واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: نمي توانيم همه تخم مرغ هايمان را در سبد روسيه قرار دهيم
به اعتقاد يك عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي، اختلافاتي كه بين آمريكا و روسيه در حال شكل گيري است مي تواند از لحاظ زماني به سود ايران باشد، اما از لحاظ راهبردي ما نمي توانيم كل راهبردمان را بر اساس اين اختلاف ها پيش ببريم.
حشمت الله فلاحت پيشه در گفت وگو با ايسنا، در ارزيابي از موضع گيري روسيه در بحران گرجستان در قبال آمريكا مبني بر اين كه رفتار آمريكا بر سر موضوع گرجستان را در موضوع ايران تلافي مي كنند و احتمال دارد از قطعنامه چهارم عليه ايران دفاع نكند، خاطرنشان كرد: موضع روسيه و آمريكا از لحاظ راهبردي شبيه اختلافات مربوط به دوران جنگ سرد نيست.
وي اظهار داشت: در دوران جنگ سرد اختلافات منطقه اي آمريكا و روسيه تابع اختلافات بين المللي آنها بود، به اين معنا كه اين دو كشور جزو دو قطب بودند و مي شد برخي از اختلافات آنها را اختلافات ثابت دانست و كشورهاي كوچك و متوسط از اين مساله استفاده مي كردند.
فلاحت پيشه با اعتقاد به اين كه هم اكنون دوران جنگ سرد نيست و اختلافات بين آمريكا و روسيه هم اختلافات جنگ سردي محسوب نمي شود، ادامه داد: دولت آمريكا در دكترين امنيت ملي خود براي دهه اول از هزاره سوم و هم چنين روسيه براي دكترين امنيت ملي اخير خود كه يك ماه گذشته ارايه شد، تاكيد كردند كه بايد به گونه اي عمل كنند كه اختلافات آنها منجر به شكل گيري يك دوران جنگ سرد جديد نشود و لذا سعي مي كنند دامنه اختلافات را محدود كنند.
نماينده مردم اسلام آباد غرب با اعتقاد به اين كه جمهوري اسلامي ايران بايد با اين نگاه تحليلي موضوع را ببيند، ادامه داد: هم اكنون يك سري مسايل مربوط به دوران جنگ سرد بين روسيه و آمريكا در حال حاد شدن است، اما آنها سعي شان اين است كه دامنه اختلاف و بحران را محدود كنند و مانع از «تصاعد بحران» شوند.
اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، با اشاره به موضع گيري روسيه در بحران گرجستان ادامه داد: در اين موضوع روس ها احساس كرده اند كه ممكن است نقش آنها را در قبال اروپا تضعيف كند، به ويژه اين كه روس ها همواره روي سخن شان در مقابل با سامانه راداري و موشكي آمريكا در چك و لهستان با كشورهاي اروپايي اين بوده كه روسيه ديگر تهديدي براي غرب نيست و نيازي به استقرار اين سامانه ها وجود ندارد.
وي يادآور شد: زماني كه روسيه به گرجستان حمله كرد، اين تحليل روس ها نزد اروپاييان تضعيف شد و آمريكا از اين موضوع استفاده كرد و روسيه را به عنوان يك تهديد معرفي و قراردادهاي لازمه آن را با چك و لهستان امضا كرد.
به اعتقاد فلاحت پيشه، جمهوري اسلامي ايران همواره از جمله كشورهايي است كه براي روسيه از درجه دوم اهميت برخوردار بوده است.
وي ادامه داد: هم اكنون موضوع گرجستان يك موضوع مرتبط با تماميت ارضي و امنيت مرزي روسيه است و اگر موضوع لهستان و چك موضوعي است كه براي بازگشت دوباره روسيه به هسته ابرقدرتي نقش حياتي دارد، موضوع ايران يك موضوعي است به عنوان استفاده از كشوري كه نقش ثالث را در تقابل آمريكا با روسيه دارد و روس ها حاضر نيستند براي كشوري كه روي منافع ملي آنها اهميت درجه دوم را دارند، حساب راهبردي باز كنند.
وي با تاكيد بر اين كه در درجه اول، آن چه بايد مورد تاكيد ما باشد، بازي است كه خود ايران در عرصه بين المللي اعمال مي كند، گفت: ما نمي توانيم همه تخم مرغ هايمان را در سبد روسيه قرار دهيم.
اين نماينده مجلس درباره تاثير اين شرايط بر بررسي موضوع هسته اي ايران گفت: روس ها سعي شان اين است كه همراهي كمتري را با آمريكايي ها انجام دهند و در عين حال سعي كنند قيمت توافق بر سر ايران را افزايش دهند.
اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با بيان اين كه روس ها راه توافق با آمريكا بر سر ايران را نبستند، ادامه داد: روس ها تنها قيمت اين توافق را افزايش دادند و سعي خواهند كرد كه در قبال مشكلاتي كه هم در مناطق ارضي و مرزي خود دارند و هم در تقابل ابرقدرتي كه به تدريج با آمريكا پيدا مي كنند، قيمت اين توافق بر سر ايران را افزايش دهند.
دوشنبه 4 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]