واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: بيمه شخص ثالث براي همه وسايل نقليه اجباري شد
رييسجمهور قانوني را ابلاغ كرد كه بر اساس آن همه دارندگان وسايل نقليه موتوري زميني مكلف شدند با مراجعه به يكي از شركتهاي بيمه، وسايل نقليه خود را در قبال خسارت بدني و مالي شخص ثالث بيمه كنند.
به گزارش پايگاه اطلاعرساني دولت، رييسجمهوري قانوني را ابلاغ كرد كه بر اساس آن همه دارندگان وسايل نقليه موتوري زميني و ريلي اعم از اين كه اشخاص حقيقي يا حقوقي باشند، مكلفند وسايل نقليه خود را در قبال خسارت بدني و مالي كه در اثر حوادث وسايل نقليه مزبور يا يدك و تريلر متصل به آنها يا محمولات آنها به اشخاص ثالث وارد ميشود به مقدار حداقل مبلغ بيمه موضوع اين قانون در بخش خسارت بدني معادل حداقل ريالي ديه يك مرد مسلمان در ماههاي حرام و در بخش خسارت مالي معادل حداقل دو و نيم درصد تعهدات بدني نزد يكي از شركتهاي بيمه داراي مجوز، بيمه كنند.
بر اساس اين قانون، شركتهاي بيمه مكلفند طبق مقررات اين قانون و آييننامههاي مربوط به آن، با دارندگان وسايل نقليه موضوع ماده (1) اين قانون قرارداد بيمه منعقد كنند و از تاريخ انتقال وسيله نقليه همه تعهدات ناشي از قرارداد بيمه موضوع اين قانون به منتقلاليه وسيله نقليه منتقل ميشود و انتقال گيرنده تا پايان مدت قرارداد بيمه، بيمهگذار محسوب خواهد شد.
همچنين بر اساس اين قانون، به منظور حمايت از زيانديدگان حوادث رانندگي، خسارتهاي بدني وارد به اشخاص ثالث كه به علت فقدان يا انقضاي بيمه نامه، بطلان قرارداد بيمه، تعليق تامين بيمهگر، فرار كردن يا شناخته نشدن مسوول حادثه يا ورشكستگي بيمهگر قابل پرداخت نباشد يا به طور كلي خسارتهاي بدني خارج از شرايط بيمهنامه، توسط صندوق مستقلي به نام صندوق تامين خسارت هاي بدني پرداخت خواهد شد.
بر اين اساس، اشخاص ثالث
زيان ديده حق دارند با ارائه مدارك لازم براي دريافت خسارت به طور مستقيم حسب مورد به شركت بيمه مربوط يا صندوق تامين خسارتهاي بدني مراجعه كنند.
بر اساس اين قانون، بيمهگر موظف است حداكثر پانزده روز پس از دريافت مدارك لازم، خسارت متعلقه را پرداخت كند.
همچنين در حوادث رانندگي منجر به صدمات بدني غير از فوت، بيمهگر وسيله نقليه مسبب حادثه و يا صندوق تامين خسارتهاي بدني حسب مورد موظفند پس از دريافت گزارش كارشناس راهنمايي و رانندگي و يا پليس راه و در صورت لزوم گزارش ساير مقامات انتظامي و پزشكي قانوني بلافاصله حداقل پنجاهدرصد از ديه تقريبي را به اشخاص ثالث زيان ديده پرداخت نموده و باقي مانده آن را پس از معين شدن ميزان قطعي ديه بپردازند.
بر اساس اين قانون، در حوادث رانندگي منجر به خسارت مالي، پرداخت خسارت به صورت نقدي و با توافق زيان ديده و شركت بيمه مربوط صورت مي گيرد و در صورت توافق طرفين درخصوص ميزان خسارت قابل پرداخت، شركت بيمه موظف است وسيله نقليه خسارت ديده را در تعميرگاه مجاز يا تعميرگاهي كه مورد قبول زيان ديده باشد، تعمير نموده و هزينههاي تعمير را تا سقف تعهدات مالي مندرج در بيمهنامه مذكور پرداخت كند.
بر اين اساس، قانون بيمه مسووليت، مدني دارندگان وسايل نقليه موتوري زميني در مقابل شخص ثالث
(مصوب 1347) و همه قوانين و مقررات مغاير با اين قانون لغو مي شود. هرگونه نسخ يا اصلاح مواد اين قانون بايد صريحاً در قوانين بعدي قيد شود.
اين قانون سيويكم مرداد ماه از سوي رييسجمهوري براي اجرا ابلاغ شده است.
بيمه شخص ثالث زيان ده است
به دليل اتخاذ سياستهاي نادرست، شركتهاي بيمه روز به روز به ورشكستگي نزديكتر ميشوند.
عليرضا بيانيان، كارشناس بيمه و مدير عامل سابق شركت بيمه توسعه در گفتوگو با ايلنا با بيان اين مطلب و با اشاره به زيان ناشي از بيمه مسووليت دارندگان وسايل نقليه موتوري در شركتهاي بيمه اظهار داشت: متاسفانه حدود 70درصد كل پرتفوي شركتهاي بيمه را بيمه مسووليت دارندگان وسايل نقليه موتوري يا همان بيمه اتومبيل تشكيل ميدهد كه به طور كلي اين بيمه زيانده است و شركتهاي بيمه را عمدتا با مشكل مواجه ميكند.
وي افزود: قوهقضائيه سال به سال نرخ ديه را30 تا 35درصد افزايش ميدهد در صورتي كه شركتهاي بيمه مطابق مصوبه دولت اجازه افزايش حق بيمه را ندارند، لذا اين موضوع منجر به ضرر و زيان شركتهاي بيمه شده و آسيب جدي را متوجه آنها ميكند.
بيانيان خاطر نشان كرد: با توجه به اينكه پرداخت ديه يومالادا است و برخي پروندهها پروسه دو سالهاي را طي ميكنند تا به نتيجه برسند، واضح است كه تا سپري شدن اين پروسه مبالغ پرداخت خسارت نيز افزايش مييابد.
اين كارشناس بيمه تصريح كرد: اين زيان وقتي اثرات خود را نمايان ميسازد كه بر پايه تكاليف دولت شركتهاي بيمه ملزم هستند تا 10 حق بيمه مسووليت دارندگان وسايل نقليه موتوري را جهت كمك به ايمني راهها و كاهش تصادفات در اختيار وزارت كشور بگذارند.
وي افزود: اگرچه اين اقدام عملي پسنديده است، اما بايد به اين نكته نيز توجه داشت كه شركتهاي بيمه بايد اين كمك را از محل درآمدهاي خالص خود تامين كنند، اين درحالي است كه با توجه به زيانده بودن بيمه اتومبيل، اين اقدام منجر به زيان شركتهاي بيمه ميشود.
بيانيان با اشاره به اينكه شركتهاي بيمه از محل منافع عملياتي سودي نميبرند، گفت: عمده سود شركتهاي بيمه از محل سرمايهگذاريهايي است كه انجام ميدهند كه البته در اين صورت سود آنها نيز غيربيمهاي خواهد بود.
وي در خصوص ارزيابي آزادسازي تعرفهها اظهار داشت: در بحث آزادسازي تعرفهها شركتهاي بيمه خصوصي به دليل نداشتن اندوخته كافي متضرر خواهند شد؛ چراكه شركتهاي بيمه دولتي به دليل سابقه خود در امر بيمه، اندوخته و درآمد بيشتري نسبت به ساير شركتهاي بيمه، گوي سبقت را در نرخشكني از بيمههاي خصوصي ميربايند.
در اين صورت است كه بيمههاي خصوصي رو به ورشكستگي ميروند.
اين كارشناس با بيان اينكه شركت بيمه خصوصي صرف در كشور وجود ندارد، گفت: اكثر شركتهاي بيمه خصوصي در وضعيت مطلوبي به سر نميبرند و واضح است كه شركتهاي بيمهاي كه توانستهاند در اين بازار خود را حفظ كنند، به شركتهاي بزرگي چون ايران خودرو و سايپا اتكا داشتهاند، چراكه توليدات ايران خودرو به صورت اجباري توسط بيمه پارسيان و توليدات سايپا توسط شركت بيمه ملت بيمه ميشوند. لذا نميتوان نقش و نمود موثري را براي شركتهاي بيمه خصوصي توصيف كرد.
مديرعامل سابق بيمه توسعه در خصوص بيمههاي اتكايي اجباري نيز اظهار داشت: 25درصد از حق بيمه اموال و 50درصد از حق بيمه مسووليت به طور اجباري در اختيار بيمه مركزي قرار ميگيرد تا از آن به عنوان بيمه اتكايي اجباري استفاده كند.
در بحث بيمههاي اختياري نيز با توجه به قوانين اجرايي مملكتي شركتهاي بيمه توان پوشش ريسك بخشي از اندوختهها را دارند، لذاريسك مازاد اندوختهها بايد توسط بيمهگران اختياري پوشش داده شود كه البته با توجه به شرايط و تحريم فعلي اين مهم كمي با مشكل مواجه شده است.
وي به موضوع تحريمها و قطع حمايت بيمه اتكايي خارجي در كشور اشاره كرد و گفت: بناست شركتهاي بيمه جديدي راهاندازي شود تا از زيان ناشي از عدم حمايت بيمههاي اتكايي خارجي جلوگيري شود.
بيانيان خاطرنشان كرد: شركتهاي بيمه با توجه به ذخاير و اندوخته خود نميتوانند ريسك بازار را بدون حمايت بيمههاي اتكايي خارجي پوشش دهند لذا بناست تا با تشكيل بيمههاي جديد سهم بيمههاي اتكايي خارجي درپوشش ريسك ميان بيمههاي داخلي تقسيم شود تا در پوشش ريسك به مشكل بر نخورند.
وي خصوصيسازي صنعت بيمه را نمايش دولت در واگذاري توصيف كرد و گفت: بناست دولت بخشي از بدهي خود به تامين اجتماعي را از طريق ارائه سهام شركتهاي بيمه دانا، البرز و آسيا تسويه كند كه به هرحال نميتوان اسم آن را خصوصيسازي گذاشت.
شركت بيمه اتكايي با سرمايه 200 ميليارد تومان تشكيل ميشود
دبير كميسيون اقتصادي كلان و بازرگاني مجمع تشخيص مصلحت نظام از تشكيل يك شركت بيمه اتكايي با سرمايه 200 ميليارد تومان طي دو تا سه ماه آينده خبر داد.
مجيد قاسمي در گفتوگو با خبرگزاري فارس از موافقت اصولي بيمه مركزي با تاسيس يك شركت بيمه اتكايي خبر داد و اظهار داشت:
در حال حاضر اين بيمه يكي از ضرورتهاي اقتصادي كشور است و اميدواريم طي دو تا سه ماه آينده
شكل گيرد.
قاسمي توضيح داد: شركتهاي بيمه بابت مسووليتهايي كه ميپذيرند و حق بيمه از بيمهگذاران دريافت ميكنند، ميتوانند براي خود نزد يك شركت بيمه اتكايي، پوشش بيمهاي ايجاد كنند كه در حال حاضر بيمه مركزي نقش اصلي را در زمينه بيمه اتكايي ايفا ميكند و در عين حال شركتهاي بيمهاي نيز نقش بيمه اتكايي را براي يكديگر دارند كه البته خيلي قابل اتكا نيست. وي ادامه داد: دو گروه مالي پارسيان و پاسارگاد موسس اصلي تشكيل اين شركت بيمه اتكايي هستند و البته گروه مالي بانك سرمايه، شركت بيمه معلم و صندوق ذخيره فرهنگيان نيز آمادگي خود را براي حضور در تشكيل اين بيمه اعلام كردهاند. به گفته وي پذيرهنويسي لازم براي اجراي بيمه اتكايي صورت
خواهد گرفت. وي سهم هر كدام از گروههاي پارسيان و پاسارگاد در تامين سرمايه لازم براي ايجاد بيمه اتكايي را 27 درصد عنوان كرد و افزود: بقيه سرمايه اين شركت تا حدود 70 درصد از طريق گروه مالي سرمايه، صندوق ذخيره فرهنگيان، بيمه معلم و برخي موسسات مالي ديگر تامين و بقيه نيز از طريق پذيرهنويسي عمومي تامين خواهد شد.
سه شنبه 5 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]