واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: دولت امام ، كار و عزت ملي (يادداشت روز)
رهبر معظم انقلاب اسلامي در روز آغازين هفته دولت در ديدار با دولتمردان كشور نكات نغز فراواني بيان فرمودند كه صد البته در يك مجال كوتاه امكان پرداختن به همه موارد نيست، از اين رو به واگويي بعضي از اين نكات مي پردازيم:
1- دولت كنوني از منظر رهبري- كه با ريز و درشت مسايل كشور و تحولات آشنا هستند- داراي سه خصوصيت ممتاز است، به اين معنا كه اين خصوصيات يا در دولت هاي پيشين نبوده و يا اندازه آن بسيار محدود بوده است. با اين سه خصوصيت ممتاز مي توان دولت را اينگونه معرفي كرد: «دولت كار»، «دولت امام و انقلاب» و «دولت عزت ملي».
2- دولت كار بودن به اين معناست كه در ريخت شناسي دولت فعلي جز «كار» ديده نمي شود و اين در حالي است كه دولت هاي قبلي هم كار مي كردند يعني وظايف قوه مجريه را پيش مي بردند و در همان حال به اموري كه به آنان ارتباطي نداشت و يا در نقطه مقابل وظايف آنان بود نيز سرگرم مي شدند، حزب بازي، گروه بازي، راه انداختن دسته هاي سياسي به قصد خاموش كردن مخالفان، ويژه خواري و ويژه خوراني نيز بخشي از هويت يا ماهيت دولت هاي قبلي بود كه جنبه «كاري» آنها را مخدوش مي كرد. دولت كنوني وقت خود را به «كار» و «اوقات فراغت» تقسيم نكرده است. همه وقت دولت فعلي به «كار» اختصاص دارد به گونه اي كه مي توان گفت در دولت فعلي «فراغت» و «استراحت»، جاي خود را به «كار» داده و اين خصوصيت دولت فعلي را تا آنجا كه ممكن است فربه نموده است. از همين رو برخلاف دولت هاي قبلي- و رؤساي محترم دولت هاي قبل- كه نشاط شخصي خوبي داشتند اين دولت نشاط اجتماعي خوبي دارد و نشاط شخصي خود را هزينه نشاط اجتماعي كرده است. اين در دولت فعلي آنقدر «بيّن» است كه در چهره نوعاً خسته دكتر محمود احمدي نژاد تجسم يافته است. اگر جمع ساعات كاري اين دولت را با جمع ساعات هر دولت ديگري مقايسه نمائيم حتماً درمي يابيم كه اين دولت حداقل 3 برابر دولت هاي قبلي وقت گذاشته و از اين رو عمر پروژه هاي دولت به يك سوم زمان و حتي يك چهارم زمان قبل تقليل يافته است و دقيقاً به همين دليل حتماً هزينه هاي كشور به حداقل نيمي از هزينه هاي دولت هاي قبل رسيده است.
دولت فعلي كار را براي «كار حزبي» نخواسته است و از همين رو حزبي از پس اين دولت پديد نيامده همچنان كه پيش از آن حزبي در اختيار اين دولت نبوده است از سوي ديگر به همين دليل كه حزب گرايي در اين دولت راهي ندارد، اين دولت مورد آماج احزاب مختلف قرار گرفته است.
3- دولت امام بودن به اين معناست كه اين دولت دو شعار كليدي حضرت امام خميني را «غبارروبي»- نمي گوئيم احيا- كرد، اين دو شعار، «عدالت» و «استكبارستيزي» بود. عدالت مورد نظر امام تقسيم مساوي امكانات ميان برخورداران و محرومان نبود، امام اين را عين ظلم مي دانست. حضرت امام رسيدگي به محرومان و ترجيح پابرهنگان بر ثروتمندان را عين عدالت مي دانستند و آن را در دولت طلب مي كردند. چه كسي است كه نداند از زمان روي كار آمدن دولت سازندگي تا روزي كه حجت الاسلام سيدمحمد خاتمي كرسي رياست جمهوري را ترك گفت اين عقيده ناب امام خميني عنوان مورد توجه قرار نگرفت و تقريباً مهجور بود. و صد البته، رهبر معظم همواره نگران اين ترك و هجران بود كه رد پاي تاكيدات حضرت آقا بر عدالت گرايي به آبان سال 1369 بازمي گردد. دولت كنوني از آغاز فعاليت خود اين عدالت گرايي را سرلوحه فعاليت خود قرار داد. يك روز خبرنگاري از آقاي احمدي نژاد پرسيد رمز موفقيت شما در انتخابات رياست جمهوري چيست. شما اين زيركي و درك را از كجا پيدا كرديد. ايشان پاسخ داده بود: «تنها كاري كه من كردم مطالعه سخنان رهبر معظم انقلاب بود. من ديدم ايشان روي دو عنصر «عدالت» و «معنويت» تاكيد فراواني دارند من همان را شعار خود قرار دادم و مردم به اين شعارها راي دادند.»
استكبارستيزي وجه ديگري از مطالبه اساسي و جدي و استراتژيك حضرت امام خميني(ره) بود كه متأسفانه در دوره اي از زمان از سيستم فكري و اجرايي كشور حضور موثري نداشت. بعضي از دولتمردان ما ذيل عنوان «تعامل با دنيا»، «پرهيز از دشمن تراشي»، «انطباق با استانداردهاي بين المللي»، «استفاده از فرصت هاي بين المللي»، «انتقال سرمايه به ايران» ،«ابهام زدايي از هويت ايران و اسلام»، «تقدم منافع ملي بر هر چيز» و... كه بعضي از اين حرف ها در جاي خود درست هم بودند ولي نوعاً بي جا و با روشي تسليم طلبانه دنبال مي شدند، رويه اي را در پيش گرفتند كه باعث اضطراب و نوميدي ملت هاي مسلمان مي شد. دولت فعلي آمد و با جرات از حقوق حقه ايران و اسلام و انقلاب سخن گفت و خوشبختانه بعد از سه سال آثار و بركات آن در صحنه سياسي كشور ظاهر شده است به گونه اي كه حتي ادبيات «تسليم طلبان سابق و البته طلبكاران امروز» را هم تحت تاثير قرار داده است.
4- دولت عزت ملي و ترك انفعال نماد ديگري از امتيازات اين دولت است و از قضا بهانه حمله تسليم طلبان نيز مي باشد. دولت كنوني عزت ملي را عين «مصلحت» و «حكمت» مي داند در حاليكه بعضي ها در گذشته مصلحت گرايي را عين حكمت و عزت مي دانستند و البته پرواضح بود كه براي عزت و حكمت ارزشي قايل نيستند. تفاوت دولتي كه «عزت» مدار است با دولتي كه «مصلحت»مدار است در اين است كه آن يكي به پيش مي تازد و دشمن را از مواضع غاصبانه دور مي كند ولي اين يكي با هر نعره دشمن عقب مي رود و سنگرها را به دشمن مي سپارد. اما در اين ميان يك نكته اساسي هم وجود دارد، دولت كار، دولت امام و دولت عزت دقيقاً دولت مردم نيز هست چرا كه مردم از مسئولان خود كار مي خواهند وقتي دولت را عازم كار ببينند سختي ها را تحمل مي كنند و به افق موفقيت هاي بزرگ چشم مي دوزند از اين رو در دولت فعلي اگر چه در بعضي از حوزه ها مشكل مردم تشديد هم شده اما به حادثه اعتراضي- كه در دولت هاي قبلي بعضاً داشتيم- منجر نشد. وقتي مردم دولتي را با استانداردهاي امام منطبق ببينند، كمك به آن را يك تكليف شرعي به حساب مي آورند و از اين رو اجماع ملي براي به ثمر نشاندن برنامه هاي نظام و دولت به راحتي شكل مي گيرد در حاليكه در دولت هاي امتيازخواه و تسليم طلب مردم با بدبيني به سياست ها، اهداف و نتايج آن مي نگرند.
وقتي مردم دولت خود را دولت عزت بدانند آن را چون جان گرامي ارج مي نهند چرا كه هيچ چيز به اندازه عزت ملي، مردم را از نظام سياسي خود خرسند نمي كند. نمونه كاملاً شفاف اين مسئله بروز همگرايي ملي درباره پرونده هسته اي است .
دولت عزت دولت آمال ملتي است كه منافع ملي و ديني خود را بر هر چيز ديگر ترجيح مي دهد.
اما دولت با همه آنكه دولت ممتازي است و نبايد آن را با دوره هاي قبل قياس كرد در عين حال خالي از نقص هم نيست. بخشي از اين نقائص تا حد زيادي طبيعي است چرا كه رئيس جمهور فعلي از دل يك تجربه قبلي و يا يك حزب فراگير و يا يك دولت قبلي متولد نشده است بنابراين انتظار اينكه دولتمرداني متناسب با اهداف ممتاز اين دولت از قبل و يا در دوره كوتاه تربيت شده باشند، منصفانه نيست. دولت البته بعد از سه سال تا حدود زيادي مردان خود را شناخته و توانسته است به يك تفكر غالب در ميان توده ها و صاحب نفوذ در ميان بخش هايي از نخبگان تبديل شود كه اين نويد آينده اي موفقتر را پيش روي قرار مي دهد.
سعدالله زارعي
سه شنبه 5 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]