واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: كشف تاثير نوعي اسيدچرب در جلوگيري از آلزايمر/تاثير الكتريسته درماني در بازگشت حافظه مبتلايان آلزايمر
وجود نوعي اسيدچرب در مغز با كنترل COX-2 كه نقش اساسي در التهابات و انحطاط سلولي دارد از بروز بيماري هاي آلزايمرو پاركئيون جلوگيري ميكند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه حبري هلث نيوز، اسيدهاي چربي كه به طور طبيعي در مغز يافت مي شوند يكي از عوامل اصلي بازدارنده از بيماري هاي آلزايمر و پاركينسون مي باشد.
به گفته محققان مركز پزشكي نيواورلان آمريكا يكي از تنها اسيدهاي جرب طبيعي موجود در مغز كه توانايي برقراري ارتباط بين گيرنده هاي مغز را فراهم مي كند از انحطاط سلولهاي عصبي مغزي و بيماري هاي ناشي از آن جلوگيري مي كند.
براساس اين گزارش اين نوع اسيدچرب ماده موسوم به THC كه نوعي عنصرآرام بخش و در ماريجوانا نيز يافت شده موجب ركود ذهني مي شود را خنثي مي كند.
اين گزارش مي افزايد محققان با بررسي ساختار مولكولي و سلولي مكانيزيم التهابات سلولي متوجه نقش اساسي اسيدچرب در كنترل cox-2 كه موجب التهابات سلولي، انحطاط سلولي و در نهايت صدمات اساسي وارد به مغز و بروز خونريزي و سكته مغزي مي شود شدند.
بنابراين گزارش اين اسيدچرب با متوقف كردن توليد cox-2 كه نخستين عامل در التهابات سلولي اوليه و انواع محرك هاي سمي عامل در صدمه و مرگ سلولهاي مغزي از بروز بيماري هاي ركود ذهني مانند آلزايمر و پاركينسون جلوگيري مي كند.
گفتني است داروهاي متوقف كننده توليد cox-2 كه براي درمان بيماري هاي انحطاط سلولهاي عصبي سكته مفزي سرطا ن ها و التهابات تجويز مي شود تاثيرات مخربي بر سيستم قلبي عروقي بيماران اعمال مي دارد.
****تاثير الكتريسته درماني در بازگشت حافظه مبتلايان آلزايمر
تخريك بخشي از كورتكس مغز توسط الكتريسته موجب بازگشت مختصري از حافظه در مبتلايان آلزايمر شده و روند قوه ادارك در آنها را بهبود مي بخشد.
همچنين به نقل از پايگاه خبري هلث نيوز تحريك مغز توسط الكتريسته مي تواند موجب بهبودي حافظه و قوه ادراك سالمنداني كه از بيماري آلزايمررنج مي برند شود. به گفته محققان دانشگاه ميلان در ايتاليا استفاده از الكتريسته درماني در مبتلايان آلزايمر تا 16 درصد مي توان موجب بازگشت حافظه و قوه ادراك در بيماران شد.
براساس اين گزارش، با انجام آزمايشات گسترده روي اين روش درماني محققان دريافتند انجام الكتريسته درماني و انجام تحريكات مغزي توسط برق بهتر از انجام دارو درماني هاي طولاني مدت در بمياران است همچنين با اتخاذ اين روش تا حدودي عملكردهاي مغزي بيماران كه بايد در يك روز انجام شود بهبود مي يابد.
اين گزارش مي افزايد، محققان با تحريك بخشي از كودتكس 10 بيمار مبتلا به آلزايمر متوجه بهبودي حافظه و قدرت ادراك آنها در مقايسه با ساير بيماران شدند.
بنابراين گزارش پس از الكتريسته درماني اين بيماران و انجات تست درك لغات، بيماران تحت آزمايش از حافظه بالاتري نسبت به ديگر بيماران كه تحت اين آزمايش قرار نگرفته بودند داشتند.
اين گزارش اضافه كرد: تاثير اين روش نسبت به دارودرماني طولاني مدت 16 درصد بيشتر است.
گفتنني است انجام مكرر الكتريسته درماني بيماران و به فواصل طولاني نتايج بهتري نسبت به دارو درماني داشته و اين روش تاثير بيشتري در بازگشت حافظه و جلوگيري از عوارض جانبي داروها دارد.
سه شنبه 5 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 178]