واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: تاخير در اطلاعرساني «وبا» را گسترش داد
جام جم آنلاين: با افزايش آمار مبتلايان وبا به 96 بيمار و فوت دختر بچه 9 ساله افغان بر اثر اين بيماري كه تعداد قربانيان وبا را به 5 نفر ميرساند، رئيس انجمن متخصصان داخلي كشور با انتقاد از عملكرد مسوولان در اين خصوص ميگويد: بيش از 35 سال است كه كشور با اين بيماري درگير است و هرساله وبا قربانياني در كشور دارد، اما اين تجربه 35 ساله هنوز نتوانسته براي مهار اين بيماري كارساز باشد.
ايرج خسرونيا به «جام جم» ميگويد: متاسفانه پنهان كاري در اطلاعرساني بموقع اين بيماري در كنار ضعف اطلاع رساني و گزارش دهي ناقص سبب شده كنترل بيماري با مشكل روبهرو شود.
او معتقد است: نميتوان فقط به اين بسنده كرد كه منشا بيماري از كشورهاي همسايه است.خسرونيا به آبياري مزارع سبزي تهران با آب فاضلابها و پسابها اشاره ميكند و ميگويد: حتي اگر يك مدفوع آلوده به ميكروب وبا در فاضلابها موجود باشد و آبياري مزارع سبزيكاري با آن انجام شود، امكان ابتلاي صدها نفر وجود دارد.
كاهش دما ، افزايش وبا
معاون سلامت وزارت بهداشت نيز با اعلام اينكه آمار مبتلايان به وبا در كشور طي 2 روز گذشته از 94 نفر به 96 نفر افزايش يافته است،ميگويد: : افزايش موارد وبا در كشور ديگر به صورت موردي است و خطري را كه نگران بوديم يعني افزايش ناگهاني ابتلا به اين بيماري در برخي مناطق كشور بروز نكرده اما نميتوان گفت بيماري مهار شده است؛ بخصوص اينكه ميكروب و عامل اين بيماري با خنك شدن هوا تا اواسط مهر فعالتر ميشود و همكاري مردم بايد تا آن زمان ادامه داشته باشد.حسن اماميرضوي به فارس ميگويد: حدود 4 يا 5 نفر از مبتلايان شناسايي شده اين بيماري در شهر تهران بودند كه البته طي روزهاي اخير نبوده است.
او ادامه ميدهد: مهم ترين توصيه ما براي كنترل و پيشگيري از وبا، شستشوي دستها پس از دستشويي است، همچنين از مصرف آبهاي غير مطمئن بايد خودداري شود و سبزي و مواد خام حتما قبل از مصرف ضدعفوني شوند.امامي افزود: توصيه ما به مردم اين است كه در هيچ فصلي از سال، مواد غذايي از دستفروشان نخرند، با وزارت كشور نيز هماهنگ شده است كه حتي اگر به دليل مساله اشتغال، امكان جمعآوري اين دستفروشان نباشد، اجازه فروش مواد غذايي به آنان ندهند و كالاهايي را كه مضر سلامت مردم نيست، عرضه كنند.
اجراي طرح كنترل مواد غذايي
اماميرضوي همچنين از اجراي طرح كنترل بهداشت مواد غذايي در مناطق تفريحي و پر رفت و آمد تهران با همكاري صنف اغذيهفروشان و نيروي انتظاميخبر ميدهد و ميگويد: اين طرح از شنبه شروع شده و تا آخر شهريور ادامه دارد و قرار است پس از اين مدت نيز ادامه داشته باشد، در فاز اول اين طرح، آموزشهاي لازم به اغذيه فروشان اين مناطق مانند دربند و دركه داده ميشود و در مرحله بعد، بازرسي و برخورد با متخلفان صورت ميگيرد.
او ادامه ميدهد: بازرسي از استخرها هم از نظر كلرزني و بهداشت محيط به صورت برنامه هميشگي انجام ميشود.
به گفته امامي، در ماه رمضان نيز به دليل اينكه فروش مواد غذايي به ساعات پس از افطار تغيير ميكند و با توجه به رعايت نكات بهداشتي در خانهها، نظارت بر اغذيه فروشيها در اين ساعات تشديد ميشود و با كساني كه بدون مجوز اغذيه فروشي اقدام به فروش آش يا هر نوع مواد غذايي كنند، برخورد ميشود.
وزير بهداشت در كميسيون بهداشت و درمان
رئيس كميسيون بهداشت و درمان مجلس نيزاعلام ميكند: پس از تعطيلات مجلس، وزير بهداشت و درمان با حضور در اين كميسيون درباره بيماري «وبا» توضيح ميدهد.
سيدشهابالدين صدر به ايسنا ميگويد: طرح اين موضوع، بروز بيماري وبا، شناسايي آن در برخي از استانها و همچنين تعداد قابل توجهي از مبتلايان، نگرانيهايي را براي مردم و نمايندگان مجلس ايجاد كرده است كه براين اساس كميسيون بهداشت و درمان مجلس پس از تعطيلات مجلس، رسيدگي به اين مساله را در دستور هفتگي كميسيون قرار داده است.او ميگويد: در اين جلسه وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و مسوولان مربوط براي توضيح در مورد بيماري وبا و اقداماتي كه تاكنون انجام دادهاند و اينكه چرا چنين وضعيتي پيش آمده است، توضيح خواهند داد.
به گفته صدر، شاخصهاي بهداشتي در كشور پس از پيروزي انقلاب اسلامي،رشد بسيار قابل توجهي داشته است و اگر قرار باشد در برخي از زمينهها مشكلاتي ايجاد شود، براي مردم و دستگاههاي مختلف نگراني ايجاد ميكند و براين اساس شيوع بيماري وبا اين نگراني را ميان مردم افزايش داده است.
چهارشنبه 6 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]