واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: سردرگمي بازار ارزاقدرآستانه رمضان
ماه مبارك رمضان نزديك است اما دستگاههاي مختلف كه مسووليت تامين و توزيع مناسب كالاها را بخصوص در ايام پرمصرف به عهده دارند، ظاهرا هنوز به يك جمعبندي قطعي در خصوص نحوه توزيع كالاها در اين ماه نرسيدهاند.
ماه مبارك رمضان نزديك است اما دستگاههاي مختلف كه مسووليت تامين و توزيع مناسب كالاها را بخصوص در ايام پرمصرف به عهده دارند، ظاهرا هنوز به يك جمعبندي قطعي در خصوص نحوه توزيع كالاها در اين ماه نرسيدهاند.
شايد يكي از آرزوهاي بزرگ مردم كشورمان اين است كه روزي برسد مايحتاج خود را در تمام ايام سال با قيمت مناسب و سهولت تهيه كنند و اين تعادل همواره در بازار برقرار باشد و در ايام خاص مثل ايام عيد و رمضان كه مقداري بر تقاضا افزوده ميشود، مجبور نباشند براي تهيه مايحتاج خود با قيمت مناسب ساعتها ترافيك را تا رسيدن به نمايشگاهي در غرب و شرق شهر تحمل كنند.
با نزديك شدن ايام رمضان و فصل بازگشايي مدارس نيز امسال وزارت بازرگاني با كمك اصناف درصدد است نمايشگاهي دو منظوره براي ارائه كالاهاي خاص اين دو رويداد برگزار كند؛ اما چند هفتهاي است كه در مورد جانمايي اين نمايشگاهها و عرضه مستقيم محصولات بين وزارت بازرگاني، اصناف و شهرداري اختلاف نظر وجود دارد. اين اختلاف نظر باعث شد تا اين نمايشگاهها در شهر تهران با تاخير چند روزه نسبت به تاريخ مشخص شده برگزار شود. شهرداري تهران از اصناف خواسته بود تا نمايشگاههاي مستقيم كالا را در فروشگاههاي قدس و ميادين ميوه و ترهبار برگزار كنند، اما اصناف معتقد بودند بايد محلي خاص براي برگزاري اين نمايشگاهها در نظر گرفته شود.
تاخير در برگزاري نمايشگاه رمضان ,/b>
عباس قليزاده، رئيس سازمان بازرگاني استان تهران در گفتگو با خبرنگار ما، با اشاره به اختلاف سليقههاي موجود، ابراز اميدواري كرد كه نمايشگاههاي عرضه مستقيم كالا اين بار در تاريخ 13 شهريور در تهران برگزار شود.
وي در ارتباط با اين اختلاف سليقه ميگويد: به هر حال همه دستگاههاي مرتبط علاقهمندند رفاه مردم تامين شود و با مذاكراتي كه انجام دادند به يك اشتراك نظر رسيدهاند.
وي هدف از برگزاري نمايشگاهها را در ايام پرمصرف، جلوگيري از افزايش قيمت توسط سودجويان دانست و گفت: برخي افراد در ايام خاص با توجه به افزايش تقاضاها سعي دارند بيشترين بهره را ببرند و گاه اقدام به كمفروشي و گرانفروشي ميكنند؛ لذا ضروري است تمامي دستگاهها كه ميتوانند كمكي بكنند از جمله شهرداريها، اصناف و وزارت بازرگاني تلاش كنند تا با ايجاد بازارهايي در اين مقاطع، مايحتاج مردم را با قيمت مناسب تامين كنند.
وي در پاسخ به اين سوال كه تاكنون سازمان بازرگاني چه مقدار ذخيره گوشت مرغ، گوشت قرمز و تخممرغ براي توزيع در ايام ماه رمضان تدارك ديده است، گفت: بيش از يكسال است كه وظيفه تنظيم بازار گوشت قرمز، مرغ و تخممرغ از توليد تا مصرف به وزارت جهادكشاورزي سپرده شده است و ما مسووليتي در اين خصوص نداريم.
