تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز، از آيين‏هاى دين است و رضاى پروردگار، در آن است. و آن راه پيامبران است. ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829398039




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

«محمد راسخ» در نشست «بررسي كتاب تاريخ تئوري‌هاي حقوقي اسلامي»:«وائل بن حلاق» اصول و كلام را به تار و پود اسلام تشبيه مي‌كند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: «محمد راسخ» در نشست «بررسي كتاب تاريخ تئوري‌هاي حقوقي اسلامي»:«وائل بن حلاق» اصول و كلام را به تار و پود اسلام تشبيه مي‌كند
گروه انديشه: «وائل بن حلاق» اصول و كلام را به تار و پود اسلام تشبيه مي‌كند. وي معتقد است كه اصول از بستر كلام برخاسته است، اما اين به اين معني نيست كه اصول مساوي نظريه حقوقي است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، دكتر «محمد راسخ»، عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي و مترجم كتاب «تاريخ تئوري‌هاي حقوقي اسلامي» و «تاريخ مختصر تئوري حقوقي در غرب» عصر روز گذشته 4 شهريورماه در نشست بررسي كتاب «تاريخ تئوري‌هاي حقوقي اسلامي» كه در سراي اهل قلم برگزار شد، ضمن بيان مطالب فوق گفت: ما از دو امر جدا و در دو دنيا غريب هستيم، يكي دنياي واقعيت و ديگري دنياي معارف بشري ماهوي است و چندان ارتباطي با واقعيات زندگي نداريم.

وي افزود: قبل از انقلاب كه حقوق سعي مي‌كرد مدرن و معطوف با جامعه مدرن باشد و ارتباط چنداني با جامعه نداشت و من بعدها متوجه شدم كه حقوق در بين ما يك فن است، نه يك رشته معرفت‌شناسي، گويي كه ما مهندسي حقوق مي‌خوانيم.

دكتر راسخ تصريح كرد: حقوق هم با واقعيت و هم با ديگر حوزه‌هاي معرفتي بشر ارتباط دارد و در انگلستان قانون‌گذاري كند است و قانون در دادگاه‌ها پويش جديدي پيدا مي‌كند و دليلش اين است كه اگر قانون تند و سريع تغيير پيدا كند، نشان دهنده شتاب‌زدگي يك ملت است. پس قانون بايد تدريجي شكل گيرد و كند حركت كند. اولين كار مهم و منحصر به فردي كه خواندم كتاب «تاريخ مختصر تئوري حقوقي در غرب» بود كه اولين كتابي بود كه ترجمه كردم.

مترجم كتاب «تاريخ مختصر تئوري حقوقي در غرب» گفت: حقوق يك هويت نظري و تاريخي است و بريده از نظر نيست و اين هويت نظري در بستر تاريخ متطور شده است و شكل گرفته و امروزه آن‌چه در دست ماست به يك‌باره از آسمان نيفتاده است. خاصيت تاريخ اين است كه تقدس‌زدايي مي‌كند.

اين محقق در مورد سه ادعاي مؤلف كتاب اظهار كرد: «وائل بن حلاق» سه ادعا و نظر خوب دارد. اولين ادعا «شكل گيري فقه» است. وي در كتاب «آغاز تطور حقوق اسلامي» به خوبي شرح مي‌دهد، چرا چيزي به عنوان فقه در اسلام شكل گرفته است.

وي در مورد دومين ادعا گفت: دومين مسأله «تطور فقه» است و او توجه خوبي به تعامل فقه اسلامي با نظريه‌هاي جاري داشته است. حلاق از اولين كساني است كه چهار مقام نبوت، ولايت، سياست، قانون‌گذاري براي حضرت محمد(ص) در نظر مي‌گيرد و مي‌گويد محمد(ص) در مقام نبوت، نبي است.

راسخ تأكيد كرد: حلاق توجه خوبي هم به شكل‌گيري فقه و هم به تطور فقه داشته است و آن را در كتاب خود توضيح مي‌دهد و به آن توجه دارد.

وي در مورد سومين نكته گفت: سومين نكته توجه «حلاق» به مسائل معاصر مسلمانان است. حلاق بحران مفهوم حقوق در بين مسلمانان را خوب متوجه مي‌شود و مي‌گويد چرا مسلمانان در زمان بيداري شريعت‌مدارند نه عرفان‌مدار و فلسه‌مدار.

مترجم كتاب «تاريخ تئوري‌هاي حقوقي اسلامي» يادآور شد: «حلاق» اصول و كلام را به تار و پود اسلام تشبيه مي‌كند. اصول از بستر كلام برخاسته است، اما اين به اين معني نيست كه اصول مساوي نظريه حقوقي است.

وي در پايان خاطرنشان كرد: تمام حرف‌هايي كه علما اسلامي مي‌زنند شرح و تفسيري از قواعد فقه است و اين حرف‌ها را شرح و بسط مي‌دهند.
 سه شنبه 5 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 419]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن