تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس روزه دارى را افطار دهد، براى او هم مثل اجر روزه دار است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816543580




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پيامبر بعد از نزول آيه، زكات او را قبول نكرد


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: ابن امامه باهلى گفت: ثعلبه بن انصارى خدمت پيغمبر صلّى اللَّه عليه و آله آمده عرض كرد: يا رسول اللَّه دعاكن خداوند به من ثروتى عنايت كند. فرمود: ثعلبه مقدار كمى كه كه سپاسگذارى آن را بكنى بهتر از ثروت زياد است كه توان سپاس آن را نداشته باشى. ثعلبه رفت باز دو مرتبه مراجعه نمود و تقاضاى خود را تكرار كرد اين بار به او فرمود: ترا پيروى و اقتدا به من نيست؟ به خدا سوگند اگر بخواهم كوهها برايم طلا شود و در اختيارم باشد خواهد شد. باز رفت سومين بار مراجعه نموده گفت: برايم دعا فرما (لئن رزقنى اللَّه مالا لاعطين كل ذى حق حقه) اگر خدا مرا ثروتى بدهد هر كه را حقى در آن مال باشد حقش را خواهم داد. آن جناب دعا كرد خدايا به ثعلبه مالى عنايت كن. چند گوسفند تهيه كرد كم‏كم گوسفندان او چنان رو به افزايش گذاشتند كه شبيه موران توليد مثل مى‏نمودند ابتدا ثعلبه تمام نمازهاى خود را پشت سر پيغمبر صلّى اللَّه عليه و آله به جا مى‏آورد بعد كه گرفتاريش زياد شد فقط ظهر و عصر را به مسجد مى‏آمد. بقيه نمازها را در محل گوسفندان مى‏خواند. اشتغال ثعلبه از زيادى گوسفندان كار را به جايى رسانيد كه روز جمعه به مدينه مى‏آمد و نماز جمعه را مى‏خواند كه آنهم بعد از مدتى ترك شد و روز جمعه نيز ديگر نمى‏آمد. بعضى روزها بر سر راه مى‏آمد از عابرين اخبار مدينه را مى‏پرسيد روزى پيغمبر اكرم صلّى اللَّه عليه و آله جوياى حال ثعلبه شد گفتند: گوسفندان او به اندازه‏اى زياد شده كه در اين نزديكى محلى كه گنجايش آنها را داشته باشد نيست. سه مرتبه فرمود: واى بر ثعلبه واى بر او! آيه زكات نازل شد. پيغمبر صلّى اللَّه عليه و آله دو نفر يكى از بنى سليم و ديگرى از جهنيه انتخاب نمود و دستور گرفتن زكات را براى آنها نوشت و فرمود: پيش ثعلبه و مرد ديگرى از بنى سليم برويد زكات مال آنها را بگيريد. پيش ثعلبه آمدند نامه پيغمبر صلّى اللَّه عليه و آله را برايش خواندند و درخواست زكات كردند. ثعلبه فكرى كرده گفت: اين جزيه يا شبيه جزيه است. فعلا برويد از ديگران كه گرفتيد برگرديد. پيش مرد سليمى رفتند از جريان مطلع شد از بهترين شترهاى خود انتخاب نمود سهميه زكات را داد. به او گفتند: ترا امر نكرده‏اند شترهاى ممتاز را انتخاب كنى. گفت: من خود مايلم اين كار را بكنم. به ديگران نيز رجوع كرده زكات را گرفتند آنگاه پيش ثعلبه برگشتند. گفت: نامه را بدهيد ببينم. پس از خواندن، باز پاسخ داد كه اين جزيه يا شبيه آنست. برويد تا من در اين باره فكر كنم فرستادگان خدمت پيغمبر صلّى اللَّه عليه و آله آمدند قبل از نقل جريان، آن جناب فرمود: واى بر ثعلبه و براى سليمى دعا كرد.
تفصيل پيش آمد را آنها عرض كردند، اين آيه بر پيغمبر صلّى اللَّه عليه و آله نازل شد: وَ مِنْهُمْ مَنْ عاهَدَ اللَّهَ لَئِنْ آتانا مِنْ فَضْلِهِ لَنَصَّدَّقَنَّ وَ لَنَكُونَنَّ مِنَ الصّالِحينَ (9توبه/75) و از ايشان كسانى هستند كه با خداوند عهد كرده بودند كه اگر از فضل خويش به ما ببخشد، زكات خواهيم داد و از صالحان خواهيم شد. فَلَمّا آتاهُمْ مِنْ فَضْلِهِ بَخِلُوإ؛ّّ بِهِ وَ تَوَلَّوْا وَ هُمْ مُعْرِضُونَ (9توبه/76) اما چون خداوند از فضل خويش به ايشان بخشيد، در آن بخل ورزيدند و با اعراض رويگردان شدند. فَأَعْقَبَهُمْ نِفاقاً فى قُلُوبِهِمْ إلى يَوْمِ يَلْقَوْنَهُ بِما أخْلَفُوا اللَّهَ ما وَعَدُوهُ وَ بِما كانُوا يَكْذِبُونَ (9توبه/77) او نيز به خاطر آنكه وعده خويش را با خداوند خلاف كرده بودند و به خاطر آنكه دروغ مى‏گفتند:، تا روزى كه به لقاى او [و پاى حساب] برسند، به دنبال آن، [داغ] نفاق بر دلهايشان نهاد.
يكى از خويشاوندان ثعلبه هنگام نزول آيه حضور داشت جريان را شنيد پيش ثعلبه رفت او را از نزول آيه آگاه كرد. ثعلبه خدمت پيغمبر صلّى اللَّه عليه و آله شرفياب شد تقاضا كرد زكاتش را قبول فرمايد. آن جناب فرمود: خدا امر كرده زكات ترا نپذيرم. ثعلبه از آشفتگى و ناراحتى خاك بر سر مى‏ريخت. پيغمبر صلّى اللَّه عليه و آله فرمود: اين كفر عمل خودت هست. ترا امرى كردم نپذيرفتى. ثعلبه به جايگاه گوسفندان برگشت.
پيغمبر صلّى اللَّه عليه و آله از دنيا رفت و زكات او را قبول نكرد. بعد از درگذشت آن حضرت به ابوبكر مراجعه نمود. او نيز گفت: چون پيغمبر نپذيرفته من هم نخواهم گرفت. در زمان عمر آمادگى خود را براى پرداخت زكات اعلام كرد عمر هم نپذيرفت. خلافت به عثمان رسيد، به او نيز مراجعه كرد از گرفتن امتناع ورزيد. در زمان عثمان از دنيا رفت. گويند ثعلبه از كسانى بود كه در جنگ بدر حضور داشت.
[B] 1 - اسد الغابه، جلد 1، صفحه 237. داستانها و پندها، صفحه 16. [/B]





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن