واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: كيارستمي: ما به خاطر عشق آمدهايم نه سياست؛فيلمسازان ايراني روي فرش قرمز ونيز
اعتماد ملي: فرش قرمز جشنواره ونيز براي 65 سالگياش دوباره پهن شد و در بين سينماگران سراسر دنيا كه در جزيره ليدو جمع شده بودند 4 سينماگر ايراني نيز حضور داشتند. اميرنادري كارگردان ايراني با فيلم كه ابتدا نام داشت از آمريكا در بخش مسابقه براي به دست آوردن شير طلايي به رقابت با 20 فيلم ديگر خواهد پرداخت. در بخش افقها بهمن معتمديان كارگردان جوان ايراني با فيلم و رامين بحراني ديگر كارگردان جوان ايراني مقيم نيويورك با فيلم حضور خواهند داشت. در بخش خارج از مسابقه نيز عباس كيارستمي فيلم را به روي پرده خواهد برد.
ايرانيها در ونيز
امسال عباس كيارستمي كه با فيلم هرچند خارج از بخش مسابقه حضور دارد از روي فرش قرمز رد شد و اين بار عينكش را هم برداشت تا تغييري در عبورش داده باشد و به درخواست عكاسان نيز پاسخ دهد. فيلم او واكنش 113 بازيگر ايراني زن و ژوليت بينوش است نسبت به صحنهاي كه ديده نميشود. در اين فيلم همه بازيگران حتي بينوش با روسري و بدون آرايش هستند و طبق گزارش رويترز براي همه به صورت دموكراتيك زمان مساوي در نظر گرفته است. البته اين فيلم همراه با صداي منوچهر اسماعيلي است كه گوينده متن از شاعر 800 سال پيش ايراني است كه با موسيقي و همراه است. داستاني كه شايد در دنياي امروز ايراني چندان قابليت فيلم شدن نداشته باشد. رويترز نقد مثبتي درباره فيلم نوشته است. كيارستمي در واقع احساسات اين زنان را در هنگام تصور كردن عاشقانههاي خود در نظر گرفته است. اين فيلم روايت سكوت است. كيارستمي در كنفرانس مطبوعاتي شركت كرد. همانطور كه پيش از اين نيز اتفاق افتاده بود، جمعي از سوالها ميتوانست به مسائل سياسي مربوط باشد؛ همان سوالهايي كه هنرمندي همچون كيارستمي علاقهاي به پاسخ دادن به آن ندارد . از او اين بار درباره انرژي هستهاي پرسيدند كه او به گزارش ايسنا جواب داد: اين تنها جملهاي است كه تاكنون از سوي رسانههاي خارجي به نقل از عباس كيارستمي در جريان نشست خبري نمايش فيلمش در جشنوارهونيز منتشر شده است. فيلم ساختهجديد عباس كيارستمي روز پنجشنبه در بخش خارج از مسابقه شصتوپنجمين جشنوارهونيز به نمايش درآمد و با استقبال خوب تماشاگران و منتقدان فيلم همراه شد. فيلم به مدت 92 دقيقه با زيرنويس انگليسي و ايتاليايي بهروي پرده رفت. طبق برنامهجشنواره ونيز، جمعه براي سومينبار نمايش داده ميشود.
ديگر سينماگران ايراني حاضر در اين جشنواره در خارج زندگي ميكنند؛ مانند امير نادري و بهمن معتمديان. انتخاب فيلم از معتمديان به عنوان شگفتي روزهاي آخر عنوان شده بود؛ فيلمي كه موضوعي اجتماعي اما ممنوعه در ايران دارد و هرچند كه او علاقهمند نمايش فيلمش در ايران است اما به نظر نمي رسد كه فعلا اين فيلم امكان اكران پيدا كند. او درباره 7 جوان ايراني با يك مشكل خاص فيلم ساخته است. دختران و پسراني كه جسم و روحشان با هم در تضاد است. اين فيلم نيز در روزهاي اول به نمايش درآمد.
اما بابك كريمي تدوينگر ايراني و مشاور جشنواره فيلم ونيز، درباره آخرين ساخته گفته است: فيلم پنجمين فيلمي است كه امير نادري بعد از خروج از ايران در آمريكا ساخته است. با الهام از يك داستان واقعي ساخته شده و قصه خانواده فقير آمريكايي است كه با پسر 12 سالهشان در حاشيه شهر لاس وگاس زندگي ميكنند. اين فيلم در ابتدا مورد توجه مدير جشنواره لوكارنو قرار گرفت و براي شركت در بخش مسابقه اين جشنواره از آن دعوت شد اما ماركو مولر، مدير جشنواره ونيز هم كه به ساخته امير نادري بسيار علاقهمند بود، اين اثر را براي بخش مسابقه جشنواره ونيز انتخاب كرد و سر انجام اولين نمايش جهاني آن در ونيز است. تمام بازيگران و دستاندركاران فيلم، آمريكايي هستند.
كريمي در گفتگو با راديو آلمان تاكيد كرد: يا ببينيم. سيري بود كه تمام شد. ما بايد فرض كنيم كه نادري شخص جديدي است كه از اول شروع به فيلمسازي ميكند و بايد به بلوغي جديد برسد كه اين همين فيلم در ونيز است.>
او در پاسخ به سوال دويچهوله كه گفته بود ، گفت: به هم رسيده بودند. برخورد خيلي جالبي بود، سالها بود كه همديگر را نديده بودند. صبحي كه قرار بود فيلم نشان داده شود، ما همگي رسيديم جلوي سالن نمايش و ديديم كه امير نادري با كيسهپلاستيكي در دستش و چيز ديگري كه معلوم نبود، آنجا است. در سالن نمايش گفت بچهها بياييد برويم اتاق آپارات، من ميخواهم چيزي را آنجا كنترل كنم. همه به آنجا رفتيم و وقتي رسيديم بالا، نادري كيسه را باز كرد. مايع شيشهشويي با يك كهنه در داخل كيسه بود. آمد و آينهشيشهاتاق پروداكشن را پاك كرد و گفت، ديروز اينجا فيلم من را نشان دادند و چون اينجا پر از گرد بود، من زجر كشيدم از اين كه فيلمي را كه دوسال رويش كار كردهام اينطور نمايش دادند. نميخواهم فيلم تو (كيارستمي) هم اينطوري شود. شيشه را پاك كرد و با همديگر رفتيم سالن سينما.> رامين بحراني نيز با فيلم در بخش افقهاي ونيز شركت ميكند كه به گزارش بيبيسي شبيه نوعي نگاه جشنواره كن است. اين كارگردان جوان پيش از اين با فيلمهاي و در جشنواره معتبر مختلف نظير كن شركت كرده و هر سه فيلم خود را در آمريكا ساخته است و در آخرين اثرش به موضوع دوستي يك راننده تاكسي با مسافري پرداخته كه ميخواهد وقتي به مقصد رسيد خود را سر به نيست كند.
افتتاحيه با كمدي سياه برادران كوئن
پنجمين دوره از جشنواره 115 سينماي ونيز، روز چهارشنبه با نمايش فيلم آخرين ساخته برادران كوئن و با بازي جورج كلوني و براد پيت ستارگان سينمايهاليوود بهطور رسمي كار خود را آغاز كرد؛ فيلمي كه در بخش مسابقه حضور ندارد و چندان هم نتوانست موفقيت فيلم قبلي اين دو برادر (جايي براي مردان قديمي وجود ندارد) را كسب كند. حتي در نشست مطبوعاتي آن سوالاتي نهچندان تخصصي همچون ازدواج كردن يا تعداد بچههايي كه ميتوانست جرج كلوني داشته باشد از او پرسيده شد. داستان اين كمدي سياه را ماجراهاي زندگي يك مامور پيشين سازمان سيا تشكيل ميدهد كه نسخهاي از خاطرات خود را در سالن بدنسازي جا ميگذارد و اين يادداشتها به دست دو نفر از كارمندان اين سالن ميافتد. آنها به گمان اينكه مدركي محرمانه به چنگشان افتاده، درصدد برميآيند كه اين خاطرات را بفروشند و پولي كلان به دست آورند. اما به هر حال امسال فيلمهايهاليوودي طبق گفته رئيس جشنواره ونيز- مارك مولر- حضور مناسبي دارند اما حضور كمرنگ استوديوهاي بزرگ و ستارگان به دليل اعتصاب به چشم ميخورد ولي براي دومين بار است كه 5 فيلم از آمريكا در اين جشنواره شركت كرده است و محور اصلي جشنواره امسال سينماي آمريكا است.
اما ستاره شب افتتاحيه را ميتوان با آن كلاه حصيرياش دانست. او در اين مراسم جايزه سال قبل خود را دريافت كرد. او پارسال براي فيلم برنده جايزه بهترين بازيگر مرد جشنواره ونيز شد. پيت پس از دريافت جايزه خود در مراسم افتتاحيه گفت:
رئيس هيات داوران شصت و پنجمين دوره جشنواره سينمايي ونيز، ويم وندرس كارگردان آلماني است كه در مراسم افتتاحيه اعلام كرد سعي خود را به همراه 7 نفر ديگر ميكند تا بهترين فيلمها را در طي اين مدت انتخاب كنند. به گزارش مهر فيلمساز 63 ساله با تاكيد بر بيطرفي اعضاي هيات داوران گفت:
در جشنواره امسال كه با اهداي جوايز پايان خواهد يافت، از مجموع 52 فيلم برگزيده، 21 فيلم براي تصاحب ، جايزه اصلي جشنواره ونيز از اتيوپي، تركيه، الجزاير و فيلم توليد مشترك برزيل و چين حضور دارند.
بزرگداشتها
به گفته ماركو مولر مدير جشنواره ونيز، جشنواره امسال به عنوان بزرگداشتي براي يوسف شاهين، كارگردان مصري كه 27 ژوئيه امسال درگذشت اختصاص دارد و فيلم محصول 1958) از اين كارگردان در 31 ماه آگوست به نمايش درميآيد.
همچنين جايزه شير طلايي يك عمر فعاليت هنري، به ارمانو اولمي فيلمساز ايتاليايي داده ميشود كه براي فيلم برنده شير طلايي بهترين فيلم ونيز شد. همچنين در روز اول فيلم هفت دقيقهاي طنز آميز درباره ارتباط با تلفن همراه ساخته مانوئل دياوليويرا فيلمساز 99 ساله پرتغالي نيز در بخش خارج از مسابقه پخش شد. اوليويرا در مراسم آغازين جشنواره ونيز به سينماي ايتاليا اداي احترام كرد و سخنراني او آنقدر طولاني بود كه برخي حاضران را درباره 99 ساله بودنش به ترديد انداخت. او نيز يكي ديگر از دريافتكنندگان شير طلايي بود. جشنواره امسال تا 16 شهريور ادامه دارد.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
شنبه 9 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 433]