تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 30 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عالم باشى یا جاهل ، خاموشى را برگزین تا بردبار به شمار آیى . زیرا خاموشى نزد دانا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860803184




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جت های ستاره ‏ای، به صورت متراکم متولد می‏ شوند


واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: جدیدترین پژوهش ها نشان می دهد که پیدایش جت های ستاره ای بر خلاف تصور پیشین در نتیجه برخورد با فضای میان ستاره ای نیست، بلکه از ابتدا به صورت توده ‏های متراکم تولید می‏ شوند.

تا کنون این‏ طور تصور می شده است که فوران(جت)‏های گازی ناشی از قرص برافزایشی اطراف ستارگان و سیاهچال‏ه ها به صورت پیوسته از قرص به سمت بیرون هدایت شده و در برخورد با فضای میان‏ ستاره ‏ای به صورت توده ‏های متراکم در می‏ آیند. اما با توجه به پژوهش ‏های اخیر به نظر می ‏رسد این فوران‏ ها از ابتدا به صورت توده‏ های متراکم تولید می ‏شوند.
برخی از زیباترین ساختارهای مشاهده شده در جهان، فوران‏ های گازی هستند که توسط ستارگان برافزایشی- نظیر پیش ­ستارگان جوان و یا سیاهچاله ‏هایی به جرم ستارگان- تولید و با سرعت مافوق صوت از آن‏ها دور می‏ شوند. این فوران‏ ها متشکل از گازهایی هستند که با شتاب بسیار زیاد از قرص ‏های اطراف ستاره‏ ها به بیرون پرتاب شده ‏اند. گازهای در حال سقوط این قرص ‏ها، که معمولا منبع تغذیه ‏ای برای سیاهچاله‏ ها یا ستاره ‏های جوان هستند، برخی اوقات به فضای میان ستاره ‏ای پرتاب می‏شوند.
تلاش‏ های زیادی صورت گرفته است تا مشخص شود چرا مواد درون قرص‏ ها گاهی به صورت توده ‏های متراکم گازی به بیرون پرتاب می ‏شوند. تا کنون ایده‏ ی اصلی این بوده است که فوران‏ های گازی به صورت جریانی پیوسته به بیرون از قرص هدایت می‏ شوند و سپس در برخورد با فضای میان‏ ستاره ‏ای به صورت توده ‏ی متراکمی که مشاهده می‏ کنیم در می‏ آیند. اما همکاری اخیر میان پژوهشگران فیزیک پلاسما، منجمان و محققان علوم محاسباتی، پرده از راز واقعی این توده‏ های متراکم برداشته است: آن‏ها به صورت متراکم در نمی ‏آیند بلکه به همین صورت متولد می ‏شوند.

http://nojumnews.com/images/content/1387-11-29/stellar.jet.jpg


«آدام فرانک»)، از اساتید اخترفیزیک دانشگاه راچستر () و یکی از نویسندگان مقاله ‏ای که اخیرا در همین رابطه منتشر شده است، اینگونه توضیح می‏ دهد:"پیش از این، نظریه غالب این بود که فوران‏ های گازی درست مانند شلنگ‏ های آتش‏نشانی هستند که به صورت پیوسته مواد را به بیرون پرتاب می‏ کنند و این جریان پیوسته در برخورد با گرد و غبار و گازهای موجود در فضا قطع می ‏شود. اما به نظر می‏ رسد این‏ نظریه درست نباشد". بنابر گفته‏ های پروفسور فرانک، اصلی ‏ترین یافته‏ تیم بین‏ المللی پژوهش گرانی که روی این موضوع کار می‏ کنند این است که بر خلاف باور کنونی، فوران‏ گازها «بیش‏تر شبیه شلیک گلوله و توپ است» تا جریان پیوسته مواد در شلنگ آتش‏نشانی. به همین دلیل است که عمده ‏ی فوران‏ های گازی ستارگان به صورت مارپیچ، متراکم و بسیار ساختاریافته هستند.
یکی از اعضای تیم تحقیقاتی به نام پروفسور «سرگئی لبدف»
و همکارانش در کالج سلطنتی لندن
تلاش کردند تا شرایط فیزیکی یک ستاره را در آزمایشگاه شبیه ‏سازی کنند. نتایج این پژوهش به خوبی با شرایط فوران‏ های گازی ستاره ‏ای تطبیق می‏ کرد. آزمایش پیشگامانه لبدف به شدت مورد تحسین جامعه علمی قرار گرفته است و برخی از آن به عنوان بهترین پژوهش اخترفیزیکی (که تا کنون انجام شده) یاد می ‏کنند.
[
http://nojumnews.com/images/content/1387-11-29/stellar-jets.jpg

لبدف یک پالس پرانرژی را به یک قرص آلومینیومی اعمال کرد. در اولین چند میلیاردم ثانیه، آلومینیوم شروع به تبخیر و ایجاد یک ابر کوچک پلاسما نمود. این پلاسما دقیقا معادل مقیاس میکروسکوپی از قرص برافزایشی اطراف یک پیش ­ستاره عمل می‏ کند که به درون آن کشیده می ‏شود. در مرکز قرص، آلومینیوم به طور کامل از بین رفته و باعث شکل‏ گیری یک سوراخ شده بود. از طریق این سوراخ، میدان مغناطیسی اعمال شده به صفحه می‏ توانست از میان آن عبور کند.
به نظر می ‏رسد نحوه‏ ی برهم‏کنش میدان مغناطیسی با پلاسما دقیقا ویژگی‏های مشاهده شده از فوران‏های ستاره ‏ای را نشان می‏ دهد. در ابتدا، میدان مغناطیسی پلاسمای اطراف قرص را به سمت مرکز هدایت می‏کند. سپس در ساختار پلاسما حبابی ایجاد می‏ شود که پس از تابیدن و به هم پیچیده شدن، به صورت توده ‏ی متراکمی در می‏ آید. در ادامه واقعه مهمی روی می‏ دهد: حباب مغناطیسی اولیه به سمت بیرون پرتاب می ‏شود و یک حباب مغناطیسی دیگر شکل می‏ گیرد. سپس این روند به همین ترتیب بارها و بارها تکرار می‏ شود. این روند پویا باعث رها شدن بسته‏ های پلاسما به صورت توده‏ ای، و نه پیوسته، می ‏شود.
با شبیه‏ سازی این پدیده کیهانی در آزمایشگاه، پژوهشگران توانسته‏ اند تا حدی سا‏ز و ‏کار حاکم بر فوران‏ های ستاره ‏ای را مشخص نمایند. به نظر می رسد این میدان‏ های مغناطیسی هستند که ساختارهای متراکم فوران‏ ها را به هنگام تولد شکل می‏ دهند نه برخورد با فضای میان ‏ستاره ‏ای.[






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[مشاهده در: www.p30city.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 230]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن