واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: وزير نفت اعلام كرد: توليد روزانه 3/5 ميليون بشكه نفت تا پايان برنامه پنجم
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: وزير نفت جمهوري اسلامي ايران گفت: با برنامه ريزي هايي كه انجام شد تا پايان برنامه پنجم به توليد روزانه 3/5 ميليون بشكه نفت خواهيم رسيد.
به گزارش روز دوشنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، مهندس غلامحسين نوذري در نشست خبري كه در سومين روز از هفته دولت و به منظور تشريح دستاوردهاي اين وزارتخانه برگزار شد گفت: منظور از توليد هفت ميليون كه در سند چشم انداز لحاظ شده ميزان توليد مجموع مايعات هيدروكربوري است اما با برنامه ريزي هايي كه انجام شده تا پايان برنامه پنجم به توليد روزانه 3/5 ميليون بشكه نفت خواهيم رسيد.
وي مهمترين هدف صنعت نفت كشور را افزايش توليد و حفظ شرايط توليد دانست و افزود: ما ركورد توليد روزانه چهار ميليون و 230 هزار بشكه نفت را داشته ايم كه اين ميزان علاوه بر ميزان جبران افت توليد ميادين ماست.
وي خاطرنشان كرد: علي رغم اينكه بخشي از ميادين نفتي ما در نيمه دوم عمر خود هستند اما كارهايي كه در بخش توسعه و نگهداري انجام شده باعث افزايش توليد مناسبي شده كه اين فعاليت ها در طول دوران انقلاب بي سابقه است.
وي به توان توليدي كشور در بخش هاي مختلف صنعت نفت اشاره كرد و گفت: در حال حاضر توان توليد روزانه 403 هزار بشكه ميعانات گازي در كشور وجود دارد و پالايشگاه هاي ما نيز توان فرآورش يك ميليون و 625 هزار بشكه نفت را دارند كه به زودي اين ظرفيت به يك ميليون و 670 هزار بشكه خواهد رسيد.
نوذري افزود: ميدان آزادگان وارد مرحله توليد شده و 250 هزار بشكه نيز توليد داشته كه به زودي به 50 هزار بشكه خواهد رسيد.
وي خاطرنشان كرد: قرار داد به ميدان جفير با بلاروس نهايي شده و ميدان يادآوران هم كه مدت ها شركت ساينوپك در حال مذاكره بوديم به نتيجه رسيديم و طرح اجرايي آن ابلاغ شده است.
وزير نفت در ادامه به وضعيت پارس جنوبي اشاره كرد و افزود: در حال حاضر پنج فاز پارس جنوبي در حال توليد است و پنج فاز شش، هفت، هشت، نه و 10 نيز به زودي به مرحله بهره برداري مي رسد.
وي خاطرنشان كرد: هفت فاز ديگر نيز در حال اجراست كه فاز 12 آن به تنهايي ظرفيت سه فاز را دارد.
نوذري با اشاره به برنامه احداث هفت پالايشگاه جديد در آينده نزديك گفت: با احداث اين پالايشگاه ظرفيت فرآورش به سه ميليون و 200 هزار بشكه در روز خواهد رسيد.
وي از توسعه همكاري هاي بين المللي ايران خبر داد و با اشاره به توافقات انجام شده با گاز پروم و تركيه گفت: هدف ما ايفاي نقش فعال در اوپك به عنوان دومين توليد كننده اوپك و تداوم همكاري هاي موثر در اين زمينه است.
وزير نفت در ادامه اين جلسه به توان داخلي صنعتگران حوزه نفت اشاره كرد و خاطرنشان كرد: نمايشگاه نفت و گاز امسال نشان داد كه توانايي هاي داخلي ما در عرصه صنعت نفت بي سابقه بوده و ظرفيتي بسيار فراتر از آنچه تاكنون شاهد بوديم در كشور وجود دارد.
مهندس نوذري گفت: طي سه سال گذشته 41 ميليارد دلار سرمايه گذاري خارجي در مجموعه صنعت نفت جذب شده كه نشان از پيشرفت هاي مناسب قراردادهاي بين المللي حوزه نفت است.
وي در ادامه به 12 طرح پتروشيمي كه در سال گذشته افتتاح شد اشاره كرد و افزود: در سال جاري نيز 12 طرح پتروشيمي افتتاح خواهد شد كه ظرفيت توليد ما را به 35 ميليون تن در سال خواهد رساند.
وي از خط اتيلن غرب به عنوان مهمترين برنامه آمايش سرزميني ياد كرد و تاكيد كرد: اين خط اتيلن به هدف ايجاد اشتغال و توسعه پايدار مرغوب كشور احداث شده و به زودي به بهره برداري مي رسد.
نوذري درخصوص خط لوله نكا- جاسك گفت: اين خط با ظرفيت يك ميليون بشكه نفت خزر را به عمان منتقل مي كند.
وي با تاكيد بر اين كه انتقال گاز ايران به اروپا از طريق تركيه خواهد بود افزود: راههاي ديگري مانند پروژه LNG و مذاكره با گاز پروم را هم پيگيري خواهيم كرد.
وزير نفت از نياز كشورهاي همسايه مخصوصا هند و پاكستان به تامين انرژي از ايران خبر داد و تصريح كرد: علاقه اين كشورها به دريافت انرژي از ايران تغيير نكرده ولي شايد به دليل برخي تغييرات و فراز و نشيب هاي سياسي مشكلاتي در خصوص زمان عقد قراردادها به وجود آيد.
نوذري خبر رياست رحيم مشايي را به كارگروه ويژه نفت تكذيب كرد و گفت: مشايي به عنوان نماينده رييس جمهور به اين كارگروه معرفي شده و از سوي وزارت نفت، نقره كار شيرازي و از سوي وزارت خارجه شيخ عطار به اين كارگروه معرفي شده اند.
وي تصريح كرد: اين روالي است كه رييس جمهور براي برخي كارهاي ويژه داشتند وي اين كارگروه نيز در همين راستا تشكيل شده است.
وي افزود: تا امروز هيچ خدشه اي به جايگاه وزارت نفت وارد نشده و پيشنهاد ايجاد كارگروه ويژه براي قراردادهاي بزرگ نفت پيشنهاد من بود كه هميشه از آن دفاع مي كنم.
وزير نفت از بررسي قيمت جهاني نفت براي ارايه پيشنهادهاي جديد در اجلاس آتي اوپك خبر داد و گفت: يكي از بحث هاي جدي در اين خصوص مازاد عرضه نفت است و عمده همكاران مايلند كه از روند نزولي قيمت نفت جلوگيري شود.
مهندس نوذري در ادامه به وضعيت پمپ بنزين هاي تهران پرداخت و گفت: تاكنون 19 جايگاه سيار در سطح شهر تهران عملياتي شده و به زودي تعداد اين جايگاه ها به 40 عدد مي رسد.
وي افزود: يكي از برنامه هاي مهم ما براي بهبود شرايط پمپ بنزين ها در تهران تبديل تمام پمپ هاي تك نازله به دو نازله خواهد بود كه اين افزايش ظرفيتي معادل احداث 40 جايگاه ايجاد خواهدكرد .
وي درپاسخ به اين سئوال كه وضعيت شركت هاي توتال و شل در ايران چگونه است گفت: فشارهاي بين المللي بر روي اين دو شركت بي تاثير نبود ولي حضور آنها به پروژه هاي نفتي به هيچ عنوان منتفي نشده است.
نوذري به آخر وضعيت بلوك نفتي را در پرداخت و گفت: قرار بود شركت تاسيسات دريايي به همراه يك شركت فيليپيني اين پروژه را فعال كنند اما به دليل انصراف شركت فيليپيني ريسك بالا در اكتشاف و شرايط و توان مالي شركت صدرا به اين نتيجه رسيديم كه اين پروژه را از شركت تاسيسات دريايي بگيريم و به زودي مناقصه جديدي برگزار خواهد شد./01/120
صوت
دوشنبه 4 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]