واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: گام ديگر بورس براي توسعه خدمات
سرويس اقتصادي -- تالار خدمات امور سهامداري شركت سپردهگذاري مركزي اوراق بهادار و تسويه وجوه از اين پس در خدمت سهامداران بازار سرمايه كشور خواهد بود.
در مراسم افتتاح اين تالار عليرضا حاجينوروزي مديرعامل شركت سپردهگذاري مركزي اوراق بهادار و تسويه وجوه از برنامهريزي براي اجراي فاز سوم سامانه اينترنتي بورس خبر داد.
به گزارش خبرنگار بورس روزنامه اطلاعات حاجينوروزي در مراسم افتتاح تالار خدمات امور سهامداري اين شركت گفت: تمامي شركتهاي پذيرفته شده در بورس را ميتوانيم در اين تالار در خدمت امور سهامداري قرار بدهيم تا چرخه بازار سرمايه بهتر گردش كند.
به گفته وي در اين تالار 2 سايت جديد اينترنتي خدمات بورسي ايجاد شده و از طريق سايتهاي IPS و IGS هر سهامدار ميتواند از منزل يا محل كار خود وارد اين 2 سايت شده و اطلاعات مربوط به سهام، قيمت، كد و حتي سود سهام و واريز آن به حساب شخصي خود را دريافت كند.
دكتر علي صالحآبادي رئيس سازمان بورس اوراق بهادار كه افتتاح كننده اين تالار بود در گفتگو با خبرنگاران درباره راهاندازي اين تالار گفت: امور سهامداري و ادامه خدمات به مردم از اين پس در اين تالار جديد ارائه ميشود و با توجه به راهاندازي سايتهاي جديد، هر فرد ميتواند از آخرين وضعيت سهام خود و مسايل جانبي آن اطلاع كسب كند.
دكتر صالحآبادي گفت: اين سامانهها حدود 40 روز است كه آزمايش شده و امروز رونمايي شد.
رئيس سازمان بورس درباره ادغام ذوب آهن اصفهان و سنگ آهن مركزي گفت: اين كار نيازمند تصويب وزارت صنايع و معادن است كه مصوبه آن از طريق بورس ارائه ميشود، البته هيات عالي واگذاري نيز بايد براساس قانون اصل 44 دراين باره تصميم گيري كند.
دكتر علي صالح آبادي - درباره اظهار نظر برخي از مسئولان در خصوص اعلام قيمت براي برخي از سهام از جمله مخابرات توضيح داد: اطلاعات شركت بورس همان دادههايي است كه روي سايت در اختيار عموم قرار دارد و اظهار نظر يك مسئول در مورد قيمت سهام مخابرات مشمول دستكاري قيمت نبوده و موضوعي حتمي نيست و رقم اعلامي از نظر ما هيچ مبنايي ندارد.
وي درباره ماهيت تقاضاي نانوشته در سازمان بورس براي خريد سهام گفت: تقاضاي نانوشته اين است كه به عنوان مثال كسي با تلفن اعلام كند كه سهمي برايش خريداري شود و البته موظف است كه فرم مربوطه را پركند. با توجه به اينكه تقاضا وابسته به قيمت است و هر چه قيمت افزايش يابد، تقاضا كاهش مييابد. همچنين يك فرد ممكن است از طريق چند كارگزار درخواست دهد.
وي در پاسخ به اين پرسش كه چهار ميليارد تقاضا پيش از عرضه سهام مخابرات براي خريد آن وجود داشته؟ گفت: تصور نميكنم اين تعداد تقاضا پيش از عرضه براي خريد اين سهام وجود داشته است، قيمت روي 160 تومان عرضه مي شد كه تا 157 تومان كاهش يافت و باز به روال قبل بازگشت. البته اگر شرايط بازار مساعد باشد، سازمان خصوصيسازي بايد به تعهد عرضه خود عمل كند و تصور ميكنم به جز پنج درصد عرضه شده فعلي، پنج تا شش درصد ديگر حداقل به شركت بورس تعهد داشته باشد. بورس همواره درخواست كرده كه در همان زمان كه صف خريد بالاست، اين ميزان سهام نيز عرضه شود اما تحقق آن به مصوبههاي مختلف باز ميگردد.
وي با اشاره به اينكه بررسي نياز شركت مخابرات به بازارگردان برعهده بورس است، گفت: مشكل تعلل در عرضه مابقي سهام مخابرات به دليل طي مراحل اداري و مصوبات است در هر صورت مسئوليت اين كار برعهده شركت است كه بايد پاسخگو باشد.
40 درصد از دو ميليارد سهم شركت مخابرات به مردم حقيقي تعلق گرفته است نه كارمندان مخابرات زيرا آنها جزئي از همان40 درصد بودهاند نه همه 40 درصد.
وي با اشاره به ادامه پس لرزههاي مخابرات در پاسخ به راهكار حل تعلل در واگذاري مابقي سهام شركتها گفت: در روز عرضه اوليه هر سهمي بايد دستور فروش پر شده و به رويت شركت بورس برسد و پس از ارائه آن به كارگزار اجازه عرضه داده ميشود و اين تنها راه ممكن براي جلوگيري از تعلل است. اما متاسفانه در روز بعد شركتها به تعهد خود عمل نميكنند.
وي افزود: هنگامي كه اعلام ميشود در روز مشخصي قرار است سهمي عرضه شود، يك فضاي عمومي براي آن ايجاد ميشود اما اگر به خاطر اين موضوع جلوي عرضه گرفته شود ابعاد منفي در جامعه ايجاد ميشود. اين در حالي است كه همواره در مصوبه هيات پذيرش تاكيد داشتهايم در روز عرضه محرز شود كه مجوز عرضه صادر شده يا خير؟ پس بايد آمادگي داشت كه اگر روز عرضه سررسيد و جلوي عرضه گرفته شد چنين اتفاقي در مورد آن سهام رخ داده است.
صالح آبادي گفت: يكي از مشكلات پالايشگاه تبريز نيز همين موضوع است زيرا در مورد پالايشگاه اصفهان كه در بورس عرضه شد قرار بود روزهاي پس از عرضه اوليه مابقي پنج درصد سهام عرضه شود. اما اين اتفاق نيفتاد و اعلام شد كه برگه سهم را شركت ملي پالايش و پخش در اختيار سازمان خصوصي سازي قرار نداده است (وكالت نداده) و بدين ترتيب شركت بورس در مورد پالايشگاه تبريز اعلام كرده تا زماني كه برگه از آنها دريافت نشود سهام شركت عرضه نميشود. در حال حاضر عرضه پالايشگاه تبريز هيچ مشكلي جز اين موضوع ندارد.
وي با اعلام اينكه در هيات پذيرش بورس تنها به تصويب ورود شركتها به بورس و احراز شرايط مورد نياز نظير افشاي اطلاعات پرداخته ميشود، ادامه داد: در مصوبات پذيرش قيد ميشود كه اگر تعهداتي وجود دارد كه افشا نشده و مربوط به دوره قبل از عرضه سهام است، عرضه كننده كالا كه عمدتا دولت است، بايد تعهد كند كه در حال حاضر اعلام نشده و مسئوليت آن متوجه دولت است كه ضرر و زيان سهامدار را بپردازد.
صالح آبادي ادغام ذوب آهن اصفهان و سنگ آهن مركزي را مورد توجه قرار داد و افزود: با توجه به اينكه سنگ آهن مركزي ايران ماده اوليه ذوب آهن اصفهان را تامين ميكند و جزو 531 شركت در فهرست واگذاري قرار دارد، طبق اصل 44 جزو موارد حاكميتي دولت نبوده بنابراين در هيات پذيرش پيشنهاد ادغام اين دو شركت مطرح شد به طوري كه ذوب آهن اصفهان، سنگ آهن مركزي را خريداري كرده و پس از ادغام اين دو يك جا وارد بورس شوند كه به طور قطع اگر سنگ آهن به ذوب آهن داده شود نه تنها قيمت ذوب آهن در بورس بالاتر ميرود بلكه ريسك تامين مواد اوليه براي ذوب آهن كاهش مييابد.
وي تاكيد كرد: اين كار نيازمند تصويب وزارت صنايع و معادن است كه مصوبه آن از طريق بورس ارائه ميشود. البته هيات عالي واگذاري نيز بايد براساس قانون اصل 44 در اين باره تصميمگيري كند.
رئيس سازمان بورس در خصوص لايحه ماليات ابزارهاي جديد به ايسنا گفت: لايحهاي در زمان وزير سابق امور اقتصادي و دارايي ارائه شد و در حال حاضر نيز با وزير جديد در ميان گذاشته شده است كه روز دوشنبه در جلسه كميسيون فرعي شوراي بورس و هفته آينده در شوراي بورس اين موضوع مطرح ميشود و پس از تصويب آن تا اواسط شهريور ماه به هيات دولت ارسال خواهد شد، البته پس از تصويب در شوراي بورس متن كامل آن اعلام ميشود.
وي تمام نهادها، بازارها و ابزارهاي جديد، OTC، شخصيت حقوقي صندوقها و عرضه سهام در خارج از كشور را مشمول اين لايحه دانست.
سامانه نمايش وضعيت دارايي سهامداري (IPS)
به گزارش خبرنگار اقتصادي اطلاعات با استفاده از سامانه IPS سهامداران شركتهاي پذيرفته شده در بورس پس از دريافت شناسه كاربري، ميتوانند بصورت اينترنتي از آخرين وضعيت دارايي سهام خود مطلع شوند. لازم به ذكر است با راهاندازي سامانه معاملاتي جديد، كاربران اين سامانه قادر خواهند بود تا از همين طريق كارگزار ناظر خود را در هر نماد معاملاتي شناسايي كنند.
سهامداران حقيقي جهت دريافت شناسه و رمز كاربري براي استفاده از اين سامانه، ميتوانند با در دست داشتن اصل شناسنامه، اصل كارت ملي، كد پستي ده رقمي و نشاني پست الكترونيك خود به دفتر مركزي شركت سپردهگذاري مركزي اوراق بهادار و تسويه وجوه مراجعه كنند.
سهامداران حقوقي جهت استفاده از اين سامانه ميبايست نماينده خود را بصورت رسمي معرفي نمايند. ارائه مشخصات ثبتي اشخاص حقوقي شامل نام كامل، شماره ثبت و محل ثبت جهت صدور شناسه كاربري الزامي است.
فعالسازي شناسه و رمز كاربري
شناسه و رمز كاربري حداكثر تا يك روز كاري فعال شده و كاربران جديد ميتوانند با مراجعه به سايت شركت سپردهگذاري مركزي اوراق بهادار و تسويه وجوه، از اين سامانه استفاده نمايند. بدين منظور سهامدار بايد نام كاربري و كلمه رمز كه بصورت چاپ شده در هنگام مراجعه حضوري به وي تحويل داده شده را در محلهاي مربوطه وارد نمايد. همچنين جهت امنيت بيشتر كاربران ميبايست حروف نمايش داده شده در تصوير گرافيكي را بدون در نظر گرفتن بزرگي يا كوچكي حروف در كادر مربوطه تايپ نمايند. در صورت ناخوانايي اين حروف كاربر ميتواند با بازسازي تصوير شكل گرافيكي جديدي را ايجاد كند.
پس از شناسايي كاربر توسط سامانه، مشخصات سهامدار شامل نام، نام خانوادگي، كد سهامداري و شماره ملي براي سهامداران حقيقي و نام شركت، شماره ثبت و تاريخ ثبت براي سهامداران حقوقي در صفحه اصلي نمايش داده ميشود. همچنين به منظور اطمينان كاربر از محرمانه ماندن رمز عبور، تاريخ آخرين استفاده از سامانه نمايش داده ميشود.
براي بالا بردن امنيت توصيه ميشود كه كاربران به محض ورود به سامانه، كلمه عبور خود را تغيير دهند و كلمه عبور جديد را در جايي مطمئن نگهداري كنند.
آخرين وضعيت دارايي سهام
جهت نمايش آخرين وضعيت دارايي سهام، كاربر ميبايست بر روي لينك مربوطه كليك نمايد. اين صفحه شامل اطلاعات مربوط به آخرين دارايي سهامدار در نمادهاي مختلف ميباشد. دارايي سهامدار به دو صورت و نشان داده ميشوند.
دارايي قابل معامله فقط شامل سهام سپرده شده قابل معامله ميباشد و كل دارايي شامل سهام قابل معامله و سهام غيرسپرده است. منظور از دارايي قابل معامله، آن قسمت از سهام سپرده شده سهامدار ميباشد كه امكان فروش آن وجود دارد.در آينده با تغيير ساختار نگهداري دارايي سهام سهامداران به شكل تركيبي، سامانه امكان نمايش كارگزاران ناظر مربوط به يك نماد را خواهد داشت. براي اين كار، با كليك كردن بر روي نماد مربوطه فهرستي از كارگزاران مربوط به آن نماد، نشان داده خواهد شد. هماكنون كليه نمادها زير نظر شركت سپردهگذاري اوراق بهادار و تسويه وجوه است.
دوشنبه 4 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 214]