واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: جودو باز هم درجا زد
جام جم آنلاين: تيم شش نفره جودوي ايران سرخوش از كسب عنوان قهرماني آسيا در ارديبهشت ماه جاري؛ راهي ميدان بزرگي به نام المپيك شد تا براي چهارمين دوره پياپي نوار ناكاميهاي خود را تداوم بخشد و اين نكته را به اثبات برساند كه باز هم در اين رشته هيچ حرفي براي گفتن نداريم و همچنان سير نزولي گذشته را ادامه ميدهيم.
سطح بالاي جودو در رقابتهاي اين دوره از المپيك بار ديگر به ما نشان داد كه براي كسب مدال در چنين ميداني بايد ديدگاهمان را متحول كنيم وبراي جهاني شدن در اين رشته، افكار و برنامههايمان را هم جهاني كنيم و از شكستهاي تكراري پلي به سوي پيروزي بسازيم؛ كاري كه تاكنون حتي لحظهاي به آن فكر نكردهايم و شايد در آينده هم...
كسب سهميه در جودو بخصوص در روزهاي آخر، كار بسيار سادهاي است و به هيچ عنوان نشاندهنده آمادگي ورزشكار براي حضور در المپيك نيست.
محمد كيهان، يكي از مربيان و پيشكسوتان صاحب نام رشته جودو معتقد است كه بچههاي ما به مربيان تيم ملي باختند و عدم شايستگي اين افراد بود كه موجب شد جودوي ما در المپيك شكستهاي 3 دوره قبل را همچنان تكرار كند و از دستيابي به مدال باز بماند.
وي كه مربي حاج يوسفزاده (سرمربي فعلي تيم ملي جودو) بوده است، ميگويد: اينها ديگر از هرلحاظ تخليه شدهاند و چيزي ندارند كه به بچههاي ما بدهند. جودوي ايران در حال حاضر نيازمند مربيان جواني است كه خون تازهاي را در رگهاي اين رشته وارد و آن را دستخوش تحول اساسي كنند.
اين مربي باسابقه كه پيش از اعزام تيم در تمام گفتگوهايش پيشبيني كرده بود تيم جودوي ايران هيچ مدالي كسب نخواهد كرد، با اشاره به لزوم حضور يك آناليزور با تجربه در كنار ملي پوشان جودو ميافزايد: جودوي ايران در انتظار يك خانه تكاني زيربنايي است؛ چرا كه در غير اينصورت همين نتايج اسفبار در دورههاي بعدي المپيك نيز در انتظارمان خواهد بود. كيهان در پايان تاكيد ميكند كه مربي تيم ملي جودو موظف است به خاطر بياحترامي به احساسات مردمي كه در انتظار مدالهاي اين رشته بودند، به سبك جودو از آنها عذرخواهي كند!
با ديدگاه آسيايي در المپيك حاضر شديم
محمود ميران، كاپيتان سابق تيم ملي جودو كه در آستانه پكن 2008 از دنياي ورزش حرفهاي خداحافظي كرد با اظهار تاسف از باختهاي تكراري بچههاي ايران در اين دوره از بازيهاي المپيك ميگويد: از شكست جودو در آتن چند سال ميگذشت و ما اين فرصت را داشتيم كه با كار كردن روي نقاط ضعف و قوت خود و حريفانمان، از تكرار آن جلوگيري كنيم، ولي اينكار را نكرديم و به راحتي شانس كسب مدال را از دست داديم.
وي با اشاره به اينكه تيم ايران با تكرار دو مقام پنجمي دوره قبل عملا در اين دوره درجا زد، ميافزايد: پيش از المپيك پكن ، قهرمان آسيا شديم و با اين دلخوشي به المپيك رفتيم غافل از اينكه اين دو ميدان تفاوت فاحشي دارند و كسب عنوان قهرماني آسيا تضميني براي موفقيت در المپيك محسوب نميشود.
بچههاي ما نياز به حمايت فكري و تاكتيكي حساب شدهاي داشتند، ولي اين نياز ناديده گرفته شد و آنها با دست خالي راهي پكن شدند تا با دست خالي هم از آنجا باز گردند. ميران حضور يك مربي ارزشمند خارجي و داراي برنامههاي خوب و دقيق را از جمله عواملي ميداند كه در موقعيت فعلي ميتواند باعث رشد وحركت جودو شده و آن را به سوي پيشرفت سوق دهد.
