تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):فاطمه بانوى زنان بهشت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837591424




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آساتياني درگفتگو با مهر؛پايانيبازي شطرنج روسيه و گرجستان برنده اي ندارد/ مسكو بسوي جنگ سرد جديد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: آساتياني درگفتگو با مهر؛پايانيبازي شطرنج روسيه و گرجستان برنده اي ندارد/ مسكو بسوي "جنگ سرد" جديد
خبرگزاري مهر- گروه بين الملل :سفير گرجستان در تهران با تاكيد بر اينكه روسيه ديگر حق ندارد به عنوان صلحبان در گرجستان حضور داشته باشد، گفت: بازي شطرنج ميان مسكو و تفليس همچنان ادامه دارد، اما اين بازي برنده اي نخواهد داشت.

به گزارش خبرگزاري مهر، "لوان آساتياني" در ادامه گفتگوي اختصاصي خود با خبرنگار مهر با رد اين موضع "مهر" كه "آمريكا و ناتو آنگونه كه بايد از گرجستان در مناقشه قفقاز حمايت نكردند"، گفت : ما مطمئن هستيم كه آمريكا به نحوي كه لازم است از گرجستان حمايت خواهد كرد و اهداف گرجستان برقراري آتش بس، خروج نيروهاي روسي و اجراي طرح ساركوزي است.

آمريكا و ناتو در حالت بحراني به گرجستان كمك هاي انساندوستانه ارائه كرده و اقدامات ديگر پيش بيني نمي شود و پشتيباني سياسي از سوي اين دو دريافت مي كنيم. آنان آمادگي خود براي احياي مناطق جنگ زده به گرجستان را اعلام كرده اند. اين كمك ها هم براي بازسازي ارتش است.

ديدار خبرنگاران مهر با سفير گرجستان در تهران

وي در خصوص روابط روسيه و ناتو در برخورد با مسئله اوستياي جنوبي اظهار داشت: هم روسيه و هم ناتو براي يكديگر مهم هستند و هر دو تلاش مي كنند بين يكديگر توازن ايجاد كنند. متاسفانه بعد از تحولات اخير، روابط روسيه و ناتو زير سئوال رفته است. سازمان ناتو فعاليت شوراي روسيه - ناتو را متوقف كرده و مدودف نيز در اين باره گفت كه قطع روابط با ناتو اصلا تراژدي براي مسكو نيست و بيش از آنكه روسيه نيازمند ناتو باشد، سازمان پيمان آتلانتيك شمالي نيازمند روسيه است و اين يعني حركت به سمت "جنگ سرد" با غرب.

سفير گرجستان در تهران در توضيح نقش اتحاديه اروپا در مناقشه قفقاز خاطرنشان كرد: بالاخره اين مناقشه به جايي رسيده كه اتحاديه اروپا به رياست فرانسه دخالت كرد و پيشنهادهايي را مطرح كرد. اين طرح راه حلي براي آن وقت و متوقف كردن درگيري ها بود. اما بعدا روس ها بعضي از بندهاي اين طرح را به نفع خود تغيير دادند و اكنون براساس تعهدات آن عمل نمي كنند. اتحاديه اروپا نيز اقدامات روسيه را محكوم و در فرانسه اجلاس سران اروپايي صورت خواهد گرفت. اتحاديه اروپا به عنوان ناظر در منطقه اوستياي جنوبي حضور داشته و وقايع كنوني را بخوبي گزارش داده است. محكوم كردن اقدام روسيه فقط موضع آمريكا و يا ناتو نبود بلكه اين اقدام از سوي جهانيان محكوم شد.

آساتياني در ادامه با رد اين موضوع كه برخي از كشورها در اتحاديه اروپا همچون آلمان و فرانسه مخالف تنبيه روسيه هستند، گفت : فرانسه به عنوان رئيس فعلي اتحاديه اروپا ، به عنوان ميانجيگر وارد عمل شده است. نمي شود گفت كه در پايان دادن به بحران قفقاز يكي از كشورها نسبت به بقيه پيشروي مي كند. هم ساركوزي و هم مركل به مسكو و تفليس سفر كرده اند. موضع اتحاديه اروپا براي ما بسيار مهم است و ما شاهد بوديم كه رهبران فرانسه و آلمان به رئيس جمهوري روسيه خطاب كردند كه استقلال جدايي طلبان را به رسميت نشناسد زيرا توازن ژئوپوليتيك منطقه را به هم مي زند.

سفير گرجستان در تهران درباره پيش بيني خود از اوضاع منطقه و آينده آن اظهار داشت: پيش بيني در اين مورد بسيار مشكل است. دوما از مدودف خواسته تا از استقلال اوستياي جنوبي و آبخازيا حمايت كند. پذيرش اين مسئله ازسوي رئيس جمهوري روسيه بسيار زياد است، اما مطمئنا جامعه جهاني استقبالي از آن نمي كند. روسها براي توضيح اقدامات خود مسئله كوزوو را مثال مي زنند اما در مورد كوزوو بايد گفت كه سازمان هاي بين المللي و سازمان ملل و اتحاديه اروپا و ناتو خيلي فعالانه براي حل مشكل فعاليت مي كردند . در كوزوو نسل كشي واقعي بوده است .

اين مقام گرجي كه قبل از اعلام برسميت شناختن استقلال مناطق آبخازيا و اوستيا از سوي روسيه صحبت مي كرد، افزود: روسيه ديگر حق ندارد به عنوان صلحبان در گرجستان حضور داشته باشد و ما به دنبال جايگزين كردن نيروهاي صلحبان در كشورمان هستيم.

آساتياني در توضيح بيشتر اين مسئله گفت : بزرگترين تراژدي در ماجراي جنگ، صدمه ديدن و تلفات جاني غيرنظاميان بود. يادآور مي شود كه در حال حاضر بيش از يكصد هزار نفر آواره وجود دارد، اما آمار دقيقي از كشته ها و زخمي ها در دست نيست ولي چند صد نفر از نظاميان گرجي كشته شده اند و تلفات در ميان غيرنظاميان بيشتر است. روس ها با اعلام كشته شدن هزاران نفر در حمله به اوستياي جنوبي، قصد دارند گرجستان را متهم به نسل كشي عليه اوستيا كنند.

سفير گرجستان در كشورمان درباره روابط آتي تفليس - مسكو بيان داشت : برقراري روابط حسنه با روسيه يكي از محورهاي سياست گرجستان است و ما بارها به روس ها اعلام كرده ايم كه هدف ما حفظ حاكميت كشورمان و تماميت ارضي است. ما سه هزار سال است كه در منطقه زندگي مي كنيم و سرزمين گرجستان در طي تاريخ نفوذ امپراتوري هاي بسياري را تجربه كرده اما ما هنوز فرهنگ و تمدن و زبان خود را حفظ كرده ايم. در حال حاضر روس ها مدعي اجراي نقش صلحباني هستند اما هدف آنها در واقع پاكسازي آن منطقه از گرجي ها و جداسازي اين مناطق از گرجستان و احياي شوروي و تجزيه گرجستان است. اين اقدامات روسيه نيز در كشورهايي همچون فنلاند، چكسلواكي و افغانستان به بهانه هاي مختلفي انجام داده است.

وي درباره نحوه پايان دادن به بحران قفقاز خاطرنشان كرد: بايد تمامي تلاش ها به منظور صدور قطعنامه اي مناسب در شوراي امنيت بكار گرفته شود. بايد به اين نكته توجه داشت كه روسيه مي تواند از حق وتو استفاده كند و تا اين مسئله حل نشود از اين بن بست خارج نمي شويم. وي مجددا با اشاره به بازي شطرنج گفت: اين بازي همچنان ادامه دارد اما برنده اي نخواهد داشت.

