واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: در نشست بررسي آثار طرح تحول اقتصادي ابراز شد: نگراني فعالان بازار سرمايه از اجراي طرح تحول اقتصادي
با طرح تحول اقتصادي فعاليتهاي سازمان خصوصيسازي با چالش همراه خواهد شد و بر اين اساس مقرر شده به هنگام واگذاري شركتها آثار طرح تحول اقتصادي بررسي و افشا شود.
آفتاب: نشست بررسي آثار طرح تحول اقتصادي دولت بر بازار سرمايه توسط كانون نهادهاي سرمايهگذاري ايران با حضور روساي سازمان بورس و اوراق بهادار و جمعي از فعالان حوزه بازار سرمايه، شركتهاي سرمايهگذاري و كارگزران روز گذشته در اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي آفتاب، در ابتداي اين نشست دكتر عبده تبريزي ضمن عرض تسليت از حادثه مربوط به سقوط هواپيماي قرقزيستان و درگذشت عدهاي از ايرانيان در اين سانحه ضمن نثار فاتحهاي به روح درگذشتگان مراسم را آغاز كرد.
صالح آبادي:
اظهارات بنده به عنوان نظر دولت نيست
در نشست بررسي آثار طرح تحول اقتصادي دولت بر بازار سرمايه كه توسط كانون نهادهاي سرمايهگذاري در اتاق تعاون برگزار شد رييس سازمان بورس گفت: «من در اين موضوع خاص نماينده دولت نيستيم، من نماينده بازار سرمايه هستم».
وي با بيان اينكه بايد در اين طرح تفاوت بين خانوار و صنعت مورد توجه قرار گيرد، اظهار داشت: «كميتههايي در طرح تحول اقتصادي به منظور بررسي هدفمند كردن يارانهها تشكيل شده است، تا ميزان يارانههاي موجود و اثر فعاليتهاي اقتصادي بودجه دولت را محاسبه كند بنابراين اين امر در بودجه دولت نيز اثرگذار است و اينكه نظام باز توزيع نقدي يا غير نقدي بوده و بايد چگونه باشد مورد بررسي قرار ميگيرد».
رئيس سازمان بورس اوراق بهادار گفت: «در ماده 90 اصل 44 قانون اساسي بر موضوع قيمتگذاري اشاره دارد كه اگر دولت قيمت را مشخص كند بايد مابهالتفاوت آن را به توليد كننده دهد بنابراين قطعا در طرح تحول اقتصادي نيز به ورودي و خروجي آن توجه شده و نميتوان شركتي را وارد بورس كرد در حالي كه مشمول قيمتگذاري نباشد».
صالح آبادي ادامه داد: «شركتهايي كه وارد بورس ميشوند بايد از حالت كارمزدي به تجاري تبديل شوند زيرا اين امر در سود شركتها تاثيرگذار است».
وي با اشاره به اينكه كشور ما داراي مزيتهاي نسبي است كه سياستگذاران بايد به آن توجه داشته باشند، گفت: «موضوع تفاوت بين خانوار و صنعت را بسيار مهم است و مطالعات نشان داده كه دنيا به بخش صنعت توجه ويژهاي دارد، بنابراين اين موضوع و نيز اينكه بهرهوري كشور با ساير كشورها متفاوت است و درگذشته شركتها با ساختار دولتي اداره ميشوند مدنظر سياستگذاران است».
رييس سازمان بورس در پاسخ به اين پرسش كه چرا اصلاح نظام بازار سرمايه در طرح تحول اقتصادي مطرح نشده است، عنوان كرد: «بازار دائما در حال اصلاح و تغيير و تحول است و اصلاحاتي كه در گذشته شروع شده ادامه خواهد داشت».
صالحآبادي با بيان اينكه دوستان بايد به اين طرح كمك كنند و راهكار ارائه دهند، گفت: «ما در قالب فرمهايي كه تهيه كرده و در اختيار شركتها گذاشتهايم، ميخواهيم اثرات اين طرح را روي توليدات اين شركت ها ارزيابي كرده و از اين شركتها ميخواهيم كه اين فرمها را با دقت پر نمايند».
دبير كل كانون نهادهاي سرمايهگذاري ايران:
اجراي اصل 44 پيوندي ناگسستي با طرح تحول اقتصادي دارد
علي ثقفي گفت: «پيوستن به WTO و اجراي اصل 44 پيوندي ناگسستي با طرح تحول اقتصادي دارد».
دبيركل كانون نهادهاي سرمايهگذاري ايران اظهار داشت: «پيچيدگي خاص بين آزادسازي و همزماني هدفمند كردن يارانهها وجود دارد. به طور مثال در پودر شوينده با آزادسازي قيمت پودر دو برابر شد و بايد توجه داشت كه با آزاد شدن يارانههاي انرژي قيمت LAB هم افزايش پيدا ميكند و اين است كه ضرورت آزادسازي و هدفمند شدن بايد همزمان باشد و بايد همزمان واردات هم آزاد باشد كه اگر غير از اين باشد طرح نيمه كاره اجرا ميشود».
وي افزود: «پيچيدگيهاي پيش آمده در هدفمند كردن يارانهها بايد مدبرانه حل شود چرا كه تبعات تورمي اجراي اين طرح زياد است زيرا شركتهايي كه از يارانه انرژي استفاده ميكنند دچار اين آثار تورمي ميشوند».
ثقفي گفت: «بايد مفهوم آزاد سازي براي شركتها تعريف شود و بايد اين تعريفها همهگير و همه فهم باشد».
وي افزود: «تمام حلقههاي موجود در طرح تحول اقتصادي با هم در ارتباط هستند و بايد هماهنگي لازم بين همه حلقهها وجود داشته باشد».
دبير كل كانون نهادهاي سرمايهگذاري ايران گفت: «نميتوان يارانه نان را در كوتاه مدت حذف كرد ولي ساير يارانهها را ميتوان با برنامهريزي مناسب و مدبرانه حذف كرد».
معاون سازمان خصوصي سازي:
طرح تحول اقتصادي باعث چالش در فعاليتهاي اين سازمان ميشود
معاون سازمان خصوصي سازي گفت: «با طرح تحول اقتصادي فعاليتهاي سازمان خصوصيسازي با چالش همراه خواهد شد و بر اين اساس مقرر شده به هنگام واگذاري شركتها آثار طرح تحول اقتصادي بررسي و افشا شود».
غلامي اظهار داشت: «طرح تحول اقتصادي بدون تاثير در بازار سرمايه نخواهد بود و در واگذاري 800-700 شركت مصوب دولتي اثرات نسبي خواهد گذاشت».
وي با بيان اينكه با اجراي اين طرح فعاليتهاي سازمان خصوصي سازي با چالش همراه خواهد شد، گفت: «بر اين اساس مقرر شده به هنگام واگذاري شركتها آثار طرح تحول اقتصادي بررسي و افشا شود».
غلامي ادامه داد: «از سوي ديگر طرح تحول اقتصادي موجب ميشود تا نقش مديريت مشخص و زمينه رقابتي شدن يكسان شركتهاي دولتي و خصوصي فراهم شود».
وي افزود: «اگر شركتي با بازار سرمايه تطبيق نداشته باشد حذف ميشود و همچنين نگرش دولت به هنگام تدوين و اجراي اين طرح بايد سيستمي باشد».
معاون سازمان خصوصيسازي اظهار داشت: «طرح تحول اقتصادي و هدفمند كردن يارانهها موجب خواهد شد در كوتاه مدت عرضههاي اوليه كمتر شود».
مديرعامل سرمايهگذاري بانك پاسارگارد
طرح تحول اقتصادي باعث برهم زدن تعادل اقتصاد كشورميشود
مجتبي كباري گفت: «اين طرح در زماني مطرح شده كه قرار بود با اجراي اصل 44 جثه دولت كوچك شود اما تاكنون سهام شركتهاي قابل واگذاري به شبه دولتيها واگذار شده چرا كه شايد بخش خصوصي از توان لازم برخوردار نبود».
وي با بيان
” نميتوان يارانه نان را در كوتاه مدت حذف كرد ولي ساير يارانهها را ميتوان با برنامهريزي مناسب و مدبرانه حذف كرد... “
اين كه اقتصاد كلان كشور در يك حالت تعادلي است، اظهار داشت: «طرح تحول اقتصادي برهم زننده تعادل كنوني است و باعث ايجاد رانت ميشود».