پروندهاي كه هنوز بسته نشده
علي اميني، نايبرئيس فدراسيون و مدير تيمهاي ملي جودو كه هنوز در شوك باختهاي ناباورانه تيمش به سر ميبرد، معتقد است كه آنها به هيچ عنوان با دست خالي بازنگشتهاند و كسب دو عنوان پنجمي را دليلي بر اين مدعا ميداند.
اين مسوول كه به همراه حاج يوسفزاده سرمربي تيم ملي جودو حضور در چهار دوره المپيك را در پرونده كارياش به ثبت رسانده، از باخت ميراسماعيلي اظهار شگفتي كرده و ميگويد: هنوز نميدانيم دليل اين قضيه چه بود و چرا اينطور شد، لذا پرونده اين مساله هنوز بسته نشده و بايد بفهميم در شرايطي كه همه چيز مهيا بوده چه اتفاقي افتاد كه ميراسماعيلي تن به شكست داد؟
وي با تاكيد بر لزوم پرهيز از توقعات بيجا در اين موارد ميافزايد: اينكار مانند اين است كه كسي را مانند بادكنك باد كنيم و او را بيجهت بزرگ جلوه دهيم و در پايان ببينيم كه تصور ما با واقعيت چقدر فاصله دارد. رجوع شود به صحبتهاي كادر فني تيم ملي جودو در ماههاي اخير و وعدههاي آنها درخصوص كسب مدال در المپيك !
نايبرئيس فدراسيون جودو در پاسخ به اين سوال كه چرا از مربيان طراز اول و مطرح خارجي براي هدايت تيم ملي استفاده نكرديد، ميگويد: ما دنبال اين قضيه بوديم و براي انجام آن به چند كشور هم سفر كرديم، اما شرايط به گونهاي است كه يا آنها نميپذيرند كه به كشور ما بيايند و يا شرايطي دارند كه ما قادر به قبول آن نيستيم بنابراين در بعضي موارد از آنها به عنوان مشاور استفاده كرديم.
اميني با تاكيد فراوان بر لزوم حفظ مربيان فعلي كه سرمايه ورزش كشور محسوب ميشوند، از يوسفزاده به عنوان يك مربي خوب ياد ميكند، اما نميگويد چرا هيچيك از ملي پوشاني كه طي 16 سال اخير زيرنظر اين مربي خوب كار كردهاند، تا به حال حتي رنگ يك مدال المپيك را به خود نديدهاند؟
جودوي ايران نيازمند مربيان جوان و افراد كارآمد و متخصص در مديريت اجرايي است.
مهدي درخشنده بخت، از مربيان و كارشناسان جودو با اشاره به اينكه ديدگاه مسوولان فدراسيون در آمادهسازي تيم ملي به هيچ عنوان المپيكي نبود و كادر فني و سازمان تيمهاي ملي جودو مسوول مستقيم باختهاي پياپي جودوكاران ايراني در پكن هستند، براين نكته تاكيد ميكند كه تيم اعزامي ما تنها در حد بازيهاي آسيايي بود و بدون برنامهريزي و تدارك لازم و كافي و با اتكا به مربياني كه هيچ حرف تازهاي براي گفتن نداشتند، قدم در ميداني بزرگ گذاشت و همانطور كه بسياري از كارشناسان و نه مسوولان فدراسيون پيشبيني كرده بودند با دست خالي از المپيك بازگشت.
وي با اشاره به يكي از مصاحبههاي محمود ميران كه در آن عنوان كرده بود طي 18 سال عضويت در تيم ملي حتي فيلم بازي يكي از حريفان خود را نديده است ، ميگويد: اين موضوع تنها اشارهاي به بي اهميت بودن برنامه ريزي همه جانبه در جودوي ايران است و به نظر ميرسد زمان آن رسيده كه با بهرهگيري از جواناني همچون ميران و ميراسماعيلي كه دوره قهرمانيشان به پايان رسيده و نيز استفاده از افراد با دانش و متخصص در اين رشته، به جودوي كشورمان حيات تازهاي ببخشيم چرا كه در غير اينصورت از امروز ما بازنده مسلم دوره بعدي نيز هستيم.
زهره زيدي فرد
سه شنبه 5 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]