واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان:
عنوان فارسي: سه و ده دقیقه به یوما (سه و ده دقیقه به مقصد یوما) ( 3:10 to Yuma )
جمله ی تبلیغاتی: Time waits for one man
محصول سال: 2007 ( اولين عرضه در September 6 )
ژانر: وسترن
به کارگرداني: James Mangold
فيلم نامه: نوشتهی Halsted Welles ، Michael Brandt ، Derek Haas ، Elmore Leonard
با هنرمندي:
Russell Crowe در نقش Ben Wade
Christian Bale در نقش Dan Evans
Logan Lerman در نقش William Evans
Dallas Roberts در نقش Grayson Butterfield
Ben Foster در نقش Charlie Prince
Peter Fonda در نقش Byron McElroy
Vinessa Shaw در نقش Emmy Nelson
Alan Tudyk در نقش Doc Potter
Luce Rains در نقش Marshal Weathers
Gretchen Mol در نقش Alice Evans
Lennie Loftin در نقش Glen Hollander
Rio Alexander در نقش Campos
Johnny Whitworth در نقش Darden
Shawn Howell در نقش Jackson
Pat Ricotti در نقش Jorgensen
آهنگساز: Marco Beltrami
اين فيلم با نام هاي :
3:10 pour Yuma (Canada) (French title)
Three Ten to Yuma (USA) (alternative spelling)
نيز شناخته مي شود.
محصول کشور: USA
لوکيشن ها:
Bonanza Creek Ranch - 15 Bonanza Creek Lane, Santa Fe, New Mexico, USA
Cerro Pelon Ranch - 5547 Hwy 41, North Galisteo, New Mexico, USA
Diablo Canyon, near, Santa Fe, New Mexico, USA
زبان: English
تصوير: رنگی
صدا: SDDS ، Dolby Digital ، DTS
رده بندی سنی: R افراد زیر ۱۷ سال با همراهی والدین تماشا کنند.
زمان فیلم: 117 دقیقه
امتیاز منتقدین : ۸.۲ از ۱۰
خلاصه داستان :
دن اونز که پای خود را در جنگهای داخلی آمریکا از دست داده به همراه همسر و پسرش از شرق به ایالت آریزونا در غرب آمریکا مهاجرت کرده تا در آنجا با کار مزرعه داری زندگی آرامی را سپری کند . در همین حین یک باند تبهکاری به رهبری بن وید هر از چندگاه دست به سرقت و قتل افراد بیگناه در آن منطقه می زنند . بن وید دستگیر شده و دن بهمراه یک گروه دیگر که دستیاران افتخاری کلانتر شهر هستند بایستی او را برای انجام مجازات اعدام با قطار ساعت سه و ده دقیه عازم یوما کنند . در همین حین دن متوجه می شود که پسرش ویلیام بطور مخفیانه بدنبال آنهاست و به او دستور می دهد به خانه برگردد اما او حرف پدرش را گوش نمی دهد . از سوی دیگر بن تلاش می کند تا با دادن پیشنهاد رشوه به دن راهی برای نجات خود پیدا کند و این در حالیست که چارلی پرنس معاون بن نیز بدنبال پیدا کردن راهی برای نجات اوست .
معرفی و نقد فیلم :
جیمز منگولد (James Mangold) که فیلم پیشیناش Walk the Line بود – و فیلمهایی مثل «هویت» (Identity) و «دختر، از هم گسیخته» (Girl, Interrupted) را در کارنامه اشدارد – با فیلم وسترن «3:10 به یوما» به پردههای سینما بازگشته است. کار جدید منگولد بازسازیای از فیلم «3:10 به یوما»ی دِلمِر دِیوز (Demler Daves) ساخته سال 1957 است. با توجه به این که فیلم 1957 دِیوز هم اکنون 50 سالش است و خیلی ها آن را ندیده اند . و به همین دلیل احتمال اینکه فیلم جدید منگولد با نسخهی 1957ی مقایسه شود کم است. از این بُعد میتوان گفت که خیال جیمز منگولد راحت است. اما، از بُعدی دیگر ژانر وسترن شاهکارهای زیادی به ما داده است که نیازی به نام بردن از همه آنها نیست و همه ما میشناسیمشان. از این رو، روان جیمز منگولد نمیتواند خیلی هم آرام باشد. خواه یا ناخواه کار او با آن شاهکارها مقایسه میشود. به خصوص که این روزها فیلمهای وسترن کمتر شدهاند و علاقهمندان به این فیلمها با حساسیت خاصی به تماشای این گونه فیلمها به سینما میروند. در «3:10 به یوما» – که بر اساس داستان کوتاه اِلمور لئونارد (Elmore Leonard) نوشتهی 1953 ساخته شده است – کریستین بِیل (Christian Bale)، در نقش دَن ایوانز (Dan Evans)، دامداری است که با مشکلات زیادی رو به رو است: بدهی دارد؛ همسرش و پسر بزرگش احترامشان را – به علت ناتوانی او در حلکردن مشکلات و بیتفاوت شدنش – نسبت به او از دست دادهاند؛ این اواخر هم طویلهاش را آتش زدهاند.
دَن ایوانز وقتی که بِن وِید (Ben Wade) – با بازی راسل کرو – را دستگیر میکنند، داوطلب میشود که او را – به همراه گروهی – به شهر کانتِنشِن (Contention) ببرند تا سوار قطارش کنند و برای رفتن به زندان به یوما بفرستند. دلایلی که دَن ایوانز را به پذیرفتن این کار خطرناک (خطرناک است به این دلیل که گروه وِید به دنبال نجات دادنش هستند) سوق میدهند مشخص هستند: دَن ایوانز میخواهد که آبروی از دست رفته و اعتماد به نفساش را دوباره به دست آورد؛ و البته پول. – 200 دلار برای این کار به او میدهند. –
موضوع اصلی فیلم رابطه بین دَن ایوانز و بِن وِید است. وِید با بازی خوب کرو – بعضیها میگویند که بهترین بازی او بعد از گلادیاتور است – شخصیت جالبی است: او به دلیل شهرتی که از خلافهایی که کرده به دست آورده تبدیل به یک افسانه (شاید برای خیلیها یک قهرمان) شده است. اما وِید یک آدم بد کلیشهای نیست؛ خیلی بیشتر است... مودب و ملیح است، فهمیده است، از کتابهایی که خوانده جملاتی به نقل بیان میکند، طرح میزند و ... . جالب است کتابی که پسر دَن، ویلیام (William)، در حال خواندن آن است – و اولین تصویری است که در فیلم میبینیم – در مورد یکی از همین افسانههای قانونشکنان یاغی است. یک مسئلهی روان شناختی. شاید ویلیام آرزو دارد که پدرش مثل افسانهها باشد؛ یا شاید میخواهد که برای فرار از سرنوشت پدرش، خودش مثل آنها باشد؛ یا شاید خیلی ساده، یک فرار از واقعیت باشد.
دَن ایوانز نقطه روبرو و ضد بن وید است: بسیار جدی، کم حرف، بدون اعتماد به نفس بالا، و آدمی خوب. البته کریستین بِیل اجازه نداده است که شخصیت دَن ایوانز تبدیل به یکی از آن بچه مثبتهایی شود که فقط دلتان میخواهد خفهشان کنید! آدم خوبی است، اما فرشتهای مکانیکی هم نیست.
متاسفانه فیلم به اندازه کافی و خوشآیندی به رابطه بین دَن ایوانز و بن وید نپرداخته و شخصیتهای فرعی هستند که فیلم را در دست دارند. این امر اجازه میدهد که بازیگرهای درجه دو بدرخشند – بِن فاستر (Ben Foster) در نقش چارلی پرینس عالی است – اما همین بازیگرها فیلم را از دستان شخصیتهای اصلی و موضوع اصلیاش میربایند. میشود گفت که برای تضمین فروش، فیلم را تا حدی گیشهای کردهاند، اما اگر به عمق به رابطهی دن ایوانز و بن وید پرداخته میشد خیلی بهتر بود. کم کم میشُد دید که دن ایوانز و بن وید خیلی مشابهتر به هم از آن چیزی که فکر میکنیم هستند؛ میشُد دید که این دو، دو رویِ یک سکهاند.
به عنوان یک فیلم وسترن که باید با قانونهای (نوشته نشده) معاصر هالیوود همخوانی داشته باشد، «3:10 به یوما» صحنههای اکشن خوبی دارد – به عنوان مثال اوایل فیلم که گروه وید آن کالسکه را میزنند. و خب، فیلم وسترن است و باید در یک نبرد و به گلوله تمام شود. اما، به این سادگی که پیشبینی میشود هم نیست. در نبرد آخر بیشتر از آنکه گلوله رد و بدل شود، حرفهای دن ایوانز و بن وید است که رد و بدل میشود. همین حرفها هستند که به فیلم "بار اخلاقی" میبخشند و "کمال و اخلاقیات" ژانر وسترن را رعایت میکنند.
اما صحنه پایانی به اندازه کافی دراماتیک و تکاندهنده نیست. در واقع همین مشکل فیلم است: به پتانسیلی که دارد، نمیرسد. شخصیتهای زیاد و داستانهای فرعی فیلم توجه را از موقعیت ایوانز و وید میگیرند و فیلم آنچه که میتوانست شود، نیست. برای همین است که حرف اصلی فیلم داستانش نیست، فیلم بازیگران بودناش است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 244]