واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: نگاهي به عملكرد سه ساله دولت رشد سرمايه گذاري هاي داخلي و خارجي، دستاورد وزارت صنايع و معادن
ايجاد زمينه هاي لازم براي حل ساختاري مشكلات صنعت كشور، پرداخت وام و تسهيلات براي صنايع و كارخانجات داراي مشكل، افزايش درخور توجه اشتغالزايي، تامين اعتبار طرح هاي مختلف از حساب ذخيره ارزي، رشد توليد فلزات اساسي، سيمان و صنايع خودروسازي از مهمترين دستاوردهاي وزارت صنايع و معادن در سه سال گذشته اعلام شده است.
به گزارش «شبكه خبر دانشجو» به نقل از پايگاه اطلاعرساني دولت، بخشي از اقدامات و تلاشهاي اين وزارتخانه به اين شرح است:
- سرمايهگذاري: صدور مجوز تاسيس صنعتي ( تقاضاي سرمايهگذاري) از شهريور 84 تا تير ماه 87 به 132 هزار فقره رسيده است كه پيشبيني ميشود 3ميليون و 851 هزار نفر اشتغال ايجاد شود.
مقايسه اين ارقام با دوره مشابه قبل نشانگر افزايش 61 درصدي تعداد جواز تاسيس، 124 درصدي ميزان سرمايه گذاري و 53 درصدي اشتغال است.
در دوره بررسي 20151 فقره پروانه بهره برداري از واحدهاي صنعتي صادر شده است كه 372 هزار نفر اشتغال را به همراه داشته اشت.
در دوره گزارش 1633 فقره پروانه بهرهبرداري از معدن صادر شده است كه ظرفيت استخراج اسمي پروانههاي صادره نسبت به دوره مشابه رشد هفت درصدي را نشان ميدهد.
در همين دوره 1684 فقره اجازه برداشت صادر شده است كه 45 درصد رشد را نشان ميدهد.
- حساب ذخيره ارزي: از اول شهريور 84 تا اول شهريور 87 از محل اعتبارات حساب ذخيره ارزي تعداد 444 طرح به مبلغ 6 ميليارد و 156ميليون دلار تامين اعتبار شده است.
- توسعه اشتغال: فرصت هاي شغلي ايجاد شده در دوره بررسي بيش از 520 هزار نفر برآورد شده است همچنين از محل اعتبارات بنگاه هاي اقتصادي زود بازده بيش از 235 هزار فرصت شغلي در دوره بررسي ايجاد شده است.
- بهرهبرداري و نوسازي: افتتاح خطوط توليد پژو پارس در مصر، پرايد در سوريه، سمند و پرايد 141 در ونزوئلا، سمند در كشورهاي جمهوري آذربايجان، بلاروس و سوريه و عقد قرارداد توليد سمند در سنگال و چين با ظرفيت پنج هزار دستگاه به همراه افتتاح خط توليد تراكتور در ونزوئلا و سودان، توسعه محصول صنعت خودرو با عرضه خودروهاي به روز و دستيابي به يك دو دهم ميليارد دلار درآمد حاصل از صادرات كالا مهمترين عملكردهاي اين حوزه است.
- عملكرد اجرايي اصل 44 قانون اساسي: نگاهي به ميزان واگذاري سهام در دولت نهم با دوره مشابه نشان ميدهد كه رقم واگذاريها 406 درصد افزايش يافته و از 18 هزار و 69 ميليارد ريال به 91 هزار و 540 ميليارد ريال رسيده است.
- سرمايهگذاري خارجي: در سال هاي 84 تا 87، 190 طرح با مشاركت سرمايهگذاري خارجي تصويب شده و تحت پوشش قانون تشويق و حمايت از سرمايهگذاري خارجي قرار گرفته است كه رشد 121 درصدي را نسبت به دوره مشابه نشان ميدهد، حجم سرمايهگذاري خارجي در اين دوره 19 ميليارد دلار است كه رشد 900 درصدي را نشان ميدهد.
همچنين در اين دوره طرح هاي صنعتي مشترك فراواني در زمينه سيمان، معدن، لاستيك و ... با كشورهاي دوست اجرا شده است.
- توليد: در دوره بررسي توليد فلزات اساسي رشد 18 و نيم درصدي داشته است، توليد سيمان 21 درصد افزايش يافته و صنايع خودروسازي از رشد 36 درصدي برخوردار شده است.
- صادرات: در دوره گزارش ارزش صادرات غيرنفتي حدود 40 ميليارد دلار بوده است كه 31 ميليارد دلار آن مربوط كه كالاهاي صنعتي است.
- بانك صنعت و معدن: در راستاي اعطاي تسهيلات به بنگاه هاي اقتصادي كوچك زودبازده و كارآفرين تا پايان ارديبهشت 87 به 1591 طرح به ميزان 3 هزار و 165 ميليارد ريال تسهيلات اعطا شده است كه با بهره برداري از اين طرح ها براي نزديك به 26 هزار نفر اشتغال مستقيم ايجاد خواهد شد./انتهاي پيام/
دوشنبه 4 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]