واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: بياشتهايي رواني كودك
در بخش هاي قبلي علل و انواع بي اشتهايي رواني را برشمرديم. در اين بخش و در توضيح بي اشتهايي نوزادان ميخوانيم:
شير مادر
اگر ميگويند بهشت زير پاي مادران است، بدان جهت است كه مادر شير را كه شيرة جان او است، در نهايت مهر و محبت در اختيار فرزند دلبند خود قرار ميدهد.جملة پينارد كه ميگويد «هيچ چيز جايگزين شير و قلب مادر نميشود»، گوياي اين حقيقت است.اگر بياشتهايي در همه جا رو به افزايش است يكي از علل آن اين است كه سابق اكثر مادران به علت آرامش محيط و تغذية سالم شير كافي داشتند و خود را موظف ميدانستند كه فرزند را به مدت كافي با شير خود تغذيه كنند، ولي امروزه به دليل كار كردن مادران يا علل ديگر تغذية كودك با شير مادر رو به كاهش است.
گاهي مادران در موقع كسالت كودك شيرخوار موقتاً از شير دادن خودداري ميكنند و اين عمل باعث ميشود كه طفل ديگر ميل به شير مادر پيدا نكند، لذا بايد نتيجه گرفت جز در موارد نادر بايد از شير مادر كه بهترين غذاي كودك است استفاده كرد.
اين شير خواص حياتي بسيار دارد، تركيبات شير مادر متعادل است و از لحاظ قند و چربي و آنزيمها و املاح و ويتامينها بهترين مادة مغذّي براي شيرخوار است. ضمناً اين شير ضدعفونت و ضدحساسيت است.
شير مادر روابط عاطفي كودك را تحكيم ميبخشد، وقتي طفل در آغوش مادر قرار گيرد و نوازش او را حس كند، به او وابستگي عاطفي پيدا ميكند و بهتر شير ميخورد، در نتيجه مادر احساس آرامش و رضايتخاطر كرده و كودك شاداب و تندرست ميشود.
نبود تنوع در مواد غذايي
بايداز يكنواخت كردن غذاي كودك صرفنظر و سعي كنيم غذا هميشه متنوع باشد. زياد دادن هر نوع مادة غذايي مثل فرآوردههاي شيري و آردي و چربي و غيره زيانآور است.
داخل كردن غذاي جديدي در رژيم يا تغيير قند به نمك يا دادن سبزيجات بايد به دقت انجام گيرد و اگر كودك وضع جديد را پذيرا نشد، بايد به وضع سابق برگرديم.
از لحاظ كميت، بهترين شاخص ميزان غذا عبارت است از اشتهاي كودك. اگر طفل خوب تغذيه شود، پيشرفت و از لحاظ قد و وزن مطلوب است. متأسفانه خانوادهها اغلب اوقات پر خوردن را دليل سلامت طفل ميشمارند، در حلي كه پر خورد مقدمة عوارض زيادي ميشود كه در تمام طول زندگاني انسان را دچار ناراحتيهاي گوناگون ميكند.
گروهي از كودكان كه آرامتراند، مدتها پرخوري و تغذية اجباري را تحمـــل ميكــنند و چاق ميشوند و در نتيجة اين تغــذية غلط دچار عوارض چاقي و حتي عوارض رواني ميشوند. بايد در نظر داشت كه بعضي از چاقيهاي بزرگسالان در نتيجة چاقي دوران طفوليت است، پس بهتر است مانع از پرخوري و چاقي كودكان شويم تا در آينده دچار عوارض آن نشوند.
اگر مادران از پر خوري فرزند لذت ميبرند، متوجه زيانهاي مرگبار آن نيستند.
چهارشنبه 6 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]