واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مازندران و دستاوردهاي صنعتي، كشاورزي واجتماعي در دولت نهم
داخلي. اقتصادي. گزارش. هفته. دولت. دولت نهم. مازندران.
استان مازندران بامساحت حدود ۲۳۷۵۶/۴كيلومترمربع ۱/۴۶درصدمساحت كشور رادربرمي گيرد.
براساس آخرين تقسيمات كشوري اين استان ۱۶شهرستان ، ۵۱شهر ، ۴۴بخش ، ۱۱۳دهستان و سه هزار و ۲۳۰آبادي داراي سكنه ميباشد.
مازندران داراي ۷۸۳هزار و ۷۱۹خانوار است كه ۴۲۴هزار و ۶۶۵خانوار شهري برابر با ۵۴درصد و ۳۵۹هزار و ۵۴خانوار روستايي برابر با ۴۶درصد است.
مساحت جنگلهاي مازندران ۹۲۹۰۶۶هكتاركه ازدرختان پهن برگ تشكيل يافته وباسايرجنگلهاي ايران متمايزاست.
وسعت مراتع اين استان بيش ازيك ميليون هكتاراست كه ازنظرجغرافيايي به سه منطقه مراتع ييلاقي ، قشلاقي و ميانبند تقسيم ميشود.
دراستان مازندران ۱۳۰هزارو ۵۴هكتارپارك جنگلي طبيعي و ۹هزارو ۸۴۸ذخيره گاه جنگلي وجود دارد.
درمازندران ۳۱۹هزارو ۱۴۷گونه انواع پرندگان مهاجر و آبزي در تالاب بينالمللي حيات وحش ميانكاله ، لپوي زاغمرزبهشهر ، تالابهاي بينالمللي فريدونكنار ، سرخرود و ازباران ، آببندان زرين كلاي جويبار ، لپوي زرين كلا جويبار و آببندان سيدمحله ساري زندگي ميكنند.
استان مازندران نقش مهمي در دوران دفاع مقدس ايفا كرده و ۱۰هزارو ۵۳۵ شهيد ، ۳۶هزار و ۱۴۸جانباز و دو هزار و ۳۸۰آزاده تقديم نظام اسلامي نموده است.
مازندران داراي ۴۶۰هزار هكتار اراضي كشاورزي است كه سالانه بيش از ۷۰ نوع محصول دراين اراضي كشت ميشود.
هرساله درسطح ۱۳۰هزار هكتار از اين اراضي ۲۰نوع محصول به عنوان كشت دوم انجام ميشود.
برنج به عنوان كشت غالب ۲۴۰هزار هكتار از اراضي كشاورزي مازندران را به خود اختصاص داده كه از نظر سطح ۳۷درصد اراضي شاليزاري كشور را شامل مي شودو از نظر توليد نيز مازندران با توليد نزديك به ۹۰۰هزار تن ۴۲ درصد برنج كشور را توليدمي كند.
همه ساله از سطح ۸۴هزار هكتار باغهاي بار آور ۱/۵ميليون تن محصول برداشت ميشود كه به علت مشكلات و موانع عديده تنها كمتر از ۵۰هزار تن ان صادر ميشود درحالي كه ۳۰۰هزار تن از مركبات مازندران قابليت صدور را دارد.
مازندران سالانه حدود ۱۲۰هزارتن گوشت مرغ توليد ميكند كه بخش زيادي ازاين توليد به استانهاي همجوارارسال ميشود.
دكتر محمد اجمدي نژاد رييس جمهوري اسلامي ايران در چهاردهم آذرماه سال ۸۵در بدو ورود سفر استاني خود به مازندران ،مردم اين ديار را مردمي دانست كه همچون سرزمينشان از دلهايي پاك و سبز برخوردارند.
وي مازندران را سرزميني مملو از ذخاير معنوي، علمي و طبيعي دانست و گفت: هيات دولت با مصوبات خود سبب ارتقاي هرچه بيشتر اين استان خواهد شد.
آقاي احمدي نژاد مازندران را استاني سرشار از استعدادهاي طبيعي و انساني معرفي كرد و گفت: همه بايد دست به دست هم بدهيم و با تلاش همهجانبه براي ساختن اين استان و همه كشور تلاش كنيم.
وي حمايت از فعاليتهاي اشتغالزايي و توليدي جوانان را از كارهاي مهم در دستور كار دولت عنوان كرد
دكتر احمدينژاد با اشاره به اينكه بخش عمدهاي از اقدامات و تصميمات دولت در مازندران در حوزه صنعت خواهد بود، گفت: ان شاءالله دولت محدوديت توسعه صنعت در استان مازندران را برطرف خواهد كرد و احداث پالايشگاه، تاسيسات پتروشيمي و فولاد در دستور كار دولت براي اين استان است.