رئيس سازمان بازرگاني استان تهران در حالي وظيفه تنظيم بازار اين 3 قلم كالا را از مسووليتهاي وزارت جهادكشاورزي ميداند كه مديركل روابط عمومي اين وزارتخانه در گفتگو با يكي از خبرگزاريها اعلام كرد كه وزارت جهادكشاورزي فقط مسوول توليد و ذخيرهسازي است و مسووليتي در توزيع ندارد.
قليزاده، رئيس سازمان بازرگاني استان تهران معتقد است سازمان بازرگاني فقط مسووليت نظارت و بازرسي را دارد كه با كمك اصناف كشور اين مسووليت را انجام ميدهد تا از گرانفروشي و كمفروشي جلوگيري كند.
وي افزود: طي مذاكراتي كه با وزارت جهادكشاورزي صورت گرفته آنها نيز اعلام كردهاند كه در اين ايام براي عرضه گوشت قرمز و مرغ از طريق غرفههاي نمايشگاهها مشكلي ندارند.
وي درخصوص تاريخ برگزاري نمايشگاهها گفت: تمامي نمايشگاهها در شهرستانهاي استان تهران بموقع از تاريخ 10 تا 25 شهريورماه برگزار ميشود، اما اين نمايشگاهها در شهر تهران به دليل تاخيري كه به وجود آمد از روز 13 يعني دومين روز ماه رمضان تا 28 شهريورماه برگزار خواهد شد.
وي برگزاري نمايشگاه را در سه محله باستاني، حكيميه و پارك ارم اعلام كرد و گفت: در اين نمايشگاه صنوف زيرمجموعه مجامع امور صنفي، صنوف توليدي و توزيعي حضور خواهند داشت. كالاهاي عرضه شده از سوي صنوف توليدي 10 تا 25 درصد و كالاهاي عرضه شده توسط صنوف توزيعي 10 تا 15 درصد تخفيف خواهد داشت.
امسال تنظيم بازار در ماه مبارك رمضان نسبت به سالهاي گذشته از اهميت بيشتري برخوردار است و آن به اين دليل است كه قيمت بسياري از مواد غذايي از جمله قيمت گوشت، مرغ، روغن و... در پي افزايش قيمتهاي جهاني و هزينه توليد، با افزايش كمسابقهاي روبهرو بوده است.با اين رويه اگر در ماه رمضان براي جوابگويي به افزايش تقاضا تمهيدي انديشيده نشود، قيمتها با افزايش بيشتري روبهرو خواهد شد.
ذخيره 35 هزار تني مرغ
محمد يوسفي، رئيس هيات مديره اتحاديه مرغداران گوشتي ايران درباره ذخيرهسازي مرغ توسط دولت ميگويد: دولت از ارديبهشت امسال تا 20 روز پيش اقدام به خريد مرغ از توليدكنندگان براي ذخيرهسازي كرده كه اين مقدار حدود 35 هزار تن است.
وي قيمت خريداري شده مرغ از توليدكنندگان را هر كيلو 2450 تومان از سوي دولت ذكر كرد و افزود: البته معلوم نيست دولت با چه نرخي مرغ را در بازار عرضه خواهد كرد.
يوسفي هم قيمت تمام شده هر كيلو مرغ زنده را حدود 1850 تومان و مرغ كشته شده براي مصرفكننده را هر كيلو 2800 تومان ذكر كرد و گفت: اگر مرغ به دست مصرفكننده بيش از اين ارقام ميرسد ناشي از عملكرد سودجويان و دلالان است.
رئيس هيات مديره اتحاديه مرغداران گوشتي ايران، افزايش مصرف در ماه رمضان را 20 درصد ذكر كرد و گفت: توليد در شرايط فعلي جوابگوي نياز مردم است، اما با افزايش تقاضا در ماه رمضان، دولت ميتواند با عرضه مرغهاي ذخيرهسازي شده موجب ايجاد تعادل در بازار شود.
