واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: پيگيري ايجاد مناطق ويژه اقتصادي خشكبار و فرش در مراغه و تبريز
تبريز - خبرنگار اطلاعات: استاندار آذربايجان شرقي با بيان اينكه ارتقاي سطح علمي مهمترين چالش مديريت استان است، گفت: رونق مراكز آموزشي، ريشهكني بيسوادي و گسترش امكانات ورزشي و فرهنگي از مهمترين مواردي است كه در اين استان بايد پيگيري شود.
محمد معمارزاده كه همزمان با هفته دولت در مصاحبه مطبوعاتي شركت كرده بود، افزود: اعتبارات عمراني استاني آذربايجان شرقي در سال 1383 به ميزان 90 ميليارد تومان بوده كه اين رقم در سال 1386 به 320 ميليارد تومان افزايش يافت.
به گفته استاندار آذربايجان شرقي، از هر 10 ريال اعتبار هزينه شده در اين استان حدود 20 درصد آن از درآمدهاي استاني و بقيه از درآمدهاي ملي تامين شده است.
وي گفت: هم اكنون حدود 10 هزار ميليارد تومان پروژه ملي و منطقهاي نيمه تمام در آذربايجان شرقي وجود دارد.
وي با اشاره به حجم سرمايهگذاريهاي دولتي و خصوصي صورت گرفته در آذربايجان شرقي افزود كه در اين مدت هم دولت و هم بخش خصوصي سرمايهگذاريهاي خوبي در استان داشتهاند.
او در اين مصاحبه در ارتباط با اعتبارات سال گذشته استان آذربايجان شرقي خاطرنشان كرد: سال گذشته فقط به ميزان سه دهم درصد بودجه عمراني استان در بخش راه به خزانه برگشت داده شد كه 800 ميليون تومان را شامل ميشد.
وي در خصوص سفر دوم رئيس جمهوري و اعضاي هيات دولت به آذربايجان شرقي گفت: به احتمال زياد اين سفر در اوايل شش ماهه دوم سال به استان صورت خواهد گرفت.
وي گفت: در ارتباط با سفر دوم رئيس جمهوري به استان، حدود 200 مورد پيشنهاد در ارتباط با بخشهاي مختلف ارائه شده است.
استاندار آذربايجان شرقي در اين مصاحبه پيرامون ديدار اخير خود با وزير نيرو و طرح موضوعات توسعه نيروگاه سهند، هزار مگاواتي هريس و پمپاژ آب از سد شهيد مدني به مهرانرود اشاره كرد و يادآور شد: آذربايجان شرقي هماكنون در بخشهاي برق و آب خودكفا است.
وي گفت: در حال حاضر 1600 مگاوات ظرفيت نيروگاهي در آذربايجان شرقي وجود دارد و اين در حالي است كه مصرف برق در اين استان در پيك مصرف 1200 مگاوات است.
او ضمن تاكيد به ضرورت توسعه منطقه آزاد تجاري ارس، متذكر شد مديريت استان همچنين ايجاد مناطق ويژه اقتصادي خشكبار در مراغه و فرش در كنار فرودگاه تبريز را دنبال ميكند.
معمارزاده در بخش ديگر اين مصاحبه از آمادگي آذربايجان شرقي براي استقبال شايسته از هادي ساعي فرزند آذربايجان به خاطر موفقيت اخير در عرصههاي بينالمللي ورزشي خبر داد و افزود: هفته آينده برنامهاي در خور شان اين قهرمان با حضور جوانان منطقه تدارك ديده شده است.
وي در بخش ديگر اين مصاحبه كنترل تلفنهاي همراه را به عنوان ورود به حريم خصوصي افراد رد كرد و گفت كه با مروجان فساد از اين طريق برخورد خواهد شد.
معمارزاده با اشاره به ضرورت وجودي خط مترو در كلانشهرها و از جمله شهر تبريز، نسبت به تسهيل در اجراي اين پروژه مهم و حياتي براي اين كلانشهر تاكيد كرد.
وي همچنين در ارتباط با بحران خشك شدن تالاب اروميه، ضمن اشاره به اين مطلب كه طبق بررسيها، سطح آب اين درياچه پنج متر كاهش يافته است، گفت: هماكنون كميسيوني متشكل از چند تن از وزرا، استانداران و سازمان محيطزيست موضوع را به طور جدي مطالعه و دنبال ميكند و طرحهايي از قبيل انتقال آب و كاهش سطح تخطير آب درياچه با توجه به آثار اجتماعي و اقتصادي خشك شدن آن در دست بررسي است.
وي در رابطه با آزادراه زنجان - تبريز گفت: هم اكنون به جز 28 كيلومتر آخر اين آزادراه در فاصله قوري گل به تبريز كه دو تونل دو قلو در آن مسير در حال ساخت است، بقيه بزرگراه مورد بهرهبرداري قرار دارد و اميدواريم 28 كيلومتر باقي مانده نيز با اتمام كار احداث تونلها تا سال 1390 به بهرهبرداري برسد.
وي تصريح كرد: براي اجراي عمليات 28 كيلومتر باقيمانده آزادراه زنجان - تبريز در فاصله تا تبريز حدود 100 ميليارد تومان هزينه نياز است.
معمارزاده در ارتباط با سخنان چندي پيش مدير كل بازرسي آذربايجان شرقي با اشاره به اين مطلب كه از رئيس سازمان بازرسي كل كشور خواسته شده هياتي را براي بررسي برخي ادعاها به استان اعزام كنند، گفت: اي كاش مديران بازرسي استان به موضوعاتي مثل تقسيم زمينها، برخي مسائل بازرگاني و موضوع احداث برخي جايگاههاي گاز CNGتوجه داشتند و متخلفان را به دستگاههاي قضايي معرفي ميكردند.
استاندار آذربايجان شرقي در زمينه موضوع برخي دستگيريهاي اخير در استان، يادآور شد اين دستگيريها ارتباطي به دانشگاه ندارد و براساس مقررات و طبق تخلفات صورت گرفته توسط ارگانهاي ذيربط انجام گرفته است.
مهندس اشرفنيا معاون عمراني استاندار آذربايجان شرقي در جريان اين مصاحبه كه معاونين سياسي و امنيتي و برنامهريزي استانداري نيز حضور داشتند ، اعلام كرد: از 169 مورد مصوبه سفر اول رئيس جمهوري و هيات دولت به استان تعداد 127 مصوبه عملياتي شده و در جمعبندي به ميزان 94 درصد كل مصوبات سفر اول اجرا و يا در دست اقدام و نيز شش درصد مصوبات در حال پيگيري هستند.
شنبه 9 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 189]