واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: دولت نهم ماهانه ۲۴پروژه در بخش كشاورزي همدان اجرا كرده است
داخلي. اقتصادي. كشاورزي. هفته. دولت.
با توجه به اينكه بخش كشاورزي يكي از مهمترين اركان اقتصادي، اجتماعي و ايجاد امنيت غذايي در كشور محسوب ميشود دولت نهم از سال ۸۴در استان همدان ماهانه ۲۴پروژه در بخش كشاورزي اجرا كرده است.
اجراي يك هزار و ۱۷پروژه در زمينههاي مختلف آب و خاك، زراعت، باغباني، صنايع تبديلي، امور دام و شيلات در سه سال اخير در استان به اين معني است كه دولت بخش كشاورزي را به عنوان يكي از مناسبترين امكانهاي ايجاد رشد و توسعه و تحولات بزرگ اقتصادي باور دارد.
همدان با يك ميليون و ۷۰۰هزار نفر جمعيت ۲/۸درصد جمعيت و ۱/۲مساحت كشور را دارد و هرساله با توليد چهار ميليون و ۳۰۰هزار تن انواع محصولات كشاورزي پنج درصد از توليدهاي كشور را در اين زمينه به خود اختصاص داده است.
اين استان با ۷۲۰هزار هكتار سطح زيركشت و اختصاص ۴/۵درصد از سطح زير كشت محصولات كشور را دارد و از نظر كاربري اراضي رتبه نخست را با ۳۶/۸ درصد كسب كرده است.
رييس سازمان جهاد كشاورزي همدان توجه دولت را به اين بخش در استان به عنوان يكي از اركان اصلي ايجاد توسعه پايدار جدي ارزيابي كرد.
"حسين رجبيان"، افزود: در سه سال اخير با اجراي طرحهاي بخش كشاورزي براي يك هزار و ۹۴۳نفر در استان اشتغال ايجاد شده است.
وي اظهار داشت: طرحهاي بخش كشاورزي استان در اين مدت با تخصيص ۸۱۳ ميليارد و ۳۸۹ميليون ريال به اجرا در آمده است.
به گفته وي، ۴۴۳ميليارد و ۷۵۳ميليون ريال براي اجراي طرحهاي بخش كشاورزي تسهيلات پرداخت شده است.
وي همچنين گفت: كشاورزي استان همدان در زمينههاي مختلف در تحقق اهداف برنامه چهارم توسعه موفق بوده و در برخي موارد دستاوردها چندين درصد بيشتر از تعهدهاي اين بخش است.
رجبيان افزود: توليدهاي زراعي استان در سال ۸۵حدود سه ميليون و ۴۰۰ هزار تن بوده كه اين ميزان توليد ۱۴/۵درصد بيشتر از اهداف تعيين شده در برنامه چهارم استان است.
همچنين معاون باغباني سازمان جهاد كشاورزي همدان گفت: ميزان توليد محصولات باغي استان نيز از ۵۱۴هزار تن در سال ۸۴به ۵۲۵هزار تن در سال ۸۵رسيده است.
به گزارش ايرنا، "هوشنگ كرمي" اضافه كرد: ۵۳هزار هكتار باغ در استان وجود دارد كه مهمترين محصولات باغي استان شامل توليد سالانه ۳۷۴هزار تن انگور و ۳۲هزار تن گردو است.
"ابراهيم رستمي" ، معاون امور دام جهاد كشاورزي نيز گفت: در سه ساله فعاليت دولت نهم ، محصولات دامي استان از ۴۳۴هزار تن به ۴۶۷هزار تن شامل ۳۶۰هزار تن شيرخام، ۲۹هزار تن گوشت قرمز، ۵۳هزار تن گوشت سفيد، ۱۹ هزار تن تخم مرغ و ۱۶هزار تن عسل رسيده است.
احداث ۹۷مورد بند انحرافي، ۱۸۹استخر ذخيره آب، ۵۷هزار و ۲۴۳هكتار اراضي زير پوشش آبياري تحت فشار، ۶۸۷كيلومتر كانال آبياري عمومي، ۱۰ مورد سد خاكي و هشت هزار و ۹۸۴هكتار اراضي مدرن (تجهيز و يكپارچهسازي شده) از عمده دستاوردهاي دولت نهم در حوزه آب و خاك همدان به شمار ميآيد.
بيش از دو ميليون و يكصد هزار تن از محصولات كشاورزي استان در ۱۹۲ كارخانه صنايع تبديلي استان سالانه فرآوري ميشود.
هم اكنون ۱۶كلينيك گياه پزشكي، ۲۴شركت دفع آفات، دو شركت تخصصي ضد عفونيكننده محصولات و ۶۰فروشندگي سموم در استان فعال هستند كه عمليات مبارزه با ۶۰۰نوع عوامل خسارتزاي كشاورزي را برعهده دارند.
بخش كشاورزي با ۱۴۲هزار بهرهبردار ۳۴درصد از اشتغال استان همدان را به خود اختصاص داده است.
۲۹/۵درصد از بهرهبرداران با سطح كمتر از يك هكتار، ۳۱/۳درصد با يك تا پنج هكتار، ۳۱درصد پنج تا ۲۰هكتار و ۶/۸درصد با سطح ۲۰تا ۵۰هكتار در استان فعال هستند.ك/۴
چهارشنبه 6 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]