واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: افزايش مبادلات ايران و اتحاديه اروپا
فايننشال تايمز گزارش داد:تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز: روزنامه انگليسي فايننشال تايمز با اشاره به افزايش قابل توجه مبادلات ايران واتحاديه اروپا طي ماه هاي اخير اعلام كرد: شركت هاي كوچك و متوسط اروپايي در حال جايگزيني شركت هاي بزرگ در معامله با ايران هستند.
به گزارش خبرگزاري خبرگزاري اقتصادي ايران، در حالي كه شركت هاي بزرگ غربي از ترس مواجه شدن با تحريم هاي امريكا فعاليت هاي خود در ايران را كاهش داده اند شركت هاي كوچك و متوسط غربي با بهره برداري از اين فرصت در حال افزايش حضور خود در اين كشور هستند.
ديپلمات هاي غربي با اعلام اين خبر گفتند: در نتيجه اين امر صادرات اروپا به ايران در چهار ماه نخست سال جاري 8/17 درصد رشد پيدا كرده است. اين در حالي است كه طي سه سال گذشته صادرات اوپا به ايران با كاهش مواجه شده بود.
صادرات ايتاليا به ايران در چهار ماه نخست سال جاري 33 درصد، صادرات فرانسه 30 درصد و صادرات آلمان 17 درصد رشد داشته است. در عين حال صادرات انگليس به ايران در همين مدت 8 درصد كاهش داشته است.
به علاوه بر اساس آمار يورواستات واردات اتحاديه اروپا از ايران در چهار ماه نخست سال ايراني 1387 بيش از با بيش از 24 درصد رشد مواجه بوده است.
به گفته ديپلمات هاي غربي در حال حاضر شركت ها و بانك هاي كوچك و متوسط بسياري كه مسلما منافع كمتري در رابطه با امريكا دارند مشغول فعاليت در ايران هستند. اين شركت ها با فعاليت خود در ايران هيچ قانوني را نقض نمي كنند.
يك ديپلمات غربي با اذعان به اين نكته گفت:« آمار ارائه شده در مورد افزايش مبادلات ايران با اتحاديه اروپا نااميد كننده است و اقداماتي در درون اتحاديه اروپا براي مقابله با اين روند در حال انجام است».
يك ديپلمات ديگر گفت:«آمارهاي جديد باعث تصويب تحريم هاي تازه تر عليه ايران مي شود».
بر اساس اين گزارش در حالي مبادلات ايران و اتحاديه اروپا طي ماه هاي اخير افزايش دورقمي داشته است كه امريكا با اتخاذ سياست تحريم از پايين سعي كرده است مانع فعاليت شركت هاي غربي در ايران شود.
دولت هاي عضو اتحاديه اروپا نيز با پيروي از اين سياست شركت هاي اروپايي را از تجارت با ايران و سرمايه گذاري در اين كشور منع كرده اند.
"مهدي فاخري " يكي از مقامات اتاق بازرگاني ايران در تشريح علت افزايش ورود شركت هاي غربي به ايران گفت:« طبيعي است كه وقتي شركت هاي بزرگ به دلايل سياسي از ايران خارج مي شوند شركت هاي كوچك و متوسط جايگزين آن ها مي شوند».
بزرگترين معامله اخير ايران و اروپا موافقت نامه 100 ميليون يوروئي ساخت تاسيسات مايع كردن گاز طبيعي توسط شركت آلماني استينر در ايران است.
فاخري گفت :ما شاهد تغيير جهت از شركت هاي بزرگ به شركت هاي كوچك و از كشورهاي بزگ به كشورهاي كوچك هستيم.
در ادامه اين گزارش از كاهش 17 درصدي وزن كالاهاي صادراتي به ايران در چهار ماه نخست سال 2008 خبر داده شده كه به عقيده برخي اين نشان مي دهد ايران كالاهاي مورد نياز خود را با قيت بيشتري وارد كرده است. تورم جهاني يكي از علل اين مسئله است.
به ادعاي ديپلمات ها تحريم ها در كنار تورم جهاني باعث شده است تا تجارت با اروپا براي ايران هزينه بيشتري از قبل داشته باشد.
يك ديپلمات گفت: خودداري بانك هاي مهم از اعطاي نامه هاي اعتباري باعث شده است هزينه كالاهاي صادراتي به ايران از 2 درصد به 10 درصد افزايش يابد.
فاخري نيز اذعان كرد: استفاده ايران از شركت هاي متوسط باعث شده است هزينه واردات بين 3 تا 10 درصد افزايش يابد.
افزايش صادرات اروپا به ايران عمدتا مربوط به كالاهاي مصرفي مثل خودرو با افزايش 90 درصدي،يخچال با افزايش 30 درصدي و ماشين لباس شوئي با افزايش 50 درصدي بوده است.
انتهاي پيام//
جمعه 8 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]