واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: ميشل اوباما به ياري همسر شتافت
شادي آذري- كنوانسيون حزب دموكرات از روز دوشنبه در شهر دنور ايالت كلورادوي آمريكا تشكيل شده است. قرار است در اين گردهمايي عظيم كه بيش از چهارهزار نفر از اعضاي هياتهاي اعزامي ايالتهاي آمريكا و دهها هزار مسوول حزبي، شخصيت سياسي و اجتماعي و روزنامهنگار شركت كردهاند، حزب دموكرات به طور رسمي باراك اوباما را به عنوان نماينده اين حزب براي نامزدي در رقابتهاي انتخابات رياستجمهوري سال 2008 آمريكا معرفي كند. اين معرفي روز چهارشنبه انجام خواهد شد.
اما روز دوشنبه در اين رويداد مهم ميشل اوباما، همسر باراك اوباما به عنوان اولين سخنران در ميان هياتهاي اعزامي ايالتهاي آمريكا كه در مركز پپسي شهر دنور دور هم جمع شده بودند، در مورد همسرش و آرمانهاي وي سخن گفت. آنچه بيش از هر نكته ديگري در سخنان ميشل اوباما جلب توجه ميكرد، تلاش وي براي متقاعد ساختن مخاطبانش در مورد آمريكايي بودن آنها بود و گويي ماموريت داشت تا مساله نژادي خود و همسرش را براي هميشه حل كند. او بدون اشاره مستقيم به نژاد سعي داشت نگراني رايدهندگان سفيدپوست را در مورد استراتژيهاي اولين نماينده رنگين پوست يك حزب بزرگ در رقابتهاي رياستجمهوري، برطرف سازد. به علاوه سخنراني ميشل اوباما تلاشي بود براي برطرف ساختن پرسشهايي كه درباره ميهنپرستي وي مطرح ميشد. جمهوريخواهان در اوايل سالجاري ميلادي نظرات او را درباره اينكه «او واقعا به كشور ريشههاي خود افتخار ميكند» مورد انتقاد قرار داده بودند. پاسخ او به اين انتقادات در گردهمايي كنوانسيون اين بود كه عشق خود را به آمريكا ابراز كند.
او در سخنراني خود در كنوانسيون، خود را يك دختر، يك خواهر، يك همسر و يك مادر معرفي كرد كه هيچ تفاوتي با ساير زنان ندارد. او به جمعيت كثيري كه مقابلش علامتهايي را تكان ميدادند كه رويش نوشته شده بود «ميشل»، اعلام كرد كه همسر و خودش «براي جنگ به نفع جهان براي رسيدن جهان به آن چيزي كه بايد باشد» احساس وظيفه ميكنند و ميخواهند اطمينان يابند كه دخترانشان و همه كودكان زندگي بهتري خواهند داشت.
ميشل اوباما مدام در سخنانش تلاش ميكرد تا بهطور تلويحي به رايدهندگان ثابت كند كه دليلي براي ترس آنها وجود ندارد. او در سخنان خود گفت: «براي باراك مهم نيست كه شما اهل كجا هستيد يا پيشينه شما چيست يا اگر گرايشهاي حزبي داريد، به كدامشان متعلقيد.
اين روش نگاه او به جهان نيست. او ريسماني را كه ما و عقايدمان درباره آينده آمريكا را به هم پيوند ميدهد، ميشناسد. او تلاش ما را براي آينده كودكانمان ميشناسد و ميداند اين ريسمان پيوند دهنده آنقدر محكم است كه ما را بهعنوان يك ملت حتي با وجود اختلاف نظرها دور هم گرد ميآورند.»
در كنار نكاتي كه سخنان ميشل اوباما را تشكيل داد، اشاره او به هيلاري كلينتون نيز حائز اهميت بود. چون آنچه اين روزها دغدغه بسياري از دموكراتها شده است، اجتناب از دودستگي در حزب دموكرات است. براساس نظرسنجي مشترك والاستريت ژورنال و شبكه ان.بي.سي تنها حدود 52درصد از طرفداران هيلاري كلينتون قصد راي دادن به باراك اوباما را دارند. علت اين تصميم آنها هم اين استكه باراك اوباما نه تنها هيلاري كلينتون را به عنوان معاون خود در صورت رسيدن به عنوان رييسجمهوري آمريكا برنگزيد، بلكه حتي گفته ميشود نام هيلاري كلينتون بهطور رسمي در ميان گزينههاي اين انتخاب هم نبوده است. از اينرو برخي طرفداران كلينتون از اوباما خشمگين شدهاند و قصد دارند به رقيب او در حزب جمهوريخواه يعني جان مككين راي دهند. براي جلب رضايت اين دسته از راي دهندگان ميشل اوباما، هيلاري كلينتون را به عنوان يك زن موفق ستود و گفت او كسي است كه توانسته 18 ميليون شكاف در سقف شيشهاي ايجاد كند.
