واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: موضع رهبري ايران سياست بوش را نابود كرد (خبر ويژه)
موسسه نومحافظه كار آمريكن اينتر پرايز طي گزارشي تاكيد كرد مواضع رهبر عالي ايران، سياست جرج بوش را نابود كرده است.
اين موسسه افراطي كه با جريان هاي صهيونيستي نيز ارتباط دارد در گزارش خود به قلم رئول مارك گركت مي نويسد: در 30 ژوئيه آيت الله علي خامنه اي رهبر ايران آنچه را از سياست جرج بوش در قبال ايران باقي مانده بود، نابود كرد. 10 روز پيش از آن آمريكايي ها، انگليسي ها، فرانسوي ها، آلمان ها، روس ها و چيني ها در ژنو با اين اميد گردهم آمده بودند كه تهران را متقاعد كنند برنامه غني سازي اورانيوم خود را به حالت تعليق درآورد ولي (آيت الله) خامنه اي اعلام كرد جمهوري اسلامي تسليم نخواهد شد و از تلاش هاي خود دست برنخواهد داشت. رهبر ايران در پاسخ به آنان گفت: اگر در برابر قدرت هاي متكبر يك گام به عقب برداريم اين مسئله باعث مي شود تا آنها يك قدم جلوتر بيايند.
اين گزارش مي افزايد: اگر آيت الله خامنه اي تنها يك بار حتي به صورت مخفيانه فرستاده اي را به واشنگتن اعزام مي كرد و تمايل مشروط خود براي از سرگيري روابط ديپلماتيك را ابراز مي داشت، ما هم اكنون در تهران سفارت داشتيم. جرج بوش پدر، بيل كلينتون و جرج بوش پسر نيز همگي از اين فرصت استفاده مي كردند.
اين گزارش تاكيد مي كند: ديپلمات هاي آمريكايي نظير برنز مي توانند سالها با سعيد جليلي مذاكره كننده ارشد هسته ايران گفت وگو كنند ولي هيچ تغييري در جهاني كه جليلي در آن مذاكره مي كند ايجاد نشود. احمدي نژاد بنا به دلايل مختلف در سيستم سياسي ايران خوب عمل كرده ولي علت اصلي اين واقعيت است كه او مورد علاقه (آيت الله) خامنه اي است. احمدي نژاد در تشخيص درست و غلط، در چگونگي شكل گيري هويت اسلامي ايراني، و درك تهديدها، بسيار به رهبري نزديك است. در واقع هر دو آنها مي خواهند به غرب بگويند كه به سلاح ] فناوري صلح آميز[ دست مي يابند و آمريكا و اروپا و اسرائيل هيچ كاري براي توقف آن نمي توانند انجام دهند.
مارك گركت با بيان اينكه «علت استقبال احمدي نژاد از حضور ويليام برنز معاون وزارت خارجه آمريكا در مذاكرات ژنو، نه دستيابي به مصالحه بلكه نشانه تسليم آمريكا در برابر فناوري اتمي ايران بود»، از اروپايي ها مي خواهد تا دير نشده كاري انجام دهند اما درعين حال مي نويسد: كشورهاي روسيه، چين و هند بسيار بعيد است كه به تحريم ها كمك كنند زيرا به نظر مي رسد همه آنها به اين نتيجه گيري رسيده اند كه ايراني كه توسط غرب به زانو درآمده باشد بسيار بدتر از ايران نفت خيز و مسلح به تسليحات هسته اي است.
وي همچنين مي نويسد: دولت مركل در آلمان با وجود اينكه نسبتاً آمريكايي تر است با سياست فعلي در قبال ايران راست تر است زيرا پيشنهاد عظيم تجاري آلمان را تامين مي كند. و اگر اين گونه است پس اسپانيايي ها و ايتاليايي ها كه با تهران داراي روابط تجاري قابل ملاحظه اي هستند، چه خواهند كرد؟ آنها در افغانستان هم با توجه به حضور نظاميانشان، تحت تاثير ايران هستند و در صورت عقب نشيني آلمان در مقابل ايران آنها هم عقب نشيني خواهند كرد.
وي با بيان اينكه علاقمندي شديد اروپا به نفت و گاز ايران ممكن است راهبرد آمريكا براي مهار ايران را ناتمام بگذارد، مي افزايد: احمدي نژاد روش محتاطانه دولت قبلي در دستيابي به تسليحات (فناوري هسته اي) را كنار گذاشت. براي مدتي اين تغيير ناگهاني در تهران اين نگراني را بوجود آورد كه آمريكا و اروپا ممكن است تحريم هاي اقتصادي شديدي را عليه آن اعمال كنند و يا از آن بدتر اينكه دولت بوش ممكن است دستور حمله نظامي عليه تاسيسات هسته اي ايران را پيش از تكميل فرآيند غني سازي اورانيوم صادر كند. ولي ترس از بوش ناپديد شده است.
نكته جالب توجه اين است كه راهبرد مقابله جويانه (آيت الله) خامنه اي و احمدي نژاد ممكن است در ايجاد اختلاف بين اروپايي ها و آمريكايي ها بسيار موثرتر از روش لبخندي رفسنجاني يا دست نرم خاتمي باشد.
پنجشنبه 7 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]