واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: ورزشگاه آزادي مكان آيين پاياني «طرح قرآني 1442» گزارش نشست خبر امروز شبكهي قرآن و معارف سيما *تكرار سريال «اغما» همراه با بحث كارشناسي در شبكهي قرآن سيما*
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: تلويزيون و راديو
نشست خبري اختتاميهي طرح قرآني 1442 و ويژه برنامههاي رمضان با حضور مدير قرآن و معارف سيما امروز ـ 4 شهريورماه ـ برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سرويس تلويزيون خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در ابتداي اين مراسم «عباس انجام» مدير تأمين برنامهي شبكهي قرآن و معارف سيما، دربارهي ويژه برنامههاي ماه رمضان اين شبكه اظهار كرد: اين برنامهها در 10 بخش تلاوت، تفسير، آموزش، نمايش، دعا، اوقات شرعي، سخنراني و كارشناسي، ميزگرد، تركيبي و گزارشي روي آنتن ميرود.
وي افزود: در بخش تلاوت، هر روز دو ترتيل در دو بخش پخش ميشود كه اولي تلاوت يك جزء و ديگري تلاوت دو نيم جزء است. بخش تفسير، شامل تفسير ترتيبي و موضوعي ميشود كه تفسير ترتيبي صبحها با حضور كارشناساني چون آيتالله جوادي آملي، آيتالله مكارم شيرازي و آيتالله خرازي پخش ميشود. تفسير موضوعي نيز عصرها روي آنتن ميرود.
مدير تأمين برنامه شبكه قرآن در ادامه گفت: بخش آموزش در دو بخش عمومي و تخصصي پخش ميشود. در بخش نمايش نيز سريال «اغما» روي آنتن ميرود كه پس از هر قسمت 10 دقيقه بخش كارشناسي پخش ميشود. در بخش دعا، ادعيه و شرح آنها روانهي آنتن ميشود.
وي اضافه كرد: شبكهي قرآن و معارف سيما از شبكههاي محدود سيماست كه براي هر سه وقت شرعي برنامهها پخش ميكند، علاوه بر آن در ماه رمضان هر روز دو سخنراني يكي صبحها و ديگري شبها روي آنتن ميرود.
انجام، با بيان اينكه برنامههاي تركيبي در شش باكس پخش ميشوند، گفت: برنامهي «شهر قرآن» به رويدادهاي نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم ميپردازد. «پنجره»، رويدادهاي قرآني را پوشش ميدهد «با شهدا در ضيافت نور» نام برنامهاي است كه در خانههاي شهدا ضبط ميشود. «نسيم اجابت» انعكاس محافل ويژهي قرآني برگزار شده در كشورهاي ديگر با حضور قاريان ايراني از ديگر برنامههاي تركيبي ماه رمضان است.
«چشمهي نور» هم عنوان برنامهاي است كه با موضوع آموزش روخواني و روانخواني قرآن كريم پخش ميشود.
***
به گزارش ايسنا، در ادامهي اين نشست، حسين ساري ـ مدير شبكهي قرآن و معارف سيما- دربارهي طرح قرآني 1442 اظهار كرد: در سالجاري اين طرح به صورت چند رسانهي برگزار و درآن سعي شد، راهبردي اتخاذ شود كه مخاطبان هرچه آسانتر با برنامههاي قرآني آن آشنا شوند. در اين جهت تقريبا همهي شبكهها در اطلاعرساني دربارهي طرح «1442» نقش داشتند به گونهاي كه 11 هزار دقيقه برنامهي تلويزيوني روي آنتن شبكههاي اول، دوم، سوم، چهارم، تهران و قرآن و معارف سيما رفت.
وي ايجاد بهتر مناسب براي فعاليتهاي فرهنگي و قرآني در جامعه، تلاش براي انس با قرآن كريم و برپايي نهضت قرآنآموزي از اهداف اصلي برگزاري طرح «1442» ذكر كرد.
ساري با بيان اينكه علاوه بر شبكههاي صداوسيما، دستگاهها و نهادهاي مسوول نيز در برگزاري اين طرح مشاركت كردهاند، اظهار كرد: بالغ بر 4 هزار كلاس قرآني در 18 جلسه در طول تابستان برگزار شده است كه هم به روخواني و صحيحخواني قرآن كريم و هم مفاهيم آن ميپرداختند.
وي دربارهي تفاوت طرح 1442 با طرح 1441 گفت: در طرح 1442 كلاسهاي حضوري بسياري با همكاري دستگاههاي مسوول در سطح كشور برگزار شد علاوه بر آن رسانههاي ديگري در برگزاري آن مشاركت داشتند.مانند روزنامه جامجم علاوه بر آن كتاب سورهي يوسف، نوشتهي حجتالاسلام قرآئتي توزيع شد.
مدير شبكه قرآن و معارف سيما با بيان اينكه خوشبختانه از طرح «1442» استقبال خوبي شد، اظهار كرد: مردم هم از كلاسهاي حضوري و هم مسابقات برگزار شده به خوبي استقبال كردند.
وي زمان اختتاميه طرح 1442 را پنجشنبه (7 شهريورماه) ساعت 15و30 دقيقه ذكر كرد.
ساري با اشاره به كلاسهاي حضوري گفت: در طول تابستان حدود 4 هزار كلاس قرآني برگزار شد كه حدود 40 هزار نفر در آن شركت كردند. اين طرح يك ستاد مركزي داشت كه بينندگان از طريق تلفن با آن در تماس بودند و در «1442» شركت ميكردند. اما كساني كه امكان حضور در كلاسها و حتي تماس تلفني را نداشتند، ميتوانستند از طريق پيام كوتاه در طرح «1442» شركت كنند در تابستان جاري حدود 6 ميليون پيام كوتاه دريافت شد. علاوه بر آن حجم انبوهي نام ارسال شد كه تعداد آنها بسيار بيشتر از سال قبل بود و تقريبا از همهي شهرههاي كشور دريافت شد.
ساري با اشاره به اهداي جوايز اظهار كرد: تلاش ميشود كه تقسيمبندي جوايز به گونهاي انجام شود كه شركتكنندگان همهي استانهاي كشور از آن بهرهمند شوند.
وي با بيان اينكه هر زمان كه مراكز مسوول به صورت همگرا و هم افزا عمل كنند، جامعه عكسالعمل مناسبي نشان ميدهد، گفت: اگر در طرح قرآني 1442 شاهد حضور ميليونها نفر بودهايم، اