واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: اعتراف نعمتزاده به نبود امكانات و تجهيزات داخلي براي توسعه پالايشگاهها؛ مردم عادت ميكنند - ريحانه مظاهري
سرگردانيهاي دارندگان خودرو همزمان با اجراي سهميهبندي و با وجود گذشت بيش از يكسال از زمان اجراي آن همچنان ادامه دارد. محمدرضا نعمتزاده در نشست خود با خبرنگاران ضمن تكذيب صفهاي طولاني بنزين و اينكه بررسيهاي ميداني شركت پالايش و پخش برخلاف گفتههاي رسانهها نشان از كوتاهتر شدن صفهاي دريافت بنزين دارد، اظهار داشت مردم تاكنون با چگونگي اجراي سهميهبندي بنزين كنار آمدهاند و به كاهش مصرف عادت كردهاند و در ادامه اجراي طرح نيز مردم به تغييراتي كه در مورد كاهش سهميهها و افزايش بهاي بنزين صورت خواهد گرفت عادت خواهند كرد.
بر اين اساس نعمتزاده از كاهش 20ليتري سهميه بنزين خودروهاي عمومي در نيمه دوم سال خبر داد و گفت بررسيهاي ما نشان داد كه سهميه خودروهاي عمومي همچنان بالا است و بر اين اساس پيشنهاد دادهايم كه با وجود كاهش ترددهاي بينشهري و مسافرتها سهميه خودروها در دور جديد كه از اول مهرماه آغاز ميشود از 120 به 100 ليتر كاهش يابد و مصرفكنندگان در صورت نياز بيشتر از بنزين با قيمت آزاد استفاده كنند.
نعمتزاده ضمن تاكيد بر اين نكته كه مردم با اين كاهش ظرفيت سهميهبندي كنار خواهند آمد، تصريح كرد: در حال حاضر روزانه حدود 3500 خودرو در روز توليد و شمارهگذاري ميشود كه در مقابل تعداد كمي از خودروها از چرخه مصرف خارج ميشوند، بر اين اساس در نظر داريم كه با كاهش سهميه بنزين خودروها ميزان مصرف را از 72 ميليون ليتر در روز به 65 ميليون ليتر برسانيم زيرا به اعتقاد ما 70 درصد خودروهاي عمومي ميتوانند با 100 ليتر بنزين در ماه نياز خود را برطرف كنند.
نعمتزاده ميزان مصرف روزانه بنزين آزاد را 6/2 ميليون ليتر در روز عنوان كرد و افزود: اين رقم با احتساب خودروهاي دولتي به 3 هزار ليتر در روز ميرسد.
به گفته وي سهميه جديد خودروها براساس تصميم ستاد سهميهبندي در مورد چگونگي واريز سهميهها از اول مهرماه به كارتهاي سوخت واريز خواهد شد.
سرمايهگذاري براي احداث پالايشگاه نداشتيم
نعمتزاده همچنين براي نخستين بار به جاي اغراق در عملكرد خود و دفاع از دولت نهم به صراحت اعلام كرد كه با وجود رشد مصرف و برخلاف اهداف اصلي شركت پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي طي سه سال گذشته پالايشگاه جديدي احداث نشده و عدم سرمايهگذاري جديد نيز سبب شد توسعه پالايشگاهها با مشكل مواجه شود و همين امر باعث شده نسبت به تقاضا عقب بمانيم.
اين در حالي است كه دقيقا يك روز پيش از آن غلامحسين نوذري از افزايش ظرفيت و احداث پالايشگاههاي جديد خبر داده و اظهار داشت كه با بهرهبرداري از پالايشگاههاي جديد ظرفيت توليد و فرآوري از يك ميليون و 650 به 3 ميليون و 300 هزار تن خواهد رسيد.
نعمتزاده اما عدم توسعه و احداث پالايشگاهها در مقابل افزايش مصرف بنزين در كشور را عامل اصلي افزايش واردات بنزين و نفتگاز در كشور عنوان كرد و گفت: در حال حاضر با توجه به ميزان مصرف موجود در كشور روزانه 19 تا 20 ميليون ليتر واردات بنزين داريم كه اگر اين رقم نيز كافي نباشد ناچار خواهيم بود ميزان بيشتري بنزين به كشور وارد كنيم.
وي ميزان واردات گازوئيل را نيز 20 تا 25 ميليون ليتر در روز ذكر كرد و افزود: مصرف گازوئيل در نيمه دوم سال افزايش خواهد يافت چرا كه ميزان مصرف نيروگاهها براي تامين انرژي گرمايشي افزايش مييابد.
با اين وجود نعمتزاده شكست طرح سهميهبندي بنزين را قبول نميكند چراكه معتقد است اگر سهميهبندي صورت نگرفته بود مصرف ما به جاي 72 ميليون ليتر در روز 90 ميليون ليتر در روز بود.
متمم كمتر از 6 ميليارد دلار نخواهد بود
وي در بخش ديگري از سخنانش در پاسخ به سوال خبرنگار اعتماد ملي پيرامون لايحه متمم 8 ميليارد دلاري واردات بنزين و اظهارات رئيس كميسيون انرژي مجلس در خصوص كافي بودن 5/1 ميليارد دلار بودجه براي واردات بنزين تصريح كرد: من اين اظهارات را نشنيدهام و نميتوان پذيرفت و واقعيت اين است كه ما به اين رقم براي تامين بنزين در نيمه دوم سال نياز داريم و اگر بهاي نفت كاهش يابد ممكن است اين متمم نيز كاهش يابد اما حداقل نيازها كمتر از 6 ميليارد دلار نخواهد بود. وي در ادامه با اشاره به پايان يافتن بودجه 3/3 ميليارد دلاري واردات بنزين به كشور گفت: در اين مدت وزارت نفت از منابع داخلي خود اقدام به واردات بنزين كرده و رقم آن نيز بايد از خود اين شركت پرسيده شود.
اما آنچه مسلم است پيشنهاد ما براي متمم بودجه واردات بنزين هنوز در دولت در حال بررسي است. نعمتزاده در ادامه ضمن موافقت با عرضه سهام پالايشگاهها به بخش خصوصي گفت: اين موافقت در حالي صورت ميگيرد كه 70 درصد از رقم مربوط به واگذاريها در اختيار ما قرار گيرد تا اين پول صرف توسعه و احداث پالايشگاههاي جديد شود. وي همچنين با بيان نبود توان فني ساخت پالايشگاهها و تجهيزات مورد نياز در داخل كشور ادامه داد: بخش خصوصي نيز با وجود اينكه امكانات زيادي در اختيار آنها قرار دادهايم استقبال خوبي براي سرمايهگذاري چه در احداث پالايشگاه و چه براي احداث جايگاههاي جديد نداشتهاند.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
چهارشنبه 6 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]