واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: شايع بودن بروز افسردگي در افراد مبتلا به ديابت/ ارائه نرم افزاري براي كمك به روان درماني فضانوردان
متخصصان به يافته هاي جديدي در حوزه روان درماني دست يافته و راهكارهايي را براي درمان مبتلايان ارائه داده اند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري آلمان؛ متخصصان آكادمي ديابت در «بارمرگهايم» آلمان با آناليز و بررسي نتايج 42 تحقيق دريافتند؛ در افراد مبتلا به ديابت بروز افسردگي و حالت هاي روحي ناشي از آن دو برابر بيشتر از ساير افراد است.
بنابراين گزارش؛ نتايج بررسي هاي حاكي از آن است كه 12 درصد از افراد مبتلا به ديابت مبتلا به افسردگي حاد نيازمند درمان و 20 درصد ديگر آنها مبتلا به حالتهاي افسردگي هستند.
به گفته متخصصان بخصوص زنان مبتلا به ديابت و بيماراني كه مبتلا به افت قند هستند، افسردگي و ناراحتي هاي روحي بيشتر ديده مي شود.
اين گزارش مي افزايد؛ علاوه بر كاهش كيفيت زندگي افسردگي در افراد مبتلا به ديابت مي تواند باعث شود كه آنها داروهايشان را بطور منظم مصرف نكرده و قند خون خود را بندرت اندازه گيري كنند و در كل به لزوم داشتن زندگي سالم توجه نكنند.
براساس اين گزارش؛ ميزان قند خون علي رغم درمانهاي متعدد مي تواند از عوامل بروز افسردگي در اين بيماران باشد.
متخصصان مي گويند: از سوي ديگر بروز اختلال در گردش خون در افراد ديابتي مبتلا به افسردگي در مقايسه با افراد ديابتي بدون افسردگي چهار تا پنج برابر شايع تر است.
اين گزارش حاكي ا ست؛ بيماري ديابت علائم افسردگي مانند ياس، غم و ناتواني را تشديد مي كند و به همين دليل متخصصان متعقدند؛ بيماري هاي روحي در افراد مبتلا به ديابت بايد حتي الامكان زودتر تشخيص داده و درمان شوند.
لازم به ذكر است؛ روان درماني و در صورت لزوم دارو درماني از راههاي اصلي درمان عارضه افسردگي است.
****ارائه نرم افزاري براي روان درماني فضانوردان
روانشناسان نرم افزاري ارائه كردند كه در آينده به فضانوردان در طول ماموريت هاي طولاني مدت فضايي خود خدمات روان درماني ارائه مي دهد.
به گزارش خبرگزاري آلمان؛ به گفته محققان دانشكده پزشكي «هاروارد» آمريكا، بدليل زمان طولاني انتقال اطلاعات مخابره شده، امكان گفتگوي مستقيم كارشناسان و روانشناسان با فضانوردان به سختي و با مشكلات زيادي انجام مي شود.
بنابراين گزارش؛ نرم افزار ارائه شده توسط روانشناسان براي حل اين معضل بوده و در آن مشكلات مختلفي كه ممكن است در يك محوطه كوچك در ارتباط فضانورد با همسفرانش ايجاد شود پيش بيني شده است.
اين گزارش حاكي است؛ اين نرم افزار با استفاده از سوالاتي كه جوابهاي مختلفي براي آنها ارائه مي دهد وضعيت روحي فضانوردان را ارزيابي مي كند و راه حل هايي را براي حل آن ارائه مي دهد.
براساس اين گزارش؛ فضانوردان مي توانند اين نرم افزار را بصورت DVD با خود به فضا ببرند.
متخصصان مي گويند؛ اطلاعات جمع آوري شده توسط اين نرم افزار از وضعيت روحي فضانورد مي تواند پس از بازگشت بر روي زمين نيز مورد استفاده و ارزيابي متخصصان قرار گيرد.
آنها معتقدند؛ مي توان برنامه اي با توجه به اين نرم افزار ارائه كرد كه به افراد داراي مشكلات روحي كمك كند، در طول روز خود را بهتر سپري كنند.
لازم به ذكر است؛ تا به حال دستگاههاي مخصوص تمرين دادن عضلات در ايستگاه فضايي تعبيه شده بود تا به حفظ سلامت و وضعيت مناسب جسماني آنها كمك شود اما با استفاده از نرم افزار روانشناسي مي توان گام بلندتري براي حفظ سلامت فضانوردان برداشت.
جمعه 8 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 247]