تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین چیزی که بنده بعد از شناخت خدا به وسیله آن به درگاه الهی تقرب پیدا می کند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838137303




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بسياري از مباني حكمت متعاليه وام‌دار عرفان است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: بسياري از مباني حكمت متعاليه وام‌دار عرفان است
گروه انديشه: بسياري از مباني حكمت متعاليه وام‌دار عرفان است كه ابن‌عربي پايه‌گذار نام‌دار آن است، البته سهم ملاصدرا از جهت برهاني كردن عرفان هم‌چنان محفوظ است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، متن فوق بخشي از مقاله «مفسران و شارحان مكتب عرفاني ابن‌عربي» است كه توسط «محمد بديعي»، محقق و نويسنده نگارش يافته و در آخرين شماره از مجله «معرفت» (شماره 128، مرداد‌ماه 1378) منتشر شده است.

در ميان آثار عرفاني ابن‌عربي، كتاب فصوص‌الحكم از ويژگي خاصي برخوردار است. اين اثر عميق بسياري از دقايق معارف ديني و اسرار و رموز عرفان نظري را بيان كرده است و تأثير غيرقابل انكاري در سير انديشه معنوي مسلمانان نهاده و سال‌هاي متمادي در مجامع علمي از مهم‌ترين كتب درسي در عرفان نظري به شمار آمده است.

هم‌چنين ساليان درازي استادان اين فن در سطح بسيار عالي به تدريس آن پرداخته و شارحان بسياري با نهايت دقت به شرح مشكلات و توضيح اشارات و كناياتش همت گماشته‌اند. پس از ابن‌عربي اصول عرفان وي همواره محل تأمل و موضوع بررسي عرفان‌پژوها بزرگ قرار گرفته است. شارحان برجسته بسياري به شرح و بررسي و نقد انديشه‌هاي عرفاني او پرداخته‌اند در اين زمينه آثار گران‌سنگ فراواني به رشته تحرير درآورده‌اند. نوشتار حاضر عهده‌دار شارحان مكتب عرفاني ابن‌عربي است.

بسياري از مباني حكمت متعاليه وام‌دار عرفاني است كه ابن‌عربي پايه‌گذار نام‌دار آن است، البته سهم ملاصدرا از جهت برهاني كردن عرفان هم‌چنان محفوظ است. كمتر كسي از نويسندگان جهان اسلام در كثرت تأليف و تصنيف با وي برابري مي‌كنند. موضوع اصلي رساله‌هاي او عرفان و حالات و واردات و تجارب قلبي اوست، ولي در عين حال تمامي علوم ديني اعم از حديث، تفسير، فقه و ... را در بر مي‌گيرد.

ابن‌عربي با خلق آثاري ارزشمند بنياد يك نظام فكري كامل و شاملي را بر اساس تجارب عرفاني استوار ساخت كه هنوز هم محور بينش‌هاي عرفاني در جهان اسلام است. پس از ابن‌عربي اصول عرفان وي همواره محل تأمل و موضوع سخن متفكران و نويسندگان عرفان‌پژوهان بزرگ قرار گرفته است و در اين رهگذر شارحان بسياري به شرح و نشر انديشه‌هاي عرفاني شيخ اكبر پرداخته‌اند.

حكيم الهي و عارف رباني و فقيه صمداني امام خميني(ره) نيز يكي از شارحان و صاحب‌نظران انديشه‌هاي عرفاني شيخ اكبر به شمار مي‌آيد. ايشان در طول هفت سال مهم‌ترين متون عرفان نظري و عملي را از جمله شرح فصوص‌الحكم و مصباح‌الانس و منازل‌‌السائرين را از استاد خود آيت‌الله شاه‌آبادي فرا گرفت و در همين فاصله مهم‌ترين آثار عرفاني خود؛ يعني «شرح دعاي سحر»، «مصباح‌الهدايه» و «حاشيه بر شرح فصوص قيصري» و «مصباح‌‌الانس» را به رشته تحرير درآورد.

بنابراين امام خميني(ره) را در عصر خود مي‌توان يگانه حلقه اتصال با نسل اول شاگردان حكيم محمد‌رضا قمشه‌اي دانست. امام خميني(ره) ضمن نقل كلمات بزرگان عرفان، هم‌چون ابن‌عربي، قونوي و قيصري، گاهي نقدهاي جدي بر نظرات آنان وارد كرده و به بيان ديدگاه‌هاي عرفاني خويش پرداخته است.

مجله علمي ـ ترويجي معرفت به صاحب‌امتيازي مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) و به مدير‌مسئولي «سيد‌احمد رهنمايي» و به سردبيري «ابوالفضل ساجدي» منتشر مي‌شود. اين شماره (شماره 128، مرداد‌ماه 1378) به فلسفه اختصاص يافته است.
 چهارشنبه 6 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 221]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن