تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه خداوند خير بنده اى را بخواهد، واعظى از درون او برايش قرار مى دهد كه او را به ك...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836338347




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

دستاورد دولت نهم/ سيستان و بلوچستان دالان تجاري ايران با جهان


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: دستاورد دولت نهم/ سيستان و بلوچستان دالان تجاري ايران با جهان
داخلي. اقتصادي. بازرگاني. هفته. دولت.

سيستان و بلوچستان را بسياري تنها به عنوان يكي از نواحي كشاورزي و معدني مي‌شناسند، غافل از اينكه موقعيت ممتاز و منحصربفرد، اين استان را در قامت كانون مهم تجارت با ديگر كشورهاي جهان مطرح مي‌كند.

مرزهاي تجاري، دريايي و زميني گسترده سيستان و بلوچستان با آبهاي آزاد بين‌المللي و همچنين كشورهاي پاكستان و افغانستان موجب شده است بهره‌گيري از اين ظرفيت بالقوه به منظور توسعه مبادله‌هاي بازرگاني خارجي به ويژه از سوي دولت نهم در دستور كار قرار گيرد.

بر اساس اعلام مسوولان منطقه، تلاش فعالان بخشهاي مختلف خصوصي و دستگاه‌هاي اجرايي اين استان طي سه سال گذشته در حال به بار نشستن است و در آينده‌اي نزديك سيستان و بلوچستان به دروازه اصلي ورد و خروج كالاي غيرنفتي و تامين كننده برخي نيازمنديهاي كشور تبديل مي‌شود.

سيستان و بلوچستان به عنوان پهناورترين استان كشور با يك هزار و ‪۲۵۰‬ كيلومتر مرز مشترك با كشورهاي افغانستان و پاكستان و ‪ ۳۰۰‬كيلومتر مرز آبي با درياي عمان كه به آبهاي آزاد بين‌المللي دسترسي دارد، از موقعيت جغرافيايي و راهبردي ويژه‌اي در كشور و حتي منطقه خاورميانه برخوردار است.

سرزمين بلوچستان از گذشته‌هاي دور در مسير راه‌هاي تجاري جهان از جمله راه ابريشم و تجارت اروپا و كشورهاي مديترانه با هندوستان و شرق دور قرار داشته است و جاذبه‌هاي گردشگري و بازرگاني آن، اين منطقه را به مركز بارانداز بازرگانان ساير كشورهاي جهان تبديل كرده بود.

وجود اين ظرفيتها و استعدادهاي پنهان در استان، دولت مردان را پس از انقلاب اسلامي بر آن داشت تا به منظور رفع محروميت و ايجاد اشتغال براي مرزنشينان با محوريت منابع بازرگاني و تجاري در مصوبه توسعه محور شرق به جنبه‌هاي بالقوه اين منابع اهميت داده و با ايجاد بازارچه‌هاي مرزي و منطقه ويژه تجاري صنعتي چابهار، گامهاي اساسي براي توسعه پايدار استان بردارند.

سازمان بازرگاني از جمله نهادهاي مرتبط با اين موضوع قلمداد مي‌شود كه وظايف آن از گستره‌اي قابل توجه در تامين نيازهاي زندگي فردي شهروندان تا صادرات و واردات را در بر مي‌گيرد.

اين سازمان همچنين از نظر آمار و فعاليتهاي صورت گرفته نقش بسيار اساسي در رشد مبادلات تجاري، ترانزيت كالا و تامين نيازهاي كشور برعهده دارد.

رييس سازمان بازرگاني سيستان و بلوچستان در اين زمينه معتقد است: اين استان در بخش صادرات كالاي غيرنفتي توانمنديهاي بسياري دارد.

ايرج حسن‌پور در گفت و گو با ايرنا بيان كرد: با توجه به رويكرد دولت نهم در حمايت از صادرات در استان، قابليتهاي موجود بازرگاني توسط سازمان بازرگاني مورد شناسايي قرار گرفت و شرايط و بسترهاي مناسب در اين خصوص ايجاد شد.

