واضح آرشیو وب فارسی:مهر: برگزيدگان جشنواره كتابهاي برتر كودك و نوجوان معرفي شدند
آيين پاياني سومين دوره جشنواره كتاب برتر كودك و نوجوان عصر امروز با حضور دكتر محسن پرويز معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و جمعي از نويسندگان،شاعران و ناشران حوزه كودك و نوجوانان در محل سالن همايشهاي مركز اسناد و كتابخانه ملي ايران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مهر، در ابتداي اين مراسم و پس از قرائت قرآن و اجراي سرود ملي ، محمدرضا توكل سميري دبير اين دوره از جشنواره پشت تريبون رفت و پس از تشكر از حضور نويسندگان وناشران و حضار جلسه به مرور دوره هاي پيش پرداخت.
به گفته سميري تعريف جامع اهداف اين جشنواره در طي دوره هاي اول و دوم شكل گرفت و شخصيت اين جشنواره با دستاوردهاي دو دوره اول و با ملاحظات جديد در نهايت به شكل گيري آيين نامه جامعي براي تنظيم شرايط داوري منجر شد.
وي گفت : تلاش شد تا با تنظيم دقيق اين آيين نامه از نفوذ سلايق شخصي و امكان شبهه در داوريها جلوگيري شود.
در جشنواره سوم بر خلاف دوره هاي پيش كه يك گروه جامع داوري در كنار يكديگر به قضاوت آثار مي پرداختند 4 گروه داوري مستقل در كنار يكديگر آثار ادبي كودك و نوجوان را مورد بررسي قرار مي دادند دو گروه براي داوري متن در حيطه آثار داستاني و غير داستاني يك گروه براي بررسي تصويرسازي و طراحي و گرافيك كتابها و گروه چهارم مديريت نشر را داوري مي كردند.
دبير جشنواره با اشاره به اين نظرات و ديدگاههاي داوران در پايان سخنراني خود پيشنهاد ساخت ماكت كتاب در مراحل اوليه چاپ براي رسيدن به نتيجه مطلوب تر در محصول نهايي را مطرح كرد .
پس از سميري محسن پرويز معاونت امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي رشته سخن را به دست گرفت .
وي با اشاره به اينكه كتاب برآيند فعاليت مشترك يك گروه پديد آورنده و متخصص است به اين نكته پرداخت كه اقبال كتابهاي خارجي با تصوير سازي و محتواي خاص نه فقط به محتواي آن و بلكه به كار حرفه اي ناشر آن وابسته است.
پرويز گفت : در انگلستان تنها 400 ناشر در حال صدور آثار فرهنگي اين كشور و زبان انگليسي به تمام دنيا هستند در حاليكه ما در ايران با 9 هزار ناشر از انجام بخشي از اين كار هم عاجزيم ، بنابراين بايد بدانيم صرف افزايش عددي تعداد ناشرين كيفيت كار نشر را افزايش نمي دهد نشر يك حرفه است و بايد به آن حرفه اي نگاه شود.
معاونت فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ابراز عقيده كرد : امروز با افزايش تعداد ناشران غير حرفه اي با پديده اي ناگوار مواجه ايم كه ناشر كتاب مولفان را در ازاي دريافت پول چاپ مي كند و بعد آن را براي توزيع به خود مولف مي سپارد و اينگونه با افتادن كار به دست عامل غير حرفه اي و غير متخصص ، آثار پديد آمده به بازار تزريق نمي شوند.
دكتر پرويز چنين ادامه داد كه اين اميدواري وجود داشت كه پس از حذف يارانه كاغذ ناشرين غير حرفه اي و چرخه نشر حذف شوند اما اين اتفاق هنوز نيفتاده است و گذشته از اين قطعا نقش خود سياستگذاران در بروز ضعفهاي جديد و اين اتفاق كه ترجمه بر تاليف پيشي گرفته بسيار برجسته است.
وي سپس با يادي از گذشته دوراني را در فاصله سالهاي 65 تا 75 به ياد آورد كه كتب بسيار وزيني در رده سني كودك و نوجوان توليد مي شد كه نه تنها در عرصه ايران بلكه در عرصه جهاني هم موفقيتهاي چشمگيري كسب كرد.
به عقيده او اگرچه امروز ما پيشرفت عددي در توليد كتاب را شاهديم اما در توليد قدم بزرگي بر نداشتيم. با اين حال عرصه ادبيات كودك و نوجوان به عقيده او جزو سالمترين بخشهاي فرهنگي در ايران است و توليدات فعالان اين عرصه عموما از ارزش فرهنگي مناسبي برخوردارند.
دكتر پرويز اعلام كرد كه مسئولان اجرايي فرهنگي كشور آماده پذيرش طرح و برنامه هاي تمام دوستان فعال در عرصه كتاب كودك و نوجوان هستند و در روند جديد نظارت كتاب كودك پس از معرفي مسئول حوزه كتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اميدوارم شاهد رشد كتاب كودك باشند.
كتابهاي برگزيده هيئت داوران در حيطه آثار داستاني كتابهاي "بزرگراه"،"به قول پرستو"، "پسر كرم به دوش"، "قرن"، "من، زن بابام و دماغ بابام"، "جودي"، "قصه هاي شاهنامه جلد3" "سمك عيار"، "كليله و دمنه" و "افسانه جن و پري" تشكيل داده اند و سه برگزيده بخش غيرداستاني "اوريگامي"، "فرهنگ فارسي بچه هاي امروز" و "دايره المعارف علوم" هستند.
چهارشنبه 6 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]