اشاره او به 18 ميليون طرفداري بود كه مانع موجود بر سر راه زنان براي ارتقا به سطوح بالاي مديريتي و رياست را كه به سقف شيشهاي موسوم است، در هم شكستند.
اين در شرايطي است كه هيلاري كلينتون روز دوشنبه از طرفداران خود در بين اعضاي هياتهاي اعزامي خواست به اوباما راي دهند.
از سوي ديگر ستاد انتخاباتي جان مك كين، نامزد جمهوريخواهان، در برنامههاي تلويزيوني علت عدم انتخاب كلينتون را انتقادهايي اعلام كرد كه او در مبارزات دور مقدماتي از اوباما ميكرده است.
ميشل اوباما در ادامه سخنان خود با ستايش ارزشهاي همسرش مدعي شد كه وي ميتواند يك «رييسجمهوري فوقالعاده» باشد. كارشناسان معتقدند سخنراني ميشل اوباما ذاتا يك تئاتر سياسي بود اما در عين حال محتوايي قابل توجه داشت و به طور خاص آمريكاييهايي را مورد هدف قرار ميداد كه نگران ميهنپرستي وي هستند. فرزندان باراك و ميشل كه دو دختر به نامهاي ساشا و ماليا هستند، همزمان با آنكه پدرشان از ميسوري به وسيله تصاويرماهوارهاي با آنها سخن ميگفت، روي صحنه در كنار مادرشان ظاهر شدند. ميشل گفت: «ما ميخواهيم فرزندان ما در اين كشور بدانند كه تنها نتيجه تلاشها در اين كشور، دستيابي به آرزوها و علاقه به تلاش براي آن آرزوها است.»
وقتي در مصاحبهاي از اوباما خواسته شد نظرش را در مورد سخنراني ميشل بگويد، پاسخ داد: «او باور نكردني بود. اما من متعجب نشدم. هميشه وقتي كاري را انجام ميدهد، آن را به خوبي از آب در ميآورد. او داستان خودش را گفت. اين داستاني است كه بسياري از خانوادهها با آن مرتبطند. پدر ميشل زندگي سختي داشت و بسيار كار ميكرد و حالا دخترش ملت آمريكا را مخاطب قرار ميدهد.»
از سوي ديگر سناتور ادوارد كندي 76 ساله به رغم آنكه به تومور مغزي مبتلا است، به طور غيرمنتظرهاي در مراسم كنوانسيون حضور يافت و اظهار داشت: «نوامبر امسال رياستجمهوري آمريكا مجددا به نسل جديدي از آمريكاييها خواهد رسيد و كشور ما به اهداف و آرمانهاي اوباما متعهد خواهد بود. كار دوباره آغاز خواهد شد، اميد تازهاي ظهور خواهد كرد و اين رويا همچنان ادامه دارد.» اگر چه سخنان كندي هيچ نكته غيرمنتظرهاي نداشت و بيشتر به سخنرانيهاي استاندارد در كنوانسيون ميماند، اما از سوي يك مرد 76 ساله كه به سرطان مبتلا است، بسيار فوقالعاده بود. اين گردهمايي كه تا روز پنجشنبه ادامه خواهد داشت در نهايت پس از سخنراني تعدادي از شخصيتهاي مهم در روزهاي مختلف، روز پنجشنبه با پذيرش نامزدي حزب دموكرات توسط باراك اوباما در برابر هشتاد هزار نفر به پايان خواهد رسيد.
گردهمايي ملي حزب جمهوريخواه هفته بعد برگزار ميشود. مك كين در اين گردهمايي به طور رسمي نامزدي حزب جمهوريخواه را قبول خواهد كرد. اما او هنوز نامزد معاونت خود را انتخاب نكرده است.
پيشبيني ميشود در انتخابات امسال رياستجمهوري آمريكا بيش از هر انتخابات ديگري جوانان مشاركت داشته باشند. هر چند نظرسنجيهاي اخير از پيشي گرفتن مككين از اوباما خبر ميدهد، اما حضور جوانان كه طرفدار رييسجمهوري نسبتا جوان هستند، ميتواند براي اوباما بارقه اميدي مهم محسوب شود.
چهارشنبه 6 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]