واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پاسخ به خبرنگار سياست روز مطرح كردحذف يارانه از فرهنگ مناسب نيست
گروه فرهنگي-اگرچه محمدحسين صفار هرندي هر از چندي به كسب مناسبت تخصصي مانند برگزاري نمايشگاه كتاب، نمايشگاه قرآن و... با خبرنگاران ديدار و در همان موضوع گفتگو ميكند، اما كمتر درباره كليت وظايف اين وزارتخانه صحبت كرده و يا كنفرانس خبري برپا نموده است.
از اين بابت برگزاري كنفرانس خبري در حوزه كليه وظايف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي را ميتوان از نخستين دستاوردهاي مسئول روابط عمومي جديد دانست كه موفق شد كمي بعد از روز خبرنگار در هفته دولت اين نشست را برگزار كند.
در نشست ديروز محمد حسين صفار هرندي در پاسخ به سئوال خبرنگار روزنامه سياست روز درباره آزاد سازي اقتصادي در حوزه فرهنگ، تصريح كرد كه معتقد است اعطاي يارانه به بخش فرهنگ بايد همچنان ادامه يابد.در نشست ديروز با توجه به صدور فرمان رهبري براي اجرايي شدن تعاريف جديد بندهاي اصل 44 و آزادسازي اقتصادي، خبرنگار سياست روز پرسيد كه آيا اصولا آزادسازي اقتصادي در حوزه فرهنگ امكانپذير است و آيا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي براي آزادسازي اقتصاد فرهنگ برنامهاي دارد؟ صفار هرندي در پاسخ گفت: در حوزه دولت چيزي در اختيار دولت نيست كه بخواهد آزادسازي اقتصادي انجام دهد چون عرصه فرهنگ در اختيار مردم است.
در توضيح همين نكته، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ادامه داد: در تمام دنيا فرهنگ يارانهبگير است، حتي در كشورهايي كه اقتصاد بازار و آزاد دارند آنها هم به بخش فرهنگ يارانه ميدهد ما اصلا حذف يارانه از فصل فرهنگ را مناسب نميدانيم و معتقديم بايد همين روال ادامه داشته باشد. البته وزير فرهنگ دولت نهم، اتكاي صرف به يارانه در حوزه فرهنگ را نيز نادرست دانست و تاكيد كرد: فعاليت فرهنگي نبايد وابسته به يارانه باشد. برخيها در ارتزاق اصليشان در حوزه فرهنگي فقط از طريق يارانه است. يارانه كمك است نه تامين، بايد به اين نكته توجه شود.
ديگر سوال خبرنگار روزنامه سياست روز درباره ميزان بردباري اعضاي دولت نهم در مقابل انتقادات رسانهاي بود. اخيرا تعدادي از اعضاي كابينه در مورد رسانههاي مكتوب و يا الكترونيكي، شكايت و يا تهديد به شكايت كردهاند. خبرنگار روزنامه سياست روز با اشاره به درخواست رئيسجمهور و رويدادي كه پس از آن در مورد شكايت و يا تهديد به شكايت از رسانهها روي داده پرسيد كه آيا اين اقدمات نشانه كاهش بردباري اعضاي كابينه نهم در مقابل رسانهها نيست.وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پاسخ به اين سئوال تصريح كرد كه هيچ گاه تا اين حد در مقابل رسانهها بردباري صورت نگرفته است. وي گفت: بارزترين نمونه اين بردباري دستور رئيسجمهور براي پس گرفتن شكايتهاي دستگاهها عليه مطبوعات و رسانهها بوده است.وي اضافه كرد البته بايد از جانب طرف مقابل هم جوانمردي رعايت شود يعني رسانهها به نشر اكاذب، توهين، افترا پراكني و... عليه دستگاهها نظام اقدام نكنند.وي كه به مناسبت هفته دولت نشست خبري گذاشته بود با بيان اين مطلب كه هفته دولت يادآور دو اسوه دولتمردي و خدمتگزاري انقلاب اسلامي و جمهوري اسلامي، شهيد باهنر و رجايي است گفت: كارنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در طول سال به صورت مكرر بيان شده است و در اين ميان تأكيد ما بر اساس آمار و ارقام نبوده و نيست. وي گفت: معتقديم كه در فصل فرهنگ و هنر كيفيت بسيار تأثيرگذار و كميت است و مهمترين وظيفه اين است كه بتوانيم جهتگيري فرهنگي را تنظيم كنيم و موجب تقويت فضايل اخلاقي در جامعه باشيم. صفار با بيان اين مطلب كه امروز در شرايطي هستيم كه سه سال از دوره مديريت وزارتخانه سپري شده است، يادآور شد: بايد ديد كه در پيگيري اين اهداف توانستهايم توفيقاتي را بهدست آوريم؟ نقش دولت سياستگذاري، حمايت و نظارت بر كارها بوده و در نهايت ما به عنوان دلسوز در كنار فعالان عرصه فرهنگ و هنر هستيم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: تلاش بسياري در حوزه فرهنگ و هنر شده است و اين تلاش به لحاظ ارقام به دو هزار ميليارد تومان رسيده كه در گذشته تنها يك سوم اين بودجه به فرهنگ اختصاص داشت و جهش بودجه گواه توجه به فرهنگ و هنر است. هدفگذاري اين است كه اين بودجه از دو هزار ميليارد تومان به چهار هزار ميليارد تومان برسد. وي اظهار داشت: جهتگيري و هدف دولت نهم اين است كه ما بنا به فرموده رهبري گفتمان دولت و گفتمان امام (ره) را داشته باشيم و بايد بحثهايي را كه در سالهاي اوليه انقلاب به آن توجه ميشد، مد نظر قرار دهيم. صفار هرندي علاوه بر تأكيد بر فعاليتهاي كانونهاي فرهنگي و هنري مساجد به حمايت از فعاليتهاي قرآني اشاره كرد و گفت: براي انجام فعاليتهاي قرآني سرمايهگذاري زيادي شده است كه بودجه قرآني وزارتخانه در سال 84 كه دولت نهم آن را تحويل گرفت، 670 ميليون تومان بود كه اين رقم در حال حاضر به 15 ميليارد تومان افزايش يافته است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: يكي از بخشهاي مهم وزارتخانه توجه به بخش عمران و ساخت و ساز اماكن فرهنگي و هنري بوده كه درطول اين سه سال 500 پروژه عمراني به اتمام رسيده است و ميتوان گفت 600 پروژه نيز در دست احداث بوده و تأكيد دولت بر اين است كه اين پروژههاي نيمه تمام به پايان برسد. وي به عنوان نمونه به آذربايجان شرقي اشاره كرد و گفت: در اين دوره در آذربايجان شرقي پروژههاي نيمهتمام به پايان رسيد و واقعيت غير از آن چيزي است كه عدهاي با انگيزه سياسي به آن ميپردازند و بايد به صحبتهاي ارائه شده توسط دولت بيشتر اعتماد كرد. صفار هرندي گفت: در طول اين سه سال سعي كرديم مجوزهاي صادر شده سنجيده تر باشد و اين امر نسبت به گذشته حسابشدهتر بوده و در اين ميان 800 تقاضا از سوي افراد براي مؤسسات فرهنگي وجود داشت كه سعي كرديم تكليف 800 متقاضي را مشخص كنيم. وي همچنين به آماري در خصوص روزنامههاو نشريات اشاره كرد و گفت:درسال 83 ،30عنوان روزنامه داشتيم كه تعداد اين روزنامهها به 145 روزنامه رسيده است. دولت در صدد قلع و قمع روزنامهها نيست و روزنامههاي فعال نيز بيش از گذشته افزايش يافته است.وي همچنين در خصوص نشريات گفت:تعداد نشريات مجوز گرفته در سال 1383 هزار و 800 بود كه در حال حاضر به 2100 نشريه رسيده است.
صفار هرندي در خصوص هدفمند كردن يارانهها هم بيان داشت: هدفمند كردن يارانهها در زمينه كتاب و مطبوعات چيزي بود كه ما آن رابه اجرا درآورديم و حاصل آن اين بود كه كارت الكترونيكي كتاب در اختيار افراد استفاده كننده قرار گيرد و همچنين بن كتاب در رقم بسيار بالايي افزايش يافت. ما سعي كرديم كه به هزينه 25 ميليارد تومان كتاب براي كتابخانههاي سراسر كشور خريداري كنيم وخريد كتاب براي مدارس و كتابخانهها افزايش چشمگيري يافته است. وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي درباره بودجه معاونت هنري وزارتخانه نيز گفت: در اين دوره بودجه سينما چهار برابر شده است و فعاليتهايي كه در حوزه نمايش اتفاق افتاده، افزايش يافته است. وي بيان داشت: يكي از ديگر كارهاي انجام شده ساخت و ساز در بازسازي فضاهاي كهنه و قديمي بود كه از آن جمله ميتوان به تئاتر شهر، سنگلج و تئاتر نصر در لالهزار اشاره كرد. ما همچنين بيش از 50 سينما را كه بيش از 70 سالن سينما داشت بازسازي كرديم و هركدام از اين سالنها داراي يك يا دو سالن ديگر بودند.
صفار هرندي گفت: در سال 83 تعداد كل نمايشهاي توليدشده بيش از 5هزار بود و در سال 86 اين رقم كاهش يافت و به سه هزار و 625 عنوان نمايش رسيد و اين درحالي است كه نوبت اجراها براي كارگردانان بيشتر شد و زمينه اجراي نمايش در طول سال براي همه كارگردانان ايجاد شد. وي همچنين در حوزه موسيقي نيز چندين كار ارزشمند و فاخر توليد و اجرا شد و همچنين جهت دهي به اركستر سمفوني و اركستر ملي نيز صورت گرفت و مردم توانستند با اين موسيقي فاخر رابطه برقرار كنند. وزير درباره ساماندهي سايتها و وبلاگها گفت: در ارتباط با رسانههاي ديجيتالي طي سه سال گذشته موضع حمايتي داشتيم و معتقديم براي رسانههاي مكتوب رقيب جدي و جديدي پيدا شده است و بايد رسانه مكتوب در كار خود يك بازنگري داشته باشد. در زمينه طرح ساماندهي تكليف مشخص شده است و ما در اين زمينه قانون مطبوعاتمان شامل رسانههاي الكترونيكي هم ميشود و ماتاكنون نزديك به ثبت سايت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلاميداشتهايم. وي ادامه داد:در بحث كپي رايت با مفهوم جهاني فاصله زيادي داريم. اما در زمينه حق كپي رايت كتاب بسيار جلوتر هستيم و در مورد نرم افزار نيز تلاش ميكنيم كه وارد كار شويم.
صفار هرندي درباره تخصيص بودجه به مطبوعات گفت: در سال جاري اين بودجه 33 ميليارد تومان بوده كه البته اين رقم در پايان سال دستخوش تخصيصها خواهد شد اما آنچه پيش بيني ميكنم حدود 30 ميليارد بودجه مطبوعات ما خواهد بود.
وي ادامه داد:سال گذشته اين بودجه 40 ميليارد تومان بوده كه البته اين مقدار هم در پايان سال گذشته فرق داشته است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، درخصوص سرمايهگذاري در توليد فيلمهاي فاخر نيز گفت: يكي از كارهاي وزارتخانه سرمايهگذاري و حمايت از توليدات سينمايي فاخر است كه ميتوان در اين زمينه به فيلم (ملك سليمان) اشاره كرد. اين فيلم به طور كلي چهارميليارد و 500 ميليون تومان هزينه داشته كه تاكنون 3 ميليارد تومان آن صرف شده است. وي تاكيد كرد: سرمايهگذاري براي رسيدن به آنچه كه مدنظر ما است و مطلوب انقلاب، لازم و ضروري است و سعي ميكنيم از اين گونه آثار حمايت كنيم. وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي درباره سند چشم انداز بيست ساله جمهوري اسلامي ايران گفت: در حال حاضر به صورت نظري و عملي كاري صورت نگرفته است و ما پايان درستي بر سند چشمانداز بيست ساله كه به سال 1404 ختم ميشود، نديدهايم. ابتدا بايد اين چشمانداز را مشخص كنيم و اين كار بر عهده سينماگران، رماننويسان و ديگر هنرمندان در شاخههاي مختلف است. هنرمندان بايد تصويري را از آينده ايران مجسم كنند تا بتوانيم بر اساس آن، ترسيم سند را به پيش ببريم.
وي در ادامه از بيمه خبرنگاران در پايان سال خبر داد و گفت: بيمه كردن خبرنگاران هميشه مورد اهتمام وزارتخانه بود و با وجود اينكه در تامين منابع مالي دچار مشكل بوديم اما اين كار را در دست اقدام قرار داد و تاكنون تعداد خبرنگاران بيمه شده 3 برابر بوده است و اگر ظرفيت امسال اجازه دهد اين كار را پايان خواهيم داد و همت ما اين است كه همه خبرنگاران بيمه شوند و ما ديگر خبرنگاري نداشته باشيم كه بيمه نداشته باشد.
چهارشنبه 6 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]