وي درباره طرح ائتلاف قفقاز نيز گفت : اين ايده تركيه جالب است اما اين راه حل نهايي نيست. در شرايط فعلي، حضور كشورهاي بيشتري براي حل مشكل لازم است تا وقتي كه گرجستان تحت اشغال روس ها است، اين فكر عملي نخواهد شد اما پس از استقرار صلح و ثبات، ائتلاف قفقاز تحقق پذير است. اين طرح از هر نظر خوب و هدفش برقراري صلح و آرامش است.

سفير گرجستان در تهران در پاسخ به آخرين پرسش خبرگزاري مهر درباره سطح مناسبات و روابط تهران-تفليس اظهار داشت : بايد در ابتدا از نقش ايران و رسانه هاي كشور شما در پوشش مسائل اوستياي جنوبي تشكر كنم.

وي در ادامه گفت : خيلي از موضع ايران و رسانه هاي اين كشور قدرداني مي كنيم كه اين بحران را مورد توجه خود قرار دادند و وزارت خارجه ايران نيز خواستار آتش بس شده و از طرفهاي درگير خواسته مذاكره را بجاي جنگ انتخاب كنند. ايران در اصول بين المللي خود بطور مرتب موضع خود را نسبت برسميت شناختن حاكميت گرجستان و تماميت ارضي گرجستان را اعلام مي كند. ايران مايل است كه در منطقه ثبات و آرامش باشد چون اين منطقه فقط با بحران گرجستان شهرت ندارد بلكه قره باغ نيز مطرح است. جمهوري اسلامي ايران اعلام كرده بود آماده است نقش ميانجيگري بين روسيه و گرجستان بازي كند. ما هيچ وقت با اوستي ها و آبخازي ها جنگ نداشته ايم.

آساتياني در مورد سطح مناسبات دو كشور نيز گفت : در زمستان 2006 كه روس ها دو خط انتقال گاز به گرجستان را منفجر كردند و گفتند كه تروريست ها انجام دادند و خط برق را هم قطع كردند، جمهوري اسلامي ايران بلافاصله از طريق آذربايجان گاز را به گرجستان رساند و اين كمكي بسيار ارزشمند است.

"با وجود آنكه در حال حاضر مرز مشتركي نداريم اما در طي قرن ها همجوار بوده ايم و حداقل 2 هزار سال است كه ايراني ها و گرجي ها همديگر را مي شناسند و ممكن است در طي تاريخ با يكديگر جنگ هم كرده باشيم و بعضي اوقات هم روابط بسيار خوبي داشته ايم. نفوذ تمدن و فرهنگ ايران در گرجستان مشهود است .

وي افزود: بعد از فروپاشي شوروي، ايران يكي از اولين كشورهايي بود كه استقلال گرجستان را به رسميت شناخت . رئيس جمهوري وقت گرجستان هم اولين سفر خارجي خود را به ايران انجام داد.

"روابط ما دوستانه بوده و سفر ميخائيل ساكاشويلي رئيس جمهوري گرجستان در سال 2004 به ايران را نيز شاهد بوديم. ما از موضع جمهوري اسلامي درباره حاكميت كشور گرجستان و تماميت ارضي و تمامي اقدامات براي ثبات و صلح در منطقه قدرداني مي كنيم . ما ايران را يك كشور مهم و بانفوذ منطقه مي دانيم و اميد داريم كه روابط خوب و مثبتي بين دو كشور در آينده برقرار باشد."

سفير گرجستان در تهران در پايان اين گفتگو درباره همكاريهاي ايران و گرجستان در بخش انرژي گفت : ما توافقي درباره انرژي با ايران داريم و هيئت هاي ما براي يك برنامه درازمدت به ايران آمدند كه در زمينه قيمت گاز صادراتي به توافق نرسيدند، اما اين مسئله اي است كه به راحتي قابل حل است.
 چهارشنبه 6 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن