واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تحولات سياسي امنيتي لبنان/نارضايتي سليمان از برخورد سياسي با انتخاب فرمانده ارتش لبنان
خبرگزاري مهر - گروه بين الملل : همزمان با افزايش سفرهاي مقامهاي خارجي به بيروت، تماسها و رايزني ها براي انتخاب فرمانده جديد ارتش لبنان در حالي ادامه دارد كه رئيس جمهوري اين كشور از برخورد سياسي با اين موضوع ناراضي است.
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روزنامه الاخبار، بيروت در هفته جاري شاهد سفر مسئولان عربي و غربي است ؛ برنارد كوشنر وزير امور خارجه فرانسه در سفر به بيروت، از بهبود و پيشرفت در اوضاع لبنان خبر داده است؛ فردا نيز احمد ابوالغيط وزير امور خارجه مصر به بيروت مي رود و قرار است ابومازن رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين نيز پنجشنبه وارد لبنان شود.
انتخاب چالش برانگيز فرمانده ارتش
اما فعاليتهاي ديپلماتيك از فشار سنگين بحث و جدلها و تماسهايي كه انتظار مي رود از سوي نهادهاي قانوني درباره انتخاب فرمانده ارتش صورت گيرد،نكاسته است.
نكته اي كه قطعي شده است قرار گرفتن بند تعيين فرمانده ارتش در دستوركار نشست آتي شوراي وزيران است، هنوز چيزي قطعي نشده است و همه منتظر موضع جريان 14 مارس و به ويژه تفاهم سعدالحريري و وليد جنبلاط هستند ؛ حريري از نامزدي سرتيپ "جرج خوري" (رئيس دستگاه اطلاعات و امنيت)و جنبلاط از سرتيپ "جان قهوه چي" براي فرماندهي ارتش حمايت مي كند.
منابع وزارتي اعلام كردند فرماندهي ارتش و وزارت دفاع لبنان جدولي از اسامي افسران نامزد براي اين پست و شايستگي هاي آنها بر اساس درجه و تجربه و سن و ديگر مشخصات آماده كرده اند كه در نشست آتي، اين جدول به وزيران ارائه خواهد شد به ويژه اينكه ميشل سليمان رئيس جمهوري لبنان از برخورد سياسي و رسانه اي با پرونده فرمانده ارتش ابراز ناخرسندي كرده است.
ژنرال سليمان 60 ساله دوازدهمين رئيس جمهور لبنان و سومين فرمانده ارتشي است كه به رياست جمهوري رسيد.
لبنان پس از پايان يافتن دوره رياست جمهوري " اميل لحود " از24 نوامبر گذشته بدون رئيس جمهور اداره مي شد و جلسه انتخاب رئيس جمهور نوزده بار به تعويق افتاد، اما بالاخره 5 خرداد ( 25 مي ) ژنرال سليمان براي يك دوره شش ساله به رياست جمهوري برگزيده شد و از آن زمان تاكنون ارتش لبنان فرمانده ندارد.
هشدار بري درباره مخالفت با پيشنهاد مربوط به قانون انتخابات
اما درباره تقسيمات انتخاباتي، نبيه بري رئيس مجلس لبنان به روزنامه الاخبار تاكيد كرد كه بر طرح ارائه شده به شوراي عمومي پافشاري مي كند كه تصميم گيري نهايي به عهده آن است.
وي بعيد دانست كه جريان 14 مارس با اين پيشنهاد مخالفت كنند زيرا به گفته وي اين پيشنهاد بخشي از توافقنامه دوحه است.
وي گفت بنا بود كه اين تقسيمات پس از انتخاب رئيس جمهور فورا تصويب شود، اما سعدالحريري(رئيس فراكسيون المستقبل و از سران جريان 14 مارس) در آن روز خواستار تعويق يك هفته اي شده بود، اما نمي دانم چرا مخالفت خواهند كرد و اگر چنين كاري انجام دهند و عقب نشيني كنند، بايد طرح ديگري آماده كنند كه لبنان را به عنوان يك حوزه انتخاباتي در نظر بگيرد.
سه شنبه 5 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]