رييس جمهوري توسعه گردشگري در استان مازندران را از ديگر اولويتهاي اين استان عنوان كرد و گفت: البته گفتهاند كه ۹۵درصد سواحل استان در دست ارگانها و "ازمابهتران" است اما انشاءالله دولت به نمايندگي از شما تصميم خواهد گرفت كه اين اماكن را ملي كند و در اختيار ملت قرار دهد.
احمدي نژاد افزود: البته اكثريت مديران و كاركنان دلسوز و خادم هستند اما بايد تصميم كلي بگيريم كه مسوولان و ملت در كنار هم استان را بسرعت به جايگاه شايسته آن برسانند.
رييس جمهوري در ادامه با تاكيد بر حمايت گسترده از بخش كشاورزي و دامداري در استان گفت: همه بايد تلاش كنيم كه فناوري و تجهيزات پيشرفته وارد بخش كشاورزي شود تا توليدات محصولات كشاورزي به دوبرابر افزايش يابد.
وي فراهم كردن فرصتها، برطرف كردن موانع، ايجاد زيرساختها و حمايت از توليدكنندگان و نخبگان كشور را از جمله وطايف دولت براي ساختن كشور و استان مازندران عنوان كرد.
احمدينژاد، ساماندهي سواحل درياي مازندران، تقويت مراكز گردشگري و ميراث فرهنگي استان، توسعه و تجهيز بنادر استان و حمايت از توسعه دانشگاهها در مازندران را مورد توجه و تاكيد قرار داد و گفت: استان مازندران از ظرفيت توسعه نامحدود دانشگاهها برخوردار است.
وي همچنين توسعه صنايع سنگين و سبك در استان مازندران با توجه به حفظ محيط زيست استان را از ديگر برنامههاي دولت عنوان كرد و در پاسخ به نماينده صنعتگران استان براي حل مشكلات اين قشر اعلام آمادگي كرد.
در پي انجام سفر رييس جمهوري و طرحهايي كه هيات دولت براي توسعه استان مازندران در نظر گرفت ،مي توان گفت كه شور وشعف خاصي در مازندران براي كار وفعاليت مشهود شد كه نتيجه آنرا به طور جدي هم اكنون در زمينه ها وگسترههاي مختلف صنعتي،كشاورزي ،گردشگري وآموزشي و ديگر مقولههاي توسعهاي اقتصادي و اجتماعي به خوبي ميتوان مشاهده كرد.
دراين حال است كه حذف محدوديت توسعه صنعتي و معدني با حفظ زيست محيطي ، وارد كردنتجهيزات مدرن كشاورزي، توجه ويژه به صنعت گردشگري ، آزادسازي سواحل درياي خزر ، توجه به مراكز آموزش عالي به خصوص رشته بيوتكنولوژي وايجاد كارخانه مادرصنعتي ازجمله پالايشگاه و كارخانه سيمان را ازبزرگترين دستاوردهاي دولت نهم در استان مازندران ميتوان دانست .
استاندار مازندران دراينباره و نتايج حاصل از مصوبات هيات دولت در سفر استاني ميگويد : از ۱۹۶طرح مصوبه سفر هيات دولت به استان تاكنون پس از گذشت نزديك به ۲۲ماه ، ۸۳درصد پروژهها اجرايي شده است.
به گفته "سيدمحمد كريمي" : ۱۲۳مورد از طرحهاي مصوب از ۱۰تا ۹۰درصد پيشرفت فيزيكي داشته اند.
وي با اشاره به اينكه ۴۶مورد از پروژهها برابربا ۲۳درصد بهبهره برداري رسيده است ، ادامه داد: ۲۷پروژه در حال پيگيري و يا در مرحله مطالعات است.
رييس سازمان صنايع و معادن استان مازندران با ارايه گزارشي از اين بخش گفت: طي سه سال نخست دولت نهم ۷۱فقره پروانه اكتشاف در استان صادر شده است كه نسبت به مدت مشابه گذشته كه ۲۷فقره بوده است ۱۶۳درصد افزايش نشان ميدهد.
"مصطفي مهدي نژاد" همچنين گفت:طي سه سال اخير ۴۱فقره پروانه بهرهبرداري معدني صادر شده كه نسبت به مدت مشابه گذشته كه ۲۲فقره بوده ، ۸۶درصد رشد داشته است و اكنون از ۲۳۲نفر كارگراني كه در اين بخش مشغول بودند پس از سه سال به ۶۲۶نفر افزايش يافته است.
وي ادامه داد: در بخش صادرات محصولات صنعتي و معدني ازاستان مازندران در سه سال اخير در دولت نهم ۱۵۲ميليون دلار است كه نسبت به مدت مشابه گذشته ۱۲۰درصد رشد را نشان ميدهد.
به گفته مهدي نژاد در بخش مجوزهاي صنعتي نيز در دولت نهم هفت هزارو ۲۷۶ فقره جواز تاسيس صنعتي در مازندران صادر شده است كه ۶۳درصد نسبت به مدت مشابه سه سال گذشته رشد دارد.
اين مسوول صنعت و معدن مازندران همچنين گفت: مقدار سرمايهگذاري در سه سال دولت نهم در بخش صنعت مازندران ۱۱۸هزار ميليارد ريال است كه نسبت به دوره مدت مشابه كه حدود ۵۸هزار ميليارد ريال بوده ، ۱۰۳درصد رشد داشته است.
وي افزود: در سه ساله نخست دولتنهم در مازندران ۷۶۲فقره طرح توسعه صادر شده است كه نسبت به گذشته كه ۲۷۳فقره بوده ، ۱۷۹درصد رشد را نشان مي دهد.
مهدي نژاد بنابراين گزارش اختصاص ۷۰۰ميليارد تومان اعتبار در قالب تسهيلات بنگاه زودبازده اقتصادي، راه اندازي ۸۶۶واحد صنعتي با اشتغالزايي بيش از ۱۶هزار نفر ، صدور جواز تاسيس كارخانه كاغذسازي ، افزايش ظرفيت توليد كارخانه سيمان نكا از دوهزارو ۲۰۰تن به هشت هزار تن ، صدور جواز تاسيس كارخانه سيمان كياسر ساري با سرمايهگذاري ۸۰۰هزار ميليون ريال، صدور جواز تاسيس خودروسازي در بابل و تخصيص ميلغ ۵۸۵ميليارد تومان براي اجرايي شدن ۳۵طرح بزرگ صنعتي و معدني در آمايش صنعت و معدن كشور از ديگر خدمات دولت نهم در مازندران عنوان كرد.
يكي از مهمترين طرحهاي دولت نهم در بخش اشتغال و سرمايهگذاري بنگاه- هاي اقتصادي زودبازده و كارآفرين است به طوريكهدبيرخانه كارگروه اشتغال و سرمايهگذاري استان مازندران اعلام كرد: اين طرح طي سالهاي ۸۴تا پايان ۸۶ با تخصيص اعتباري بالغ بر ۱۲هزارو ۶۱۰ميليارد ريال ۱۱هزارو ۷۵۸طرح را در استان به بهره برداري رسانده است.
بنابراين گزارش اين طرحها در بخشهاي كشاورزي، صنعت و معدن،مسكن، تعاون، گردشگري و خدمات است كه تا كنون با افتتاح و بهرهبرداري از اين طرح ها براي ۲۱هزارو ۵۴۹نفر شغل ايجاد شده است.
بنابراين گزارش احيا صنعت نساجي به عنوان مهمترين ومادر صنعت مازندران يك ديگر از مصوبات سفر هيات دولت به استان بوده است كه به گفته استاندار ، با همكاري بانك مركزي استان اين طرح در مرحله اجرا قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار ايرنا آزادسازي حريم ۶۰متري سواحل مازندران از ديگر مصوبات سفر هيات دولت نهم است كه در اين بخش فعاليت مطلوبي صورت گرفته است، بطوريكه از ۳۳۸كيلومتر ساحل استان، ۱۵۸كيلومتر در حريم ۶۰متري آزاد شده است.
همچنين براساس آمار ستاد پيگيري مصوبات استانداري مازندران ، ۱۴۰كيلومتر از طول نوار ساحلي در اختيار بخش خصوصي است و ۴۰كيلومتر نيز در اختيار دستگاههاي دولتي كه ماموريت دريايي دارند، قابليت آزادسازي ندارد.
انتخاب ۶۰منطقه نمونه گردشگري در مازندران كه ۱۵نمونه آن در سواحل درياي است از ديگر مصوبات سفر هيات دولت به استان است كه براساس آمار سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان همه اين مصوبات اجرايي شدهو شماري زيادي نيز به بهره برداري نيز رسيده است.
بنابراين گزارش همچنين افتتاح ۱۶سالن ورزشي مخصوص برادران و اجرايي شدن ۱۶سالن ديگر براي خواهران درهمه شهرستانهاي مازندران يكي ديگر از خدمات دولت نهم در سفر استاني است.
بنابراين گزارش ارتقا دو مجتمع آموزش عالي كشاورزي و منابع طبيعي ساري و فني ومهندسي نوشيرواني بابل به دانشگاه از ديگر دستاوردهاي آموزش عالي در مازندران است.ك۴
پنجشنبه 7 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]