او اضافه كرد: در زمينه صادرات مي‌توان به توليدهاي كشاورزي به ويژه خرما كه اين استان دومين توليدكننده آن در كشور از لحاظ نوع و سطح زير كشت است، اشاره كرد.

وي اظهار داشت: از ديگر ظرفيتهاي صادراتي منطقه، آبزيان و به خصوص ميگو را مي‌توان نام برد كه با وجود مزارع مستعد و قابليت دو بار برداشت آن در سال بسيار با اهميت است.

او ادامه داد: معادن غني و متنوع استان اعم از كاني‌هاي فلزي، غيرفلزي و ساختماني كه به عنوان رنگين كمان معادن كشور مطرح است از فرصتهاي بسيار مهم صادراتي استان محسوب مي‌شود.

اين در حالي است كه اظهارنظرهاي مديران بخشهاي مختلف استان نشان مي‌دهد كه با توجه به موقعيت جغرافيايي و راهبردي منطقه و دسترسي به آبهاي آزاد، با دريافت تسهيلات براي يارانه‌ها در ارتقا كمي صادرات استان گامهاي بلندي برداشته شده است.

نقش سيستان و بلوچستان در تامين نيازهاي مهم و واردات كالاهاي مورد نياز كشور نيز از اهميت و جايگاه قابل توجهي برخوردار است.

در اين حوزه مي‌توان به واردات كالاهاي مختلف از بندر چابهار و مرزهاي زميني شامل برنج، چاي، سيب زميني، انواع ميوه و همچنين ساماندهي ورود دام زنده اشاره كرد كه حاكي از ظرفيت بالاي استان در مقوله واردات به شمار مي‌رود.

در اين ميان واردات گسترده و انبوه برنج از مرزهاي استان در ماه‌هاي اخير و بدنبال افزايش سرسام‌آور قيمت اين كالا در كشور براي تنظيم قيمت آن نشان داد كه سيستان و بلوچستان از توانمندي منحصربفردي در اين حوزه بهره‌مند است.

با ورود هزاران تن برنج به استان و ارسال و توزيع سريع آن در استانهاي مختلف تب افزايش بي‌رويه قيمت اين كالاي مهم كه در سبد غذايي خانوارهاي ايراني بسيار حايز اهميت است، به گونه چشمگيري فروكش كرد و بدنبال آن ثبات و پايداري در بازار كشور حاكم شد.

گذري بر عملكرد مبادلات بازرگاني سيستان و بلوچستان نشان مي‌دهد كه برگزاري نمايشگاه‌هاي عرضه مستقيم كالا در همه شهرستانهاي استان، پرداخت جوايز صادراتي، يارانه ميگو و اثرگذاري بر تنظيم بازار كشور از جمله مهمترين اقدامها است.

در اين بخش همچنين واردات برنج و رشد ‪ ۲۵۰‬درصدي پرونده‌هاي بازبيني و نظارت بر مبادلات بازرگاني نيز از مهمترين دستاوردهاي سازمان بازرگاني استان در سه سال اخير است.

رييس سازمان بازرگاني سيستان و بلوچستان تاكيد كرد: پس از آغاز فعاليت دولت نهم و تعريف برنامه‌ها و سياستگذاريهاي وزارتخانه، نهاد اجرايي در استان به اقدامهاي خود در اين زمينه شدت بخشيد و تامين اقلام ضروري سبد كالايي مردم كه با بحران روبه رو شده بود را از طريق مبادي ورودي استان با تلاش و جديت بر عهده گرفت.

حسن‌پور اضافه كرد: واردات بيش از ‪ ۲۵۰‬هزار تن سيب زميني و تامين گوشت قرمز مصرفي از راه ورود دام زنده، ‪ ۶۰‬هزار تن ميوه از پاكستان و توزيع آن در سراسر كشور و مهمتر از همه ‪ ۱۴۰‬هزار تن برنج در سال جاري سبب كنترل و كاهش قيمت اين اقلام در كشور شد.