وي افزايش قميت مرغ در سال جاري را نسبت به سال گذشته ناشي از افزايش قيمت نهادههاي توليد دانست و گفت: توليدكنندگان با مشكلات زيادي روبهرو هستند كه پوشش هزينهها، كار را براي آنها مشكل كرده است.
افزايش قيمت تمام شده زولبيا و باميه
يكي ديگر از اقلامي كه در ماه مبارك رمضان پرمصرف ميشود، زولبيا و باميه است. فعالان صنف شيرينيسازان به افزايش قيمت مواد تهيه اين شيريني در سال جاري اشاره ميكنند و ميگويند به هر ترتيب نرخ فروش امسال زولبيا و باميه نيز نسبت به سال گذشته با افزايش روبهرو خواهد بود.
محمد نصرتي، رئيس اتحاديه صنف قنادان و شيرينيسازان تهران به خبرنگار ما ميگويد: ما هيچ گونه مواد اوليه از كانال دولت دريافت نميكنيم و چون تمام اين مواد مورد نياز مثل روغن، شكر، تخممرغ، وانيل و... را با قيمت آزاد تهيه ميكنيم، ناچار با افزايش قيمت اين كالاها در بازار، نرخ امسال نيز گرانتر از سال گذشته خواهد بود.وي ميافزايد: براي تعيين نرخ زولبيا و باميه، ما از حدود يك ماه پيش آناليز نرخ آنها را تهيه و به كميسيوني در مجمع امور صنفي صنوف توزيعي ارائه كرديم تا آنها پس از كار كارشناسي و ارائه آن به كميسيوني در سازمان بازرگاني، آن را مصوب كنند؛ اما هنوز نرخي را اعلام نكردهاند.
وي درباره نرخ پيشنهادي به مجمع امور صنفي براي قيمت زولبيا و باميه ميگويد: اتحاديه، نرخ 3100 تومان را به كميسيون مجمع پيشنهاد داده است؛ اما گويا آنها نظرشان بر نرخ 2900 تومان است.
نصرتي ميگويد: يك ماه پيش هنگام ارائه نرخ، نشاسته كيلويي 750 تومان بود و پس از گذشت يك ماه به كيلويي 950 تومان رسيده است.نصرتي ميگويد: اگر نرخ تعيين شده در ماه رمضان با هزينهها همخواني نداشته باشد، موجب ميشود كه برخي از شيرينيسازان از مواد اوليه بكاهند يا بيش از چندين بار از روغن مصرف شده استفاده كنند كه مضر خواهد بود.
فشار هزينهها
ناصر نبيپور، مديرعامل اتحاديه مرغداران ميهن نيز در پاسخ به اين سوال كه آيا دولت براي ايام ماه مبارك رمضان قراردادي براي خريد تخممرغ با توليدكنندگان بسته است، ميگويد: چون دولت هيچ نهادهاي به ما نداده، هيچ قراردادي هم بسته نشده است. دولت نه تسهيلات ميدهد و نه دان مرغ با قيمت مناسب در اختيارمان ميگذارد، بنابراين چون به قيمت آزاد نهادههاي خود را تامين ميكنيم، تلاش داريم تا با قيمت تمام شده نيز بفروشيم.
وي در ادامه افزود: اما كاهش قيمت در بازار در ماههاي ارديبهشت، خرداد و تير باعث شد تا هر كيلو تخممرغ توليد شده را 300 تومان پايينتر از قيمت تمام شده يعني پايينتر از همان نرخ، هر كيلو 1256 تومان منهاي سود كه وزارت جهاد كشاورزي نيز قبول دارد، وارد بازار كنيم.
نبيپور گفت: امروز قيمت تخممرغ هر كارتن 5/12 كيلويي، كيلويي 1280 تومان در مرغداري است و چون ما محصول توليد شده را به بنكداران ميدهيم، اگر به دست مصرفكنندگان گرانتر ميرسد، مشكل از بخش توليد نيست.
دوشنبه 4 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 188]