واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: موفقيت طرحهاي زودبازده در گرو حمايت و نظارت مستمر دولت است
داخلي. اقتصادي. طرحهاي زودبازده. گزارش.
كارشناسان مسايل اقتصادي و مجريان طرحهاي زودبازده در همدان ميگويند:
موفقيت اين طرحها در گرو حمايت دولت و نظارت مستمر بر روند اجراي آنها است.
به اعتقاد آنان، اين طرحها مانند نوزاد شير خوارهاي ميمانند كه همواره نياز به حمايت و مراقبت دارند تا بتوانند ثبات پيدا كرده و به اهداف پيش بيني شده در دستيابي به توليد و اشتغال پايدار نايل آيند.
نمايشگاه اشتغال همدان در سال دوم برپايي خود عرصه حضور ۲۰۰واحد توليدي، صنعتي و خدماتي است كه از محل تسهيلات طرحهاي زودبازده بهرهبرداري و يا توسعه پيدا كردهاند.
مجريان واحدهايي كه در اين نمايشگاه حضور دارند در گفت و گو با خبرنگار ايرنا خواستار حمايت مستمر دولت هستند تا با نظارت مداوم بر روند اجراي اين طرحها گره از مشكلات آنها بگشايند.
مجري واحد توليد و فرآوري سنگ كوپ مشكي مورد استفاده در بناهاو ساختمان ها گفت: اجراي طرحهاي زودبازده در امر كاهش بيكاري اثرات خوبي داشته است ولي در برخي موارد شاهد انحرافهايي در روند اجراي اين طرحها هستيم.
"ابوالقاسم خورشيدي"، روز سهشنبه افزود: برخي از متقاضيان استفاده از تسهيلات طرحهاي زودبازده اين تسهيلات را دريافت و براي طرحهايي غير از آنچه كه متقاضي ان بودهاند هزينه كردهاند.
وي ادامه داد: در مجموع نظارت بر اين طرحها ضرورت دارد چرا كه در غير اين صورت اين واحدها با مشكل مواجه خواهند شد.
وي اظهار داشت: انحراف تسهيلات طرحهاي زودبازده باعث ميشود كه به سرمايههاي ملي ضربه وارد شود لذا با نظارت مستمر دولت از اين انحرافها جلوگيري و طرحها در مسير خود هدايت ميشوند.
وي گفت: تسهيلات طرحهاي زودبازده مسكن بسيار خوبي در حمايت از بخش خصوصي بوده و جامعه را نجات داده است.
وي اضافه كرد: با اجراي اين طرحها بسياري از افراد جوياي كار وارد بازار كار شده كه اين خود مانع از بسياري ناهنجاريهاي اجتماعي شده است.
مجري تنها واحد پرورش شترمرغ همدان نيز گفت: دولت با پرداخت تسهيلات براي طرحهاي زودبازده كمك شاياني به امر توليد و اشتغال كرده اما لازم است در حمايت از توليدكنندگان تا به توليد رسيدن طرح مدت زماني استراحت زماني براي بازپرداخت تسهيلات به آنها داده شود.
"محمد نظري"، كه ۳۶۰ميليون ريال از محل تسهيلات زودبازده علاوه بر سه ميلياردريال سرمايهگذاري خود براي بهرهبرداري طرح خود استفاده كرده اظهار داشت: تاثيرات تسهيلات زودبازده انكار ناپذير است چرا كه اگر دولت اين تسهيلات را نميداد توليدكنندگان با مشكلات جدي مواجه بودند.
وي تصريح كرد: تنها ملاك در دستيابي به توليد تسهيلات نيست بلكه اين ۵۰ درصد كار است و انجام ۵۰درصد ديگر كار نيز مستلزم نظارت و كار كارشناسي بر روند اجراي طرحها است.
"فرشاد احمدي"، كارشناس صنعت بستهبندي هم معتقد است با سياست دولت در حمايت از بخش خصوصي با پرداخت تسهيلات زودبازده قدمهاي موثري در تقويت اين بخش به ويژه در استان همدان برداشته شده است.
وي ادامه داد: سفرهاي هيات دولت به همدان دستاوردهاي خوبي داشته كه تصويب افزون بر ۱۰هزار ميليارد ريال طبق گفته مسوولان امر تنها يكي از اقدامهاي حمايتي دولت از توليدكنندگان همدان است.
وي اظهار داشت: آنچه كه برخي موانع در اجراي طرحهاي زودبازده را منجر مي شود همكاري نكردن صددرصدي بانكها در پرداخت به موقت تسهيلات است كه با وجود در اختيار داشتن تسهيلات به مقدار كافي مانع تراشي ميكنند.
وي تسهيلات زودبازده را مشوق خوبي براي ايجاد تحرك بيشتر در بخش خصوصي براي راهاندازي طرحهاي زودبازده اشتغالزا عنوان كرد.
وي گفت: با حمايت به موقع دولت مهيا كردن شرايط مناسب براي توليد و اشتغالزايي مجريان طرحهاي زودبازده با فراغ بال بيشتر و آسايش خاطر فراواني ميتوانند طرحهاي خود را به ثمر برسانند.
"مجيد محمدي"، يكي از اعضاي هيات مديره واحد توليدي درب و پنجره UPVC در شهر همدان گفت: توليدكنندگان براي سرمايهگذاري و ورود به بازار كار و توليد نياز به تسهيلات دارند كه تسهيلات زودبازده منبع بسيار خوبي براي تامين اين نيازمندي است.
وي ادامه داد: لازم است كه در تشويق سرمايهگذاران تسهيلات به موقع در اختيار اين افراد قرار گيرد تا بتوانند دولت را در دستيابي به اهداف پيش بيني شده ياري برسانند.
وي اظهار داشت: حمايت جدي دولت از اين طرحها آيتم بسيار مهمي در دوام و قوام اين طرحها است.
وي بر لزوم كار كارشناسي و ممانعت از اعطاي مجوز بهرهبرداري براي واحد هايي كه از نظر تعداد در استان همدان به اشباع رسيدهاند تاكيد كرد و گفت:
براي اينكه واحدهاي فعال با مشكل از نظر توليد و صادرات محصولات خود مواجه نشوند لازم است با نظارت دقيق دولت به واحدهايي كه عمده نياز منطقه است توجه شود.
"عليرضا پورنجفي"، مجري واحد توليدي بتن آماده "زرين بتن" نيز با مثمر ثمر خواندن نقش تسهيلات طرحهاي زودبازده در حمايت از بخش توليد گفت:اين تسهيلات بازدهي بسيار بالايي در اجراي طرحها داشتند.
وي افزود: اين طرحها نيازمند نگهداري و نظارت مداوم هستندتا توليدكننده با اميدواري بيشتري بتواند طرح خود را به سرانجام برساند.
وي تصريح كرد: تسهيلات اعطايي به طرحهاي زودبازده منجر به توليدو اشتغال پايدار شده است.
وي اضافه كرد: اعطاي تسهيلات به تنهايي علاج درد توليدكننده نيست بلكه لازم است سازمانهاي صنايع و معادن و جهاد كشاورزي به طور عمده نسبت به نياز و حجم برخورداري منطقه از واحدهاي مختلف توليدي ظرفيت سنجي كند.
وي با اشاره به صدور بيش از ۱۳مجوز توليد بتن آماده در شهر همدان گفت:
اينها بيش از نياز منطقه است و دولت بايد با كارشناسي درست و ظرفيت سنجي مناسب توليدكنندگان را حمايت كند.
وي اظهار داشت: صدور مجوزهاي بسيار در همدان براي برخي واحدهاي توليدي به دليل وجود تعداد زيادي از آنها به صورت پراكنده در استان مطابقت ندارد.
وي همچنين گفت: بايد مهارت و توانمندي افراد در اجراي طرحها نيز سنجش شود تا در آينده با مشكل مواجه نشود و زياني متوجه دولت و سرمايههاي ملي نباشد.
رييس سازمان كار و امور اجتماعي همدان با اشاره به ايجاد افزون بر ۲۸ هزار فرصت شغلي در استان با بهرهمندي از تسهيلات طرحهاي زودبازده در طول سالهاي ۸۴تا ۸۶گفت: اين امر نشاندهنده تحقق اهداف پيش بيني شده در اين بخش است.
"مسعود اقلامي"، با اشاره به تخصيص ۱۰هزار و ۸۴۰ميليارد ريال تسهيلات زودبازده به استان همدان در طول سالهاي ۸۴تا ۸۶افزود: از محل اين تسهيلات ۳۲هزار و ۸۰۰طرح براي بهرهمندي از اين رقم به بانكها معرفي شده است.
وي ادامه داد: از اين رقم براي ۲۹هزار و ۸۰۰طرح عقد قرارداد شده و مابقي طرحها نيز تا پايان سال جاري به عقد قرارداد ميرسند.
وي نياز سالانه استان با توجه به نرخ بيكاري فعلي را ايجاد ۱۹هزار فرصت شغلي جديد عنوان و خاطرنشان كرد: با اجراي كامل طرحهاي زودبازده و بهره برداريآنها شاهد رشد چشمگير در ميزان اشتغالزايي استان همدان خواهيم بود.
وي ادامه داد: هماكنون با نظر كارشناسان امر نرخ بيكاري همدان در حال كاهش است و اميد ميرود تك رقمي شود.
وي تصريح كرد: افزايش اشتغال و كاستن از ميزان بيكاري نيازمند تلاش جدي تمامي مسوولان و دستگاههاي اجرايي است.
اقلامي اظهار داشت: در سفر دوم هيات دولت نيز براي دو سال متوالي ۲۳ هزار ميليارد ريال تسهيلات براي بهرهبرداري طرحهاي زودبازده دراستان همدان مصوب شده است.
وي اظهار اميدواري كرد: با تخصيص اين ميزان اعتبارات كه سالانه ۱۱هزار و ۵۰۰ميليارد ريال است تا حجم زيادي از تعداد بيكاران همدان كاستهشود.
ك/۴
چهارشنبه 6 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]