تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات دانش، آموزش به كسانى كه شايسته آن‏اند و كوشش در عمل به آن است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815305127




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مهدي حجواني در مراسم پاياني جشنواره كتاب برتر كودك و نوجوان: كتاب نمي نويسيم كه در انبار جمع شود


واضح آرشیو وب فارسی:قدس: مهدي حجواني در مراسم پاياني جشنواره كتاب برتر كودك و نوجوان: كتاب نمي نويسيم كه در انبار جمع شود
مهدي حجواني كارشناس، نويسنده و منتقد ادبي در آيين پاياني جشنواره كتاب برتر كودك و نوجوان با موضوع «فراز و نشيب هاي شعر كودكان» به سخنراني پرداخت و گفت: در دهه 60 شعر كودك حركت نويي را آغاز كرد. در اين دوره دنيا، از منظر چشم كودكان مورد توجه قرار گرفت و نگاه دانشمندانه و سياست مدارگونه در اين حوزه كم كم رنگ باخت. با اين وجود شاعران اين عرصه با پرداخت تخصصي به شعر زمينه بالندگي آن را مهيا كردند.
وي با بيان اين كه بعد از هر تحول اجتماعي شاعران و نويسندگان گرايش پيدا مي كنند كه حماسه ها را در قالب آثار ادبي به تصوير بكشند، تحرك شعر را در اين زمينه قويتر از داستان توصيف كرد و گفت: در دهه 70 شعر كودك با افت مواجه شد.
وي با طرح اين پرسش كه آيا دليل اين افت فاصله گرفتن شاعران قديم از نسل جديد بوده است؟ گفت: بديهي است كه هرچه نسلها عوض مي شوند با پيچيدگيهاي بيشتري در دنياي مخاطب خود مواجهند. بچه ها به رنگ و لعاب اهميت بيشتري مي دهند، شايد لازم است نويسندگان و شاعران نيز در شيوه هاي خود تجديدنظر كنند.
اين منتقد ادبي با تأكيد بر اين كه ما كتاب نمي نويسيم تا در انبار جمع شود، گفت: وقتي مي خواهيم آثارمان را به چاپ برسانيم، بايد قواعد نشر را هم پذيرا باشيم. شايد افت شعر كودك در دهه 70 را بايد در عقب نشيني كردن برخي از شاعران و نگاه جديد به مخاطب دنبال كرد. شاعران خوب در اين دهه به اين نتيجه رسيده اند كه بايستي با نگاه نو به مخاطب نو نگاه شود.
مهدي حجواني تصريح كرد: يكي از اتفاقاتي كه مي تواند شعر را از اين وضعيت نجات دهد، شكستن قالبهاي سنتي است كه البته اين كار ساده اي نيست.
بنا به عقيده اين نويسنده، شعر كودك ايران هنوز در قالب چهارپاره باقي مانده است، در حالي كه مي توان اين قالب را به كناري گذاشت و وارد قالبهاي تازه اي به منظور ايجاد ارتباط با مخاطب امروز شد.
حجواني با تأكيد بر اين كه در شعركودك وجه تخيل و خيال انگيزي بر وجه آموزشي آن ارجحيت دارد گفت: در حال حاضر به نظر مي رسد شاعران كودك و نوجوان با قالب شكني در قالبهاي كهن و سير به سمت اشعار سپيد تلاش مي كنند سرنوشت ديگري را در عرصه شعر كودك و نوجوان رقم زنند و شعرهاي خوب سپيدي براي خردسالان همچون «بادكنك به شرط چاقو» سروده شده است.
 شنبه 9 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: قدس]
[مشاهده در: www.qudsdaily.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 319]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن