واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: دموكرات سياه پوست، سياست هايش را تشريح كرد; وعده آمريكايي براي تغيير
گروه بين الملل-بالاخره پس از شمارش آرا در همايش سالانه حزب دموكرات آمريكا، «باراك اوباما» توانست در يك پيروزي تاريخي بعنوان اولين سياه پوست آمريكايي، حمايت اكثريت حزب دموكرات آمريكا را بطور رسمي براي كانديداتوري در انتخابات رياست جمهوري بدست آورد. «اوباما» نيز كه حضورش در اين همايش با تبليغات گسترده و اجراي برنامه هاي تفريحي و سخنراني برخي از اعضا» ارشد حزب همراه بود، و در حاليكه هواداران اين حزب با فريادهاي «اوباما» و «ما مي توانيم» به جشن و پايكوبي پرداخته بودند، با ايراد سخناني، نامزدي اين حزب در انتخابات رياست جمهوري را رسما پذيرفت. «اوباما» كه فرزند يك سياه پوست كنيايي و يك زن سفيدپوست آمريكايي است و در حال حاضر تنها يك قدم با نشستن بر كرسي رياست جمهوري ايالات متحده آمريكا فاصله دارد، در سخنراني خود در شهر «دنور» ايالت «كلرادو»، با انتقاد از سياست هاي دولت «جورج بوش» رقيب انتخاباتي اش از حزب جمهوريخواه، سياست هاي مورد نظر خود در امور داخلي و خارجي، از جمله در مورد ايران، افغانستان و عراق تشريح كرد. نامزد حزب دموكرات كه در برابر چند هزار تن از نمايندگان شعبه هاي ايالتي، اعضا» و طرفداران حزب دموكرات سخن مي گفت، با اشاره به شرايط ايالات متحده در دو دوره رياست جمهوري «بوش»، گفت: آمريكاييان استحقاق كشوري بهتر از اين را دارند. «اوباما» با اشاره به دو دوره چهارساله رياست جمهوري «جورج بوش» افزود: نبايد اجازه داد چهار سال دوره رياست جمهوري آينده، شبيه هشت سال گذشته باشد. «باراك اوباما»، بخش عمده اي از سخنان خود را به حملات شديد به «جان مك كين» اختصاص داد كه انتظار مي رود هفته آينده رسما بعنوان نامزد حزب جمهوريخواه و رقيب اصلي او در انتخابات ماه نوامبر معرفي شود. وي نامزد حزب جمهوريخواه را دنباله رو سياست هاي دولت كنوني قلمداد كرد و با تاكيد بر شعار خود در مورد لزوم تحول در آمريكا، گفت: اگر «جان مك كين» مي خواهد تنها با توسل به لفاظي هاي تند و تيز; اما اتخاذ يك استراتژي نامناسب، از «جورج بوش» تبعيت كند، حق چنين انتخابي را دارد اما برنامه او شامل آن نوع تحولي نيست كه آمريكاييان به آن نياز دارند.
«اوباما» و مسايل داخلي آمريكا
«باراك اوباما» بخش عمده اي از سخنراني خود را به مسايل سياسي، اجتماعي و اقتصادي ايالات متحده اختصاص داد. در مورد مبارزه با اسلحه، «اوباما» گفت: مي توان بدون نقض قانون اساسي در مورد حق افراد در داشتن اسلحه، با كاربرد اسلحه براي مقاصد جنايتكارانه مقابله كرد. او با تاييد بر اينكه آمريكاييان در مورد موضوع ازدواج همجنسگرايان اختلاف نظر دارند، از برخورداري همجنسگرايان از امكاناتي براي حمايت رواني از يكديگر حمايت كرد. نامزد حزب دموكرات وعده داد كه بخش آموزش و پرورش را با افزايش تعداد آموزگاران، حقوق و شرايط بهتر براي آنان بهبود خواهد بخشد و امكانات درماني لازم را در اختيار نيازمندان قرار دهد. همچنين در مورد شرايط اقتصادي آمريكا، «باراك اوباما» ضمن اشاره به مخالفت خود با معافيت مالياتي شركت هايي كه بجاي استخدام بيكاران در آمريكا، عمليات خود را به خارج انتقال مي دهند، اظهار داشت: برخلاف «جان مك كين»، من كارفرماياني را مستحق دريافت چنين امتيازاتي مي دانم كه به ايجاد فرصت هاي شغلي در داخل كشور مبادرت مي ورزند. او گفت: ماليات آمريكاييان كم درآمد را كاهش خواهد داد و در شرايط اقتصادي حاضر، از افزايش ماليات طبقه متوسط نيز خودداري خواهد ورزيد. در حاليكه افزايش بها» سوخت در آمريكا به يكي از موضوع هاي مهم مورد توجه مردم اين كشور تبديل شده، «اوباما» گفت: بايد طي ده سال آينده، به اتكا» ايالات متحده به نفت وارداتي خاتمه داده شود. «اوباما» افزود: در مقام رياست جمهور، به سرمايه گذاري بيشتر و پيشبرد برنامه بهره برداري از منابع گاز طبيعي آمريكا، توسعه فناوري هاي مربوط به كاهش آلودگي استفاده از زغال سنگ و كاربرد بدون خطر انرژي هسته اي و ساير منابع تجديد شونده انرژي مبادرت خواهد ورزيد.
«اوباما;» سياست خارجي و امنيت آمريكا
نامزد حزب دموكرات آمريكا براي انتخابات رياست جمهوري 2008،همچنين با اشاره به اينكه، اينك ايالات متحده در مرحله اي سرنوشت ساز قرار دارد زيرا در حال جنگ در خارج است و اقتصاد آن دچار مشكلاتي است، گفت: آرمان آمريكايي بار ديگر با تهديدهايي روبرو شده است. «اوباما» همچنين درباره اين موضوع كه چه كسي شرايط مناسب براي در دست گرفتن فرماندهي كل نيروهاي مسلح را دارد، گفت; هرگز در زمينه دفاع از ملت آمريكا ترديدي به خود راه نخواهد داد، و در عين حال تاكيد كرد; تنها در شرايطي سربازان آمريكايي را در معرض خطرات جنگ قرار مي دهد كه متعهد شده باشد تجهيزات رزمي مورد نياز آنان را تامين كند و پس از بازگشت از جنگ، حمايت هاي رفاهي لازم را از آنان بعمل آورد. نامزد حزب دموكرات، گفت كه اين حزب امنيت آمريكاييان را حفظ و ميراث نسل هاي گذشته آمريكاييان را كه سياست خارجي مورد نظر «بوش» و «مك كين» بر باد داده، بار ديگر بازسازي خواهد كرد. «اوباما» حمله به عراق را باعث تضعيف مبارزه آمريكا با تروريسم قلمداد كرد و افزود: تنها چند روز پس از وقوع حملات انتحاري يازدهم سپتامبر، توجه «مك كين» به عراق معطوف شده بود در حاليكه خود او با جنگ عراق مخالفت ورزيد و مي دانست كه اين جنگ آمريكا را از توجه به تهديدهاي واقعي بازخواهد داشت. «اوباما» در مورد افغانستان نيز، اظهار داشت: من در افغانستان خواستار اختصاص منابع و نيروي بيشتر شدم تا جنگ عليه تروريست هايي كه واقعا در يازدهم سپتامبر ما را هدف حمله قرار دادند به پايان ببريم و تصريح كردم كه «اسامه بن لادن» و دستياران او هركجا كه در معرض ديد ما قرار گرفتند، بايد آنان را دستگير كنيم. وي در مورد عراق و ايران نيز گفت: من به شكلي مسئولانه به جنگ عراق خاتمه مي دهم و مبارزه عليه القاعده و طالبان را به پايان مي برم، من نيروي نظامي كشورمان را براي مواجهه با مناقشات آينده بازسازي مي كنم و در عين حال، ديپلماسي سختگيرانه و مستقيمي را احيا مي كنم كه بتواند مانع از دستيابي ايران به اسلحه هسته اي شود و تجاوزگري روسيه را مهار كند.» «اوباما» سياست خارجي دولت «بوش» را باعث تضعيف موقعيت بين المللي آمريكا توصيف كرد و افزود: «نمي توان شبكه تروريستي را كه در 80 كشور جهان فعاليت دارد با اشغال عراق شكست داد، نمي توان تنها از طريق ايراد سخنراني هاي تند و تيز در واشنگتن از اسرائيل حفاظت كرد و ايران را از پيگيري برنامه هاي اتمي بازداشت، و در حاليكه روابط ما با قديمي ترين متحدانمان دچار تنش است، نمي توان براي حمايت از گرجستان به پاخاست.» به گزارش آسوشيتدپرس; برخي از ناظران گفته اند كه سخنراني نامزد حزب دموكرات، كه بطور گسترده از شبكه هاي خبري داخل و خارج آمريكا پخش شد، حاوي برنامه هاي مشخص اجرايي نبود و صرفا به اظهار نظرهايي كلي، انتقاد از دولت «جورج بوش» و حمله به «جان مك كين» اختصاص داشته است. در مقابل، طرفداران «باراك اوباما» اين سخنراني را الهام بخش مبارزات انتخاباتي توصيف كرده و آن را ستوده اند.