كباري افزود: «نتيجه اين امرافزايش تقاضا و افزايش سطح عمومي قيمتها در كوتاه مدت شده باعث كاهش سودآوري صنعت ميشود».
وي اظهار داشت: «از طرف ديگر بهاي تمام شده محصولات شركتها افزايش يافته و سود صنعت و بازار سرمايه كاهش و در عوض نسبت P/E سهام در كوتاه مدت افزايش خواهد يافت».
كباري با طرح اين سوال كه آيا با پرداخت يارانهها نظام پرداخت حقوق اصلاح و به صورت جهاني ديده خواهد شد و مقياس صنايع، جهاني خواهند شد خاطرنشان كرد: «توليد ناخالص ملي (GDP) كشور درحالي با اقتصاد جهاني قابل رقابت نيست كه اين طرح در كوتاه مدت اهداف اقتصادي را محقق نخواهد كرد».
اكبري از شركت شاهد:
بايد كشور را در بازارهاي جهاني مطرح كنيم
اكبري گفت: «الزام به هدفمند كردن يارانهها از برنامههاي قبل مطرح بود و بايد در خصوص اجرايي كردن اين اقداماتي به صورت جدي انجام شود».
وي اظهار داشت: «ما براساس چارچوبهاي كه در تجارت جهاني(WTO) وجود دارد چنانچه نتوانيم كشور را با آن وقف دهيم نمي توانيم نقشي در تجارت جهاني داشته باشيم».
اكبري ادامه داد: «ما كشور توليدكننده نفت هستيم و كليه مانورهاي ما در نفت خود را نشان ميدهد».
قائم مقام شركت سرمايهگذاري غدير:
اجراي متوازن طرح تحول باعث پويايي بازار سرمايه ميشود
حجتالله صيدي گفت: «محورهاي طرح تحول اقتصادي و كليات اين طرح بيان شده است ولي در جريان راهكارهاي اجرائي و جزئيات آن نيستيم و به همين دليل اظهار نظر در اين خصوص را سختتر ميكند».
وي با بيان اينكه بايد به دولت از نظر شجاعت و جسارتي در اجراي اين طرح تبريك گفت، افزود: «به اين دليل كه همراستا با برنامه توسعه و سند چشمانداز و حاوي نكات مهمي است».
وي ادامه داد: «فازبندي اين طرح كار يك سال و يا دو سال نيست و بايد با زمانبندي دقيق همراه باشد».
صيدي گفت: «كل محورهاي مطرح شده در اين طرح به سمت آزادسازي اقتصادي است كه مهمترين ويژگي به سمت اقتصاد آزاد است و قطعا آثار مثبتي برروي بازار سرمايه فعال دارد».
وي با بيان اينكه لازمه اين طرح اين است كه ساير قسمتهاي اقتصاد مشمول اقتصاد باز باشند، افزود: «حذف يارانهها فينفسه خوب است و شاه بيت اجراي طرح تحول است و در درازمدت آثار مثبت زيادي دارد».
وي در بيان آثار خرد طرح تحول اقتصادي گفت: «در اجراي متوازن طرح تحول شاهد پويايي در بازار سرمايه خواهيم بود و آزاد شدن قيمت گاز و برق تاثيرات فراواني به محصولات و توليدات صنعتي ميگذارد و باعث رشد بازار ميشود».
صيدي با بيان اينكه هر جراحي و هر تحولي آثار خاص خود را دارد، مخصوصا اگر بخواهيم بدون خونريزي باشد، افزود: «در مجموع اگر استقبال خوبي از طرح به عمل آيد و سياستگذاران و مديران صنعت و خدمات روي آن كار كنند آثار منفي كمي خواهد داشت هر چند كه اين آثار منفي گريزناپذير است».
برخي از كارشناسان و صاحبنظران در اين نشست نيز معتقد بودند كه زماني كه يارانهها به دست اقشار كم درآمد جامعه ميرسد بايد اين سرمايهها را به سمت بازار سرمايه سوق داد و خواستار تمهيداتي از سوي مسئولان براي اين امر شدند.
سه شنبه 5 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 347]