تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هيچ دعايى زودتر از دعايى كه انسان در غياب كسى مى كند، مستجاب نمى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804644905




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مبعث پيامبر اسلام (صلى الله عليه و آله وسلم)


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: حکمت الهى و تفاوت معجزات پيامبران
بدان دليل که مردم در معلومات، اخلاق و آنچه بدان خو گرفته ان ، مختلف هستند، معجزات نيز مختلف و متنوع مي‌باشند. از اين رو ممکن است معجزه اى از نظر گروهى کارى خارق العاده جلوه کرده و از عنايات الهى محسوب گردد و همين معجزه در نظر عده اى ديگر، مورد ترديد و شک قرار گيرد.
مثلاً در زمان حضرت موسى (عليه السلام) سحر و جادو در ميان مصريان به طورى رايج بود که امرى عادى تلقى مي‌شد و مورد تعليم و تعلم قرار مي‌گرفت. مردم مصر نيز فنون و پيچ و خمهاى آنرا شناخته و آنچه را که خارج از توان يک انسان معمولى بود، تميز مي‌دادند. از اين رو حکمت اقتضا مى کرد که آن حضرت با معجزه عصا بر آنان استدلال کند؛ عصائى که در برابر ديدگان آنان به فرمان خداوند به مار تبديل مي‌شد و عصاها و ريسمانهاى آنان را مي‌بلعيد و دوباره به حالت اول بر مي‌گشت و ديگر از عصاى ساحران اثرى باقى نمي‌ماند. مردم آن عصر به خوبى مي‌دانستند که قضيه عصاى حضرت موسى (عليه السلام) از حدود قدرت و توان آنان خارج است و همين امر باعث شد که ساحران با ديدن آن ايمان آورند و يقين کنند که کار حضرت موسى (عليه السلام) از امر پروردگار است.
و نيز در عصر حضرت مسيح (عليه السلام) که فلسطين و سوريه از مستعمرات يونان به شمار مي‌رفت، دانشمندان بسيارى از يونان در آن کشورها بودند که علم طب در ميان آنان رواج کامل داشت؛ تا آنجا که در تورات فعلى در «سـِفر لاويان» در فصل 13 و 14، دستور مبسوطى در علاج کچلي، بََرَص(1) و بريون (2) وجود دارد؛ به گونه اى که اين معالجه از وظايف کاهنان به شمار مي‌رفت و عامه مردم بر اين باور بودند که بهبودى از اين امراض و علاج آن به برکت وجود کاهنان و از آثار معنوى ايشان است. به خاطر همين شيوع و رواج علم طب، معجزه حضرت مسيح (عليه السلام)، شفاى بيماران مبتلا به بَرَص و نابينائى و کورى مادر زاد بود؛ زيرا مردم آن عصر آنچه را که خارج از قدرت و توان انسان معمولى و کاهنان بود، شناخته و در نتيجه کارهاى خارق العاده را در اين زمينه که تنها به قدرت خداوند متعال امکان داشت، تشخيص مي‌دادند.
اعراب که دعوت اسلام براى اصلاح انسان از ميان آنان آغاز شد، اطلاعات و معلوماتشان در زبان بومى خودشان خلاصه مي‌شد و از ساير علوم و صنايع که قابل تعليم و تعلم بود، بى خبر بودند و هر عملى را بجز ادبيات خودشان، به محض شنيدن يا رؤيت، سحر مى پنداشتند و يا از مهارت ساکنان اقطار دور دست و پيشرفت آنان در علوم و فنون محسوب مي‌داشتند.
اما آنان در ادبيات عرب در سطح عالى بودند و در علم بلاغت (3)، پيشرفت چشمگيرى داشتند و بخصوص در عصر دعوت پيامبر اکرم (صلى الله عليه و آله و سلم)، ثمرات درخت بلاغت به بار نشسته و باغها و بوستانهايش از ميوه پر شده بود تا آنجا که براى بزرگداشت آن همه اوج وعظمت، محفلها و جشنها برقرار مي‌کردند تا به عظمت بلاغت خود افتخار و مباهات کنند.
پس فن بلاغت و فصاحت در ميان آنان به اوج رسيده بود و اعراب نيز بر قواعد آن به خوبى احاطه داشتند و سطوح معمولى و بشرى آن را دقيقا مى شناختند؛ به طورى که يک فرد به خوبى مي‌توانست تشخيص بدهد که بلاغت، در چه حدى در قدرت و توان يک انسان معمولى است و در چه ميزان، خارج از حيطه قدرت اوست و متعلق به عنايت خاص الهى و حکمت ربانى است.
با اين زمينه، حکمت الهى اقتضاء مي‌کرد که قرآن کريم محور تمامى معجزات و اساس و پايه رسالت پيامبر اسلام (صلى الله عليه و آله و سلم) –که برگزيده فرستادگان الهى است– باشد؛ زيرا قرآن کريم به خاطر اعجاز در بلاغت، بهترين دليل براى اعراب بود؛ چرا که از آوردن مثل آن و يا حتى سوره اى از آن ناتوان بودند و در نتيجه در عين آنکه در علم بلاغت خبره بودند، تسليم اعجاز قرآن شدند و غير عرب نيز آنرا معجزه شناختند، زيرا هنگامى که اعراب -که خبره علم بلاغت بودند- در برابر اعجاز قرآن سر تسليم فرود آرند، غير عرب يقيناً و به مرتبه اولى از آوردن نظير قرآن ناتوان خواهد بود.
لذا مى بينيم که قرآن کريم از حکمت معجزه بر خوردار است و بدين ترتيب دعوت آن از ميان عرب آغاز شد و سير طبيعى خود را پيمود و بديگر ملتها رسيد و بدين وسيله فايده و حکمت اعجاز با نزول قرآن کامل گشت.
[B]

[/B]





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 227]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن