واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: روساي جمهوري ايران ،افغانستان و تاجيكستان بيانيه مشترك صادر كردند
دوشنبه -روساي جمهوري ايران ، افغانستان و تاجيكستان پنجشنبه شب در پايان دومين نشست سه جانبه در دوشنبه پايتخت تاجيكستان با صدور بيانيه مشترك برگسترش همكاريها تاكيد كردند.
به گزارش ايرنا، در اين بيانيه آمده است :سران سه كشور از نتايج ملاقات هاي سه جانبه در سطح وزيران امور خارجه و نيرو ابراز رضايت كرده و از تاسيس شوراي مشترك هماهنگكنندگان ملي جهت پيگيري و اجراي توافقات سه جانبه خرداد ماه ۱۳۸۷و نيز نحوه كار اين شورا كه در مرداد ماه ۱۳۸۷در تهران به امضا رسيد استقبال كردند.
اين بيانيه ميافزايد:سران كشورهاي جمهوري اسلامي ايران ، جمهوري اسلامي افغانستان و جمهوري تاجيكستان ضمن تاكيد بر اهميت ملاقاتهاي منظم و تبادل نظرهاي عميق در خصوص همكاريهاي سه جانبه در زمينههاي سياسي ، اقتصادي ،فرهنگي ، مسايل منطقهاي و بينالمللي مورد علاقه مشترك و نيز با در نظرداشت دورنماي روابط دوستانه و همكاريها از رشد و گسترش بعدي همكاري نزديك متقابل حمايت ميكنند.
طرفين در اين بيانيه پيگيري جدي و اجراي مفاد مندرج در بيانيه مرداد ۱۳۸۵سه كشور در دوشنبه و بيانيه مشترك وزيران امور خارجه در فروردين ماه ۱۳۸۷در اين شهر را مورد تاكيد قرار داده و توافق كردند كه سومين اجلاس سه جانبه وزيران خارجه به منظور تسريع در پيگيري و تحقق توافقات سه جانبه در مورد اقدامات مربوط به جشن نوروز ۱۳۸۸در شهر مزار شريف مركز استان بلخ افغانستان برگزار شود.
طرفها به اين نتيجه رسيدند كه وزيران خارجه نتايج بررسي وارزيابيهاي خود از فعاليت شوراي مشترك هماهنگكنندگان ملي و جريان پيشرفت اجراي توافقات سه جانبه را به سومين اجلاس سران كشورها ارائه نمايند.
براساس اين بيانيه طرفها با تاكيد براهميت روابط گسترده اقتصادي و تجاري در رشد پايدار اقتصادي سه كشور تاسيس شوراي همكاريهاي اقتصادي ، تجاري و فني سه جانبه متشكل از وزارتخانهها وسازمانهاي ذي ربط را ضروري مي شمارند.
همچنين با توجه به افزايش قابل توجه مبادلات تجاري ميان سه كشور در سال گذشته ميلادي در مقايسه با قبل به منظور گسترش آتي روابط اقتصادي و تجاري ،طرفها كمسيون مشتركي براي تهيه برنامه چند جانبه تاجيكستان ، افغانستان و جمهوري اسلامي ايران در خصوص همكاريهاي اقتصادي براي سالهاي ۲۰۰۹تا ۲۰۱۵را نيز تشكيل ميدهند.
براساس اين بيانيه ، طرفها با تاكيد برتوافقات قبلي و با عنايت به منافع اقتصادي سه جانبه اجراي طرحهاي مشترك در زمينه ساخت جادهها و راه آهن جهت ترانزيت بار و مسافر ،انتقال برق از تاجيكستان به ايران از قلمرو افغانستان را حائز اهميت ارزيابي كرده و پشتيباني خود را از تسريع در عملياتي كردن طرخهاي مذكور و جلب سرمايهگذاران داخلي وخارجي اعلام كردند.
روساي جمهوري سه كشور همچنين تصميم گرفتند كميته مشتركي درسطح معاونان وزراتخانههاي ذي ربط تشكيل و راههاي تحقق همكاري در بخشهاي مذكور بويژه بازديد كارشناسان از مسيرهاي موجود سه كشور را برنامه ريزي و مشخص كنند.
طرفها تاسيس نهاد مشترك سرمايهگذاري به منظور تامين مالي اجراي طرحهاي سه جانبه را طبق قوانين جاري كشورهاي متبوع خود و موازين بين المللي تاييد كرده ومقرر داشتند كه جمهوري اسلامي ايران پيش نويس طرح تاسيس نهاد سرمايهگذاري مشترك را تا اواخر سال ۲۰۰۸ميلادي تهيه و جهت هماهنگسازي در اختيار دو كشور ديگر قرار دهد.
