واضح آرشیو وب فارسی:مهر: علي احمدي مطرح كرد:تقاضاي بازسازي مدرسه 120 ساله ايراني در تركيه
وزير آموزش و پرورش كشورمان در ديدار وزير آموزش و پرورش تركيه خواستار بازسازي مدرسه 120 ساله ايراني در تركيه شد.
به گزارش خبرنگار مهر، نشست صميمانه وزير آموزش و پرورش كشورمان با وزير آموزش و پرورش تركيه عصر روز گذشته در دفتر وزارتي واقع در ساختمان شهيد رجايي آموزش و پرورش برگزار شد.
در اين نشست كه هيئت آموزش و پرورش تركيه و جمعي از معاونان و مشاوران وزير آموزش و پرورش كشورمان حضور داشتند علي احمدي به تشريح جزئيات و كاركرد آموزش و پرورش كشورمان پرداخت و خطاب به طرف تركي خود گفت : ما سه وزارتخانه آموزش و پرورش، علوم و تحقيقات و بهداشت درمان و خدمات آموزشي را در مقابل يك وزارت آموزش و پرورش شما داريم كه هر كدام به صورت جداگانه در زمينه آموزشي فعاليت مي كنند.
وي ادامه داد : البته مدارس علميه و حوزه هاي ديني ما نيز به امر تعليم و تربيت مشغول هستند.
علي احمدي با بيان اينكه 14 ميليون دانش آموز ايراني و 3 ميليون و 500 هزار دانشجو در مراكز علمي كشورمان در حال تحصيل هستند افزود : 65 درصد دانش آموزان ابتدايي در ايران دوره پيش دبستاني را مي گذرانند.
وي در خصوص مدارس غير دولتي نيز گفت : 7 درصد مدارس ما غير دولتي هستند و طي 30 سال گذشته براي مبارزه با بيسوادي نهضت سوادآموزي را در ايران اجرا كرده ايم كه امروز بالغ بر 86 درصد جمعيت كشورمان باسواد هستند.
وزير آموزش و پرورش با تاكيد بر اينكه ايران تجارب خوبي در زمينه تربيت معلم دارد و مي تواند در اين زمينه با كشور تركيه همكاري كند گفت : كيفيت آموزش و پرورش در كشور ما به گونه اي است كه دانش آموزان ما در المپيادهاي مختلف شركت مي كنند و اغلب مي توانند رتبه هاي يك رقمي را به دست آورند.
علي احمدي در ادامه اين نشست صميمانه به توانايي ايران در ساخت مدرسه با تجهيزات نوين اشاره كرد و اظهار داشت: ما در حال حاضر توانايي احداث مدارس با آخرين امكانات فناوري و آموزشي را به طور كامل فراهم كرده ايم.
ارزيابي مردم تركيه از سفر احمدي نژاد بسيار مثبت است
وزير آموزش و پرورش تركيه نيز در ابتداي سخنان خود به سفر اخير دكتر احمدي نژاد رئيس جمهور كشورمان به تركيه اشاره كرد و گفت : سفر دكتر احمدي نژاد انعكاس خوبي در كشور ما داشت و ما سفر وي را به فال نيك مي گيريم تا همكاريهاي خودمان را بيش از گذشته افزايش دهيم.
وي تصريح كرد : ارزيابي مردم تركيه از سفر دكتر احمدي نژاد بسيار مثبت است و همانطور كه ديديد با استقبال پرشور آنان مواجه شد.
حسين چريك به 29 ژانويه به عنوان پنجاهمين سالگرد همكاريهاي فرهنگي بين دو كشور ايران و تركيه اشاره كرد و افزود: ما مي توانيم همكاريهاي بسيار خوبي را در سه سطح وزارتخانه شما با يكديگر داشته باشيم چرا كه داراي جمعيت تقريبا يكسان هستيم ضمن اينكه هر دو كشور از جمعيت بالاي جوانان برخوردار هستند.
وزير آموزش و پرورش تركيه جمعيت بالاي جوانان را به عنوان يك سرمايه بزرگ براي كشورش خواند و گفت: بسياري از كشورهاي جهان در اين زمينه دچار مشكلات عديده اي هستند.
بودجه آموزش و پرورش تركيه چند برابر اعتبارات نيروهاي مسلح آن است
چريك با اشاره به اينكه آموزش و پرورش تركيه بالاترين بودجه را در سطح كشور دارد افزود: بودجه ما 7 ميليارد دلار بيشتر از نيروهاي مسلح كشورمان است.
وي با تاكيد بر اينكه كشور تركيه اهميت بالايي براي مباحث آموزشي قائل است اظهار داشت : در طول 5 سال دوره خدمت من 223 هزار كارمند رسمي در آموزش و پرورش تركيه استخدام شده اند.
چريك تعداد كل نيروهاي آموزشي و پرورشي تركيه را 650 هزار نفر عنوان كرد.
در ادامه اين نشست علي احمدي گفت : كشور ما آمادگي كاملي دارد تا دستاوردهاي علمي و فني اش را بدون هيچ منت و هزينه اي در اختيار تركيه قرار دهد.
وي ادامه داد: سال 2009 سال فرهنگي ايران و تركيه است كه بايد اقدامات فرهنگي قابل توجهي را تدارك ببينيم.
علي احمدي به زمينه هاي فرهنگي دو كشور اشاره كرد و افزود : بايد اين همكاريها در آينده بيشتر شود و به حجم بالايي در زمينه اقتصادي و غير اقتصادي با از بين بردن موانع برسد.
وزير آموزش و پرورش كشورمان همكاري در زمينه تاليف كتابهاي درسي را يكي ديگر از تعاملات دو وزارتخانه دانست و گفت: ما در كتابهاي درسي مطالب زيادي در مورد كشور همسايه يعني تركيه تاليف كرده ايم و مطمئن هستيم كه در مطالب درسي شما نيز به كشور ما اشاره شده است.
وي پيشنهاد داد مي توانيم مطالب و مباحث يكديگر را با هم مقايسه كنيم و مواردي را كه به صلاح هر دو كشور است تقويت نماييم.
وزير آموزش و پرورش تركيه نيز اظهار داشت: اين مقايسه مورد قبول بنده نيز هست و مي توانيم كتابهاي تاريخ و جغرافياي يكديگر را مورد بهره وري قرار دهيم.
قرار بود در اين جلسه توافقنامه اي بين وزراي دو كشور امضا شود كه در نهايت اين امر صورت نگرفت.
علي احمدي در همين خصوص گفت : مي خواستيم توافقنامه اي با آموزش و پرورش كشور تركيه امضا كنيم كه اين موضوع به سفر بعدي موكول شد.
وي در پايان اين نشست به بازسازي مدرسه ايراني در تركيه اشاره كرد و گفت : مدرسه اي 120 ساله در فاتح شهر استانبول داريم كه قريب به 50 سال است براي بازسازي آن تقاضا فرستاده ايم و حالا مي خواستيم دوباره تقاضاي مكتوب خود را به شما تقديم كنيم تا بتوانيم اين مدرسه را در فضاي بزرگتري احداث كنيم.
چريك در پاسخ به علي احمدي گفت : هر كاري كه مربوط به من باشد با مثبت ترين ديد آن را انجام خواهم داد.
پنجشنبه 7 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]