بهترين روز براي «دمكرات» ها
در همين زمينه مي توان به اين مسئله اشاره كرد كه روز چهارشنبه 27ماه اوت(6شهريور)، يك روز قبل از آنكه نامزدي «باراك اوباما» رسما اعلام شود، از بهترين روزهايي بود كه حزب دمكرات آمريكا در جريان مبارزات انتخاباتي اخير تجربه كرده است. همه آنهايي كه مي ترسيدند جدال «هيلاري كلينتون» و «باراك اوباما» دو نامزد سابق حزب دمكرات بر سر نامزدي رياست جمهوري، دوباره از سر گرفته شود، نفس راحتي كشيدند. «هيلاري كلينتون» برخلاف انتظار بسياري، حمايت كامل خود را از «اوباما» اعلام كرد. وي گفت: «اجازه دهيد براي كسب پيروزي، يكپارچه و متحد، همه با هم اعلام كنيم كه «باراك اوباما» نامزد منتخب ما است و رئيس جمهور ما نيز خواهد شد.» پس از سخنراني «هيلاري كلينتون» نوبت «بيل كلينتون»، رئيس جمهور پيشين آمريكا بود كه بر روي صحنه برود و از نامزدي «اوباما» حمايت كند. «بيل كلينتون» گفت: رقابت ميان «اوباما» و «هيلاري» را خاتمه يافته اعلام مي كنم و مي دانم «هيلاري» براي پيروز شدن «اوباما» از هيچ كاري كوتاهي نخواهد كرد.» نكته حائز اهميت اينكه، به نظر مي رسد دمكرات ها علاوه بر پايان دادن به دعواهاي درون حزبي، صف متحدي هم مقابل «مك كين» تشكيل داده اند. «جو بايدن»، معاون «اوباما» كه «مردي براي صحنه هاي خشن» نام گرفته نيز، در حمله به اردوگاه جمهوريخواهان چيزي كم نگذاشت و با اشاره به مواضع «جان مك كين» در زمينه مسائل اجتماعي، سياست هاي اقتصادي، خارجي يا امنيتي گفت: «جان مك كين» اشتباه مي كرد، «اوباما» حق داشت.
براي تغييرات بايد به «اوباما» راي داد
«ال گور»، معاون رئيس جمهور سابق آمريكا نيز، خطاب به هزاران شركت كننده در جلسه دموكرات ها، گفت: زمانيكه در انتخابات سال 2000 با «جورج بوش» رقابت مي كردم، مردم تفاوت زيادي بين اين دو قائل نبودند و فكر مي كردند كه نتيجه اهميت چنداني ندارد اما حال كه در سال 2008 بسر مي بريم فكر نمي كنم كسي در خصوص اهميت اين انتخابات شك داشته باشد. او همچنين اظهار اشت: امروز نيز ما با همان گزينه هاي سال 2000 روبرو هستيم. «جان مك كين» در حال حاضر آشكارا از سياست هاي «بوش» و «چني» حمايت كرده و قول داده كه اين سياست ها را ادامه مي دهد. در واقع آنها آمريكا را به فاجعه كشانده اند. وي در ادامه اظهار داشت: اگر رويكرد «بوش» و «چني» را مي پسنديد، پس «مك كين» نامزد ايده آل شماست; اما اگر به دنبال تغيير هستيد بايد به «اوباما» راي بدهيد.
تغيير چهره آمريكا در عرض 10 دقيقه
«جيمي كارتر»، رئيس جمهور اسبق آمريكا نيز در حاشيه اين برنامه حزب دموكرات اظهار داشت : سناتور دموكرات «باراك اوباما» با سخنراني قوي خود كه بعد از نامزد شدنش بطور رسمي از سوي حزب دموكرات براي احراز پست رياست جمهوري ايراد كرد، مي تواند در عرض 10 دقيقه وجهه آمريكا را در خارج تغيير دهد. «كارتر» گفت : اين سخنراني كوتاه و قوي «اوباما» مي تواند آغازكننده عمليات تصحيح مفاهيمي باشد كه از آمريكا در خارج مطرح است چراكه پست رياست جمهوري آمريكا طي هشت سال گذشته متضرر خسارت هايي شده است. وي پيشنهاد داده;«اوباما» بعنوان رئيس جمهور آمريكا متعهد به اين مسئله باشد كه هرگز هيچ زنداني را شكنجه نكند و با هيچ كشوري نجنگد تا امنيت ملي كشور بطور مستقيم در معرض خطر نباشد.
جمعه 8 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]