طرفها با تاكيد بر اهميت و نقش سازنده ايجاد شبكه تلويزيوني مشترك به منظور توسعه و تحكيم ارتباطات و پيوندهاي مشترك تاريخي و فرهنگي ملل دوست و برادر ، مقامات ذيصلاح سه كشور را موظف كردند تاطي مدت دوماه آينده اسناد مربوط به زمينههاي حقوقي ساختار تشكيلاتي و نيروي انساني و مالي شبكه تلويزيوني مشترك را آماده سازند.
در اين بيانيه همچنين آمده است : به منظور تسهيل دسترسي به ارتباطات مخابراتي ، طرفها با تاكيد بر ضرورت استفاده از كابل فيبر نوري ميان سه كشور ، ساختارهاي ذي ربط سه كشور را موظف نمودند تا زمينههاي اجرايي و عملياتي اين طرح را فراهم آورند.
طرفها با درنظرداشت بحران پيش آمده غذايي جهاني و تكرار خشكسالي موافقت نمودند تا وزارت خانههاي ذي ربط سه كشور امكانات همكاري مشترك در زمينه كشاورزي و تامين نيازهاي غذايي را فراهم كنند.
طرفها آمادگي خود را جهت افزايش همكاريهاي مشترك بمنظور مقابله با مظاهر تروريزم ، جدايي طلبي ، افراط گرايي و جرايم سازمان يافته جديد كه تهديد جدي براي ثبات اجتماعي و امنيت ملي كشورهاي منطقه محسوب ميشوند اعلام كردند.
سه كشور ضمن ابراز نگراني از روند رو به افزايش كشت ، توليد، انتقال ، فروش ، مصرف و قاچاق مواد مخدر در سطح منطقه و جهان ، بر ضرورت همكاري هاي بيشتر و تشريك مساعي و همچنين مساعدت به افغانستان در كشت جايگزين به عنوان يكي از راههاي موثر در مقابله با اين پديده تاكيد كردند.
طرفها با توجه به اهميت روند بازسازي در افغانستان بمنظور دستيابي به صلح و ثبات پايدار و رشد اقتصادي در آن كشور، همكاريهاي دو جانبه و سه جانبه و چند جانبه را با شركت اعضا، جامعه بينالمللي ، نهادهاي مالي ، كشورهاي كمككننده و كشورهاي همسايه و منطقه مورد تاكيد قرار داده از همه طرفها براي سرمايهگذاري موثر در اين زمينه دعوت بعمل ميآورند.
روساي جمهوري سه كشور نسبت به استمرار همكاري سه جانبه در چارچوب سازمان ملل و ارگانهاي وابسته به آن و همچنين سازمان همكاري اقتصادي اكو ، سازمان كنفرانس اسلامي ، سازمان همكاري شانگهاي و ساير نهادهاي بين المللي و منطقهاي تاكيد كرده مواضع خود را از طريق تبادل نظر و مشورت هاي دورهاي و منظم در خصوص موضوعات بينالمللي و منطقهاي هماهنگ مي كنند.
طرفها توافق كردند كه سومين اجلاس سه جانبه سران سه كشور سال ۱۳۸۸هجري شمسي در تهران برگزار شود.
زمان دقيق اجلاس سوم را جلسه وزيران خارجه اين كشورها كه شهر مزار شريف افغانستان تشكيل ميشود تعيين خواهد كرد.
همزمان با اين نشست وزيران انرژي سه كشور دو سند همكاري در زمينه اجراي برنامههاي مشترك در بخش انرژي را امضا كردند.
بر اساس اين سند كميسيون مشترك تهيه برنامه سه جانبه براي تشخيص محور هاي همكاري در زمينه بهربرداري از ذخاير آب و انرژي تاجيكستان و ساخت خطوط ۵۰۰كيلوولتي انتقال برق از اين كشور به افغانستان و ايران تاسيس خواهد شد.
همچنين وزير نيرو جمهوري اسلامي ايران و وزير نقليات وارتباطات تاجيكستان تفاهمنامهاي را براي انجام عمليات تكميل امكانات روشنايي و آتش نشاني در تونل استقال تاجيكستان كه با سرمايهگذاري ايران احداث شده است به امضا رساندند.
جمعه 8 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]