واضح آرشیو وب فارسی:قدس: سرنوشت فلسطين در گرو وحدت و مقاومت
* غلامرضا قلندريان
روز گذشته رژيم صهيونيستي 199 نفر از اسراي فلسطيني را از زندان «عوفر» در نزديكي رام ا... آزاد و با اين حركت ادعا كرد اين اقدام نشانگر حسن نيت آنها نسبت به حكومت خودگردان فلسطيني است.
ماههاست به دليل حمايت مردم فلسطين از دولت قانوني «اسماعيل هنيه» محاصره اين بخش از سرزمينهاي اشغالي از سوي رژيم فاسد تل آويو ادامه دارد. در اين مدت حاميان غربي طرح سازش براي صلح خاورميانه -كه اجرايي كردن توافقنامه مزبور ميان رژيم صهيونيستي و فلسطينيان طرفدار غرب را به سود منافع سياسي خود ارزيابي مي كنند- هيچ واكنشي به نسل كشي فلسطينيها توسط اسرائيل و وسعت بخشيدن به زمينهاي سوخته به عنوان زير بناهاي تداوم ايجاد شهركهاي صهيونيستي ابراز نكرده اند، از اين رو چگونه ممكن است توافقنامه صلح در منطقه براي پايان دادن به مناقشه اسرائيلي- فلسطيني به امضا برسد و از سوي ديگر حقوق مشروع فلسطينيها ناديده گرفته شود؟
اين در حالي است كه هژموني سلطه با فراهم كردن واگرايي دولتهاي عرب منطقه از مسأله ديرپاي فلسطين، توانسته است با جايگزيني مناقشه فلسطيني- اسرائيلي به جاي مناقشه اعراب و اسرائيل، حاشيه كم رنگي را در تحولات آتي منطقه براي مردم مظلوم و مقاوم فلسطين به وجود آورد. حاشيه اي كه تنها دربردارنده ابتكار صلح اعراب و نيز مفاد طرح فراموش شده «نقشه راه» آمريكا بوده و براساس آن لزوم دستيابي طرفهاي مسؤول به راه حلي براي پايان دادن آنچه مناقشه فلسطينيان و صهيونيستها ناميده مي شود، مورد تأكيد قرار گرفته است.
در خوش بينانه ترين حالت، پايان دادن به بحران و مناقشه فلسطين و رژيم صهيونيستي بر مبناي تشكيل دو كشور به اصطلاح مستقل در جغرافياي منطقه خاورميانه مورد نظر لابي صهيونيست و اعراب ميانه رو مي باشد.
اما تحقق اين امر به چه بهايي بايد صورت پذيرد؟ دستمايه مردم فلسطين از اين نگاه قطره اي آمريكايي- عربي دسترسي دوباره آنان به يك پنجم سرزمينهايي است كه بخشهايي از سرزمينهاي اشغالي سال 1967 و عمدتاً نوار غزه و كرانه باختري را در برمي گيرد.
رژيم صهيونيستي با ويران كردن بخشهايي از رواقها و صحنهاي مسجدالاقصي، ادامه نسل كشي و محاصره مردم فلسطين و ساخت هزاران واحد مسكوني در اطراف شهر قدس با حمايت بزرگترين حامي خود يعني آمريكا كه همواره مانعي بر سر راه تحقق سازش براي صلح تلقي شده است، سعي دارد بدون در نظر گرفتن حقوق مشروع و كامل فلسطينيها كه بازگشت آوارگان در رأس آنهاست به هدف ديرينه خود يعني تشكيل دولت پايدار يهود پس از 60 سال، جامه عمل بپوشاند.
در اين ميان با وجود خوشبيني اعراب طرفدار صلح درباره تشكيل دولت مستقل فلسطيني به پايتختي بيت المقدس، صهيونيستها چنين باوري را در اذهان اعراب منطقه و فلسطينيها مردود مي دانند و معتقدند تا زماني كه مناقشه فلسطينيها و صهيونيستها در منطقه به پايان نرسد، مهاجران يهودي ساكن در سرزمينهاي اشغالي به امنيت پايدار نخواهند رسيد. همين امر دستمايه دولتمردان واشنگتن و لابي صهيونيستي در آمريكا براي تأمين امنيت رژيم صهيونيستي به هر قيمتي است.
«كاندوليزا رايس» وزير خارجه آمريكا در روزهاي گذشته براي هجدهمين بار وارد سرزمينهاي اشغالي شده است و تلاش دارد، ضمن مذاكره با مسؤولان اين رژيم و همچنين رهبران برجسته فلسطيني، مدلهاي دستيابي به صلح را براساس استراتژي آمريكايي- صهيونيستي مورد بررسي قرار دهد. آمريكا از زمان كنفرانس شكست خورده «آناپوليس» كه براي نزديك كردن مواضع صهيونيستها و فلسطينيها برگزار شد، همچنان تلاش مي كند راه هاي دستيابي به صلح دايمي را كه متضمن امنيت پايدار صهيونيستها باشد مورد بررسي قرار دهد. آنچه مسلم است اين لابي شكست خورده بايد بداند: اولاً نگاه جزئي و بخشي نگري در جهت حل مناقشات عميق في مابين كارساز و گره گشا نمي باشد، ثانياً هرگونه توافقنامه بايد در مسير احقاق حقوق مشروع فلسطينيها از جمله تشكيل كشور مستقل فلسطين با مركزيت بيت المقدس، آزاد كردن تمام اسيران در بند و خروج اشغالگران از سرزمينهاي فلسطيني باشد، ثالثاً آمريكا تاكنون در جريان روند صلح و گفتگوهاي طرفين با برخورداري از حق وتو امكان هرگونه گفتگو را از بين برده است، پس در اندك زمان باقيمانده براي حكومت بوش و رايس تعبير چنين خواب و خيال آشفته اي غيرممكن به نظر مي رسد.
نتايج نظرسنجي هاي يك مؤسسه وابسته به تل آويو بيانگر آن است كه 86 درصد صهيونيستها از عملكرد كابينه اين رژيم بسيار ناراضي هستند. كارشناسان معتقدند اولمرت به كماي سياسي مبتلا شده و مرگ سياسي وي نيز نزديك است. آنان همچنين اذعان دارند مثلث ورشكسته «اولمرت، ليوني و باراك» ضعيف ترين مديران تاريخ رژيم صهيونيستي بوده، به نحوي كه آنان با ضعف مديريتي خود و شكست در جنگ 33 روزه باعث شدند وعده دو سال قبل سيد حسن نصرا... دبيركل حزب ا... لبنان كه گفته بود «اولمرت بزودي در درياي مصيبت غرق خواهد شد» محقق گردد.
ديدار و رايزني «فاروغ قدومي» رئيس دفتر سياسي سازمان آزاديبخش فلسطين با وزير خارجه كشورمان نشان دهنده آن است كه هر طرح صلحي بدون در نظر گرفتن كل مقاومت فلسطيني در سرزمينهاي اشغالي بويژه مقاومت اسلامي حماس و جهاد اسلامي ناممكن است.
«قدومي» در اين ديدار اظهار داشت: «جايگاه جمهوري اسلامي ايران همواره در قلوب و اذهان مردم منطقه و فلسطين، عزيز و پرچمدار افتخارات درخشان است و ديدگاه هاي مقامهاي جمهوري اسلامي ايران همواره پشتوانه معنوي و راسخ براي پايداري مردم فلسطين و احقاق حقوق آنان است.»
جمهوري اسلامي ايران با حمايت از آرمانهاي مردم فلسطين براي بازگشت به موطن اصلي خود و پايان آوارگي آنها معتقد است قاعده طلايي براي فلسطينيها و توفيق آنان در ادامه راه با پايداري، مقاومت و وحدت همه گروه ها كاملاً گره خورده است. بدين ترتيب به نظر مي رسد بهترين راه براي رفع معضل فلسطين - اين زخم التيام نيافته جهان اسلام- برگزاري انتخاباتي است كه در آن همه مردم اين سرزمين اعم از مسلمان و غيرمسلمان با پيوند وثيق، وحدت و انسجام ملي داراي يك رأي باشند و بتوانند مسير و آينده سياسي سرزمين مستقل خود را تعيين نمايند.
سه شنبه 5 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]