رييس سازمان بازرگاني سيستان و بلوچستان در زمينه عملكرد اين سازمان توضيح داد: فعاليت سازمان در دولت نهم روند رو به رشدي داشته و موجب تثبيت نرخ اقلام وارداتي كشور شده است.

نقش ديگر نهادهاي مرتبط با تجارت و بازرگاني در استان نيز قابل تامل است بگونه‌اي كه با بهره‌گيري از استعدادهاي نهفته اقليمي و توان اجرايي منطقه مي‌توان در تنظيم بازار كشور و تاثيرگذاري سازنده آن بر گستره ملي بيشتر اميدوار شد.

ناظر گمركات سيستان و بلوچستان و مدير گمرك زاهدان به مسووليت مهم اين حوزه با توجه به موقعيت مهم استان در حفظ ثبات و امنيت مرزي براي جلوگيري از قاچاق كالا تاكيد كرد.

محمد براهويي‌نژاد گفت: در سه سال گذشته يك ميليون و ‪ ۹۸‬هزار و ‪ ۷۶۳‬تن كالا به ارزش ‪ ۳۲۳‬ميليون و ‪ ۶۹۵‬هزار و ‪ ۷۴۷‬دلار از گمركها و بازارچه‌هاي مرزي استان صادر شده است.

او بيان كرد: در اين مدت همچنين سه ميليون و ‪ ۲۹۱‬هزار و ‪ ۶۷۷‬تن كالا به ارزش دو ميليارد و ‪ ۳۷۲‬ميليون و ‪ ۳۰۶‬هزار و ‪ ۳۵۹‬دلار از مرزهاي تجاري استان وارد كشور شد.

وي شاخصترين كالاهاي صادراتي را آهن قراضه، قير، محصولات پتروشيمي، روغن و گريس، ميوه‌هاي خشك، بيسكويت، موادغذايي و كلمن آب نام برد.

ناظر گمركات سيستان و بلوچستان افزود: برنج، كالاهاي صنعتي و خانگي، چاي، زردچوبه، دام‌زنده و كنجد نيز از اين راه‌ها به داخل كشور وارد شده است.

او اضافه كرد: حجم ترانزيت خارجي سه سال اخير سيستان و بلوچستان يك ميليون و ‪ ۵۰‬هزار و ‪ ۱۴۲‬تن به ارزش يك ميليارد و ‪ ۹۳۵‬ميليون و ‪ ۴۵۸‬هزار و ‪ ۷۴۷‬دلار بوده است.

وي اظهار داشت: در اين ميان ترانزيت داخلي ارزشي معادل ‪ ۳۰۴‬ميليون و ‪ ۶۹۲‬هزار و ‪ ۹۰۰‬دلار داشته كه شامل ‪ ۵۴۶‬هزار و ‪ ۶۶۸‬تن كالا به كشور بوده است.

او تاكيد كرد: تشكيل و رسيدگي به ‪ ۳۱‬هزار و ‪ ۲۷۰‬فقره پرونده قاچاق به ارزش ‪ ۳۴۶‬ميليارد و ‪ ۲۶‬ميليون و ‪ ۷۴۳‬هزار ريال حاكي از توجه ويژه مسوولان مربوطه به اين تهديد اقتصادي است.

ناظر گمركات سيستان و بلوچستان ادامه داد: تقويت بازارچه‌هاي مشترك مرزي در سيستان و بلوچستان از اهداف مهم دولت نهم براي رسميت بخشي به مبادلات ايران با كشورهاي همسايه، حفظ ثبات و امنيت مرزي و اشتغال سالم مردم منطقه به شمار مي‌رود.

مدير بازارچه‌هاي مرزي سيستان و بلوچستان نيز در اين‌باره گفت: از مجموع ‪ ۱۱۷‬ميليون و ‪ ۱۴۰‬هزار و ‪ ۹۷۵‬دلار صادرات از بازارچه‌هاي مرزي استان در سه سال اخير بازارچه ميرجاوه با ‪ ۳۷‬ميليون و ‪ ۴۳۴‬هزار و ‪ ۲۵۹‬دلار از نظر كمي پيشتاز بوده و پس از آن به ترتيب بازارچه‌هاي ميلك، كوهك، پيشين و جالق قرار دارد.

محمداختر كهرازهي اظهار داشت: در اين مدت بازارچه مرزي پيشين با ‪۲۰‬ ميليون و ‪ ۵۳۶‬هزار و ‪ ۹۹۸‬دلار بالاترين ميزان واردات از مجموع ‪ ۳۵‬ميليون و ‪ ۵۷۳‬هزار و ‪ ۳۵۲‬دلار كالاهاي وارداتي به استان را به خود تخصيص داده و بقيه به ترتيب به بازارچه‌هاي كوهك، ميرجاوه، ميلك و جالق اختصاص دارد.

او گفت: بازارچه‌هاي مرزي استان در حوزه صادرات كالاهايي از قبيل آهن قراضه، فرش ماشيني، انواع كنسرو، بيسكويت، خرما، حبوبات، گريس، پارافين، نوشابه و واردات كالاهايي چون دام‌زنده، سيب زميني، پياز و برنج فعال بوده‌اند.

وي اضافه كرد: عملكرد بازارچه‌هاي مرزي سيستان و بلوچستان ‪ ۳۷‬ميليون و ‪ ۸۶۶‬هزار دلار صادرات در مقابل واردات ‪ ۱۱‬ميليون و ‪ ۵۹۳‬هزار دلار كالا بوده است كه ‪ ۲۶‬ميليون دلار مازاد تراز تجارت خارجي را در اين بخش نشان مي‌دهد.

مدير بازارچه‌هاي مرزي سيستان و بلوچستان قاچاق كالا به علت مسدود نشدن كامل مرز، افزايش تعرفه‌هاي گمركي و سود بازرگاني براي كالاهاي وارداتي و حذف كامل سود بازرگاني را از مهمترين مشكلات بازارچه‌هاي مرزي اين منطقه عنوان كرد.

او رونق بازارچه‌هاي‌مرزي را در گرو كاهش تعرفه‌هاي گمركي و سود بازرگاني، ايجاد راه‌هاي مناسب حمل كالا، نظارت بر مرزها، دريافت مجوز سهميه واردات، ، صادرات‌و واردات كالاهاي داراي استانداردهاي قابل قبول و ساخت بازارچه‌هاي مرزي در مقابل بازارچه‌هاي كشورهاي همجوار دانست.

به گزارش ايرنا اكنون هفت بازارچه مرزي ميلك، ميرجاوه، پيشين، كوهك، جالق، ريمدان و گمشاد در مرزهاي زميني استان فعال بوده و بازارچه صيادي پسابندر چابهار در حاشيه درياي عمان نيز در دست ساخت است.

با توجه به عملكرد موفق دولت نهم در بسترسازي مبادله‌هاي بازرگاني از طريق سيستان و بلوچستان، كارشناسان اقتصادي منطقه پيش‌بيني مي‌كنند تبديل اين استان به دالان بزرگ تجارت خارجي كشور و سرمايه‌گذاري بيشتر در اين زمينه مي‌تواند نقش مهمي در مراوده‌هاي اقتصادي و توسعه تجاري ايران با خارج ايفا مي‌كند.

نزديكي سيستان و بلوچستان به شرق دور و كشورهاي توسعه يافته اين حوزه كه اكنون بخش قابل توجهي از تجارت كشور با آنها انجام مي‌شود و نيز دسترسي آسان و سريع به آبهاي آزاد بين‌المللي سرمايه‌گذاري بيشتر دولت را در بخش بازرگاني خارجي اين استان دوچندان مي‌كند.ك/‪۴‬
 پنجشنبه 7 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 186]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن