واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: آن سوترمهمترين اخبار بازارهاي مالي جهان
سنا: مهمترين اخبار بازارهاي مالي كشورهاي مختلف منتشر شد.
بازار سهام
«آمريكا»: شاخص سهام آمريكا در پي كاهش شديد قيمت نفت كه در چهار سال گذشته بيسابقه بود و همچنين شايعه خريد «هلدينگ برادران لهمان» با پيشگامي شركتهاي بخش بانكي و خرده فروشي افزايش يافت. اما شاخص سهام برزيل پس از كاهش قيمت كالاها و پس از اعلام تحليلگران موسسه JPMorgan Chase مبني بر فروش سهام بخش انرژي و مواد خام، پس از چهار روز كاهش يافت. شاخص سهام در كانادا نيز براي نخستين بار در سه روز گذشته كاهش يافت و در مجموع هفته گذشته را بدون تغيير به پايان رساند.
«اروپا»: پس از شايعه وقوع ادغام در شركتها از سوي سرمايهگذاران و كاهش قيمت نفت كه افزايش سهام شركتهاي بخش خودرو و هواپيما را به همراه داشت، شاخص سهام اروپا بيشترين رشد را در دو هفته گذشته تجربه كرد. قيمت سهام در كشور بريتانيا نيز با پيشگامي بخش مالي با افزايش همراه شد، «بانك توسعه كره» اعلام كرد كه در نظر دارد سرمايهگذاري را روي شركت «هلدينگ برادران لهمان» انجام دهد، كه يكي از دلايل افزايش قيمت سهام بخش مالي بود.
پس از اينكه تحليلگران از اعلام شركت گازپروم كه بزرگترين توليدكننده گاز طبيعي دنيا به شمار ميرود، مبني بر افزايش بودجه سرمايهگذاري خود به بيش از 40ميليارد دلار در سال جاري متعجب شدند، قيمت سهام اين شركت كاهش يافت.
به گفته «گروه گلدمن ساخس» روند رو به رشد ادغام شركتها در اروپا طي ماه جاري مانند «كشيدن خط بر روي ماسه» براي ارزيابي داراييها به شمار ميرود و بيانگر نقطه عطفي براي بازار است.
«آسيا»: پس از تجديد نگراني از آشفتگي در بازار اعتباري و نيز پيشبيني قيمتهاي بالاتر نفت، شاخص سهام كشورهاي آسيايي با پيشگامي بخش فنآوري و بانكي براي چهارمين هفته پياپي كاهش يافت و به پايينترين حد خود از ژوئيه 2006 رسيد.
اين در حالي است كه شاخص بورس كره (Kospi) به پايينترين حد خود از آوريل 2007 رسيد، قيمت سهام شركت LG به علت نگراني از مشكلات جهاني اقتصاد كه كاهش تقاضا را به همراه خواهد داشت و همچنين قيمت سهام مهندسي و ساختوساز GS به علت برنامههاي دولت در مورد بازار املاك كه نگراني سرمايهگذاران را به همراه داشت، در اين كاهش پيشگام بودند.
قيمت سهام شركتهاي مختلف در پاكستان نيز كاهش يافت كه علت آن عدم توافق احزاب مبني بر ائتلاف و معرفي نامزد رياست جمهوري پس از استعفاي پرويز مشرف بود.
بازار كالا- پس از تقويت دلار و كاهش قيمت انرژي كه كاهش تقاضاي فلزات به عنوان ابزار پوشش تورم را به همراه داشت، قيمت پلاتين در نيويورك كاهش يافت، اما قيمت پالاديوم تغييري نكرد. علت كاهش قيمت مس، افزايش ذخاير اين محصول و نشانههايي از كاهش استفاده از اين فلز در لولهها و سيمها بود. قيمت گندم نيز كاهش يافت كه علت آن شايعه كاهش تقاضاي اين فرآورده در پي افزايش شديد قيمت دو ماه اخير آن بود. به علاوه قيمت كاكائو هم كاهش يافت كه علت آن تقويت دلار و گراني خريد خانواده اين دانهها براي خريداران خارجي بود.
نسبت پلاتين به طلا نشاندهنده الگويي است كه از كاهش اقتصادي 2001 تا كنون ديده نشده است، از اينرو به گفته مسوولان «فورتيس بانك» و «گروه VM» انتظار ميرود كه قيمت اين فلز نقره فام بيش از پيش كاهش يابد.
بازار انرژي: پس از تقويت دلار و نيز شروع مجدد انتقال نفت از لولههاي نفتي درياي خزر به اروپا از طريق تركيه، قيمت نفت خام شش دلار در هر بشكه كاهش يافت كه از لحاظدرصد بيشترين ميزان كاهش را از دسامبر 2004 تاكنون نشان ميدهد. انتظار ميرود پس از عرضه نفت خام ذخيره شده در انبارهاي ايران، عرضه نفت اوپك در ماه اوت 400 هزار بشكه در روز يا 2/1درصد افزايش يابد. به دنبال تداوم كاهش اقتصادي آمريكا و در عين حال كاهش قيمت نفت خام، قيمت گاز طبيعي نيز در نيويورك كاهش يافت و به پايينترين حد خود در شش ماه گذشته رسيد.
اما انتظار ميرود به علت تضعيف مجدد دلار، تنش بين آمريكا و روسيه و نيز كاهش ذخاير گازوئيل، قيمت نفت خام در هفته آينده افزايش يابد. همچنين انتظار ميرود به علت شايعه وقوع طوفان در خليج مكزيك، قيمت گاز طبيعي نيز از هفته آينده افزايش پيدا كند.
رييس كل شركت نفت برزيل گفت كه اين شركت ترجيح ميدهد جهت توسعه ذخاير جديد نفتي دريايي خود به جاي فروش سهام جديد، بدهي شركت را افزايش دهد.
بازارهاي در حال توسعه: تحليلگران JPMorgan Chase پيشنهاد كردند كه به علت كاهش تورم، سرمايهگذاران دارايي خود در سهام بخش مالي جهاني و نيز سهام شركتهاي آمريكايي كه به صرف هزينه از سوي مصرفكنندگان و فروش انرژي و توليدكنندگان كالاي خام بستگي دارند، را افزايش دهند.
مطالعات نشان ميدهند كه به علت انتظار اقتصاددانان و سرمايهداران از كاهش نرخ بهره و افزايش بازارهاي سهام، ميزان اطمينان سرمايهگذاران در كشورهاي اروپاي مركزي و شرقي در ماه اوت اندكي افزايش يافته است.
شركت خودروسازي رنو كه دومين شركت بزرگ خودروسازي فرانسه به شمار ميرود پيشبيني كرده است كه رشد فروش در بازارهاي در حال توسعه طي سال آينده به طور متوسط 10درصد كاهش يابد.
چين قصد دارد كه ماليات بر خودروهاي بزرگ را از ماه سپتامبر افزايش دهد، لذا هم اكنون خريد خودروهاي بزرگ و گرانقيمت در اين كشور به شدت افزايش يافته است.
پنجشنبه 7 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]