واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مديرعامل شركت نفت فلات قاره: قرارداد ميدان گازي فرزادB امسال امضا ميشود 50كيلومتر از خط انتقال گاز سلمان به عسلويه كشيده شده است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي
طرح جامع توسعه ميدان گازي فرزاد B تا يك ماه آينده نهايي و قرارداد آن امسال امضا خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمود زيركچيان زاده - مدير عامل شركت نفت فلات قاره - با بيان اين مطلب اظهار كرد: اين ميدان 12.5 تريليون فوت مكعب گاز درجا دارد كه طراحي اوليه توسعه آن انجام شده و قرار است كه گاز آن براي مصرف داخل، الانجي و به فرآوردههاي پتروشيمي مصرفي تبديل شود. به اين منظور در كنار جزيره فارسي تاسيسات نفتي و گازي در بوشهر خواهيم ساخت.
وي با اشاره به طرح افزايش ظرفيت سكوي بهرگانسر توضيح داد: اين سكو با ظرفيت 60 هزار بشكه فعاليت ميكند كه مطالعات اوليه، لرزه نگاري، حفاري، ساخت، نصب و راهاندازي آن توسط ايرانيها انجام شده است.
به گفتهي او ذخاير نفت درجا در حوزهي فلات قاره با افزايش 40 ميليارد بشكهاي به 93 ميليارد بشكه رسيده كه حدود 50 درصد افزايش نشان ميدهد. همچنين در بخش نفت قابل برداشت ظرفيت 11 ميليارد به 15 ميليارد بشكه در سال 1386 رسيده است.
زيركچيان زاده درباره توليد گاز با بيان اينكه هم اكنون 28 تريليون متر مكعب گاز درجا داريم كه 50 درصد آن در پارس جنوبي و 50 درصد آن در ساير ميادين خليجفارس مانند لاوان، فرزاد B ، كيش و فارو است، افزود: در زمينهي سوآپ گاز، خليج فارس از پتانسيل بالايي برخوردار است كه ميتواند كانالي براي صدور گاز آسياي ميانه به اروپا باشد.
وي از انجام عمليات رسمي تحويل و تحول ميدان درود خبر داد و گفت: هدف اصلي در اين ميدان تزريق همزمان آب و گاز با فشار400 بار و افزايش بازيافت اوليه نفت از 23 به 33 درصد با تزريق بوده است. دراين زمينه تزريق گاز آغاز شده كه روزانه 120 ميليون فوت مكعب گاز تزريق ميشود.
او گفت: به نظر ميرسد در سه ماه آينده تحويل و تحول نهايي طرح انجام شود. همچنين توسعهي ميدان درود جزو وظايف شركت ملي نفت است كه تاخيرهاي صورت گرفته به آنها باز ميگردد.
وي درباره ميدان سلمان، با تاكيد بر اين كه امسال راهاندازي مجتمع گازي سلمان انجام و از سوزاندان 100 ميليون فوت مكعب گاز جلوگيري ميشود، افزود: براي انتقال گاز به عسلويه نيز برنامهريزي شده كه تاكنون 50 كيلومتر آن انجام شده است.
مدير عامل شركت نفت فلات قاره دربارهي ميدان نفتي هنگام مشترك با عمان كه درجهي EPI آن 42 است، گفت: تمام پروژههاي آن درخشكي و دريا به ايرانيها واگذار شده و برنامه توليد اوليه 16 هزار بشكهاي از آن وجود دارد. از ارديبهشت ماه نيز يك دكل عمليات حفاري را آغاز كرده كه با توجه به عمق بالاي آن بايد تا 4773متري حفاري انجام شود. البته عمق آب در تنگه هرمز 60 تا 70 متر است كه به اين منظور دكل دومي هم به آن اختصاص يافته كه تا دو ماه آينده عمليات آغاز خواهد كرد.
به گفتهي وي گاز صادراتي به عمان براي مصارف داخلي و صنايع است. البته در اين زمينه، رفع كمبود خوراك كارخانه الانجي هم مطرح است كه در اين زمينه گاز را به آنها نميفروشيم و براي اولين بار در صنايع عمان شراكت خواهيم داشت؛ يعني در الانجي عمان شريك ميشويم.
او با تاكيد بر اين كه تفاهمنامه اوليه ميدان اسفنديار با شركت مالزيايي امضا شده و در حال پيگيري بحثهاي فني و قراردادي هستيم، يادآوري كرد: در اين زمينه بحث تبديل گاز به برق و صادرات برق به عمارات مطرح است كه قرار داد آن با شركت مپنا امضا خواهد شد.
زيركچيانزاده، با طرح اين موضوع كه مناقصه ساخت 3 ميليون مخزن ذخيرهسازي نفت، در برنامه است، گفت: به اين ترتيب ميزان ظرفيت ذخيره سازي از 22 ميليون بشكه به 27 ميليون بشكه خواهد رسيد. در اين راستا امسال 1.5 ميليون بشكه به ذخاير اضافه شده است.
به گفتهي او در حال حاضر از 30 ميدان نفتي 13 ميدان شامل 7 ميدان نفتي و 6 ميدان گازي، توسعه يافته و از 97 مخزن هنوز 44 مخزن توسعه پيدا نكردهاند.
وي متوسط توليد روزانهي نفت از حوزهي فلات قاره در سال 1383 را 673 هزار بشكه، در سال 1384 را 700 هزار بشكه، در سال 1385 را 712 و سال 1386 را 724 هزار بشكه اعلام كرد و گفت:همچنين ركورد توليد 805 هزار بشكه در تنها يك روز را شكستهايم.
انتهاي پيام
چهارشنبه 6 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 197]