يابد و ماجرا فقط با اخذ يك مجوز كاغذي از وزارت بهداشت به پايان نرسد.
 شنبه 9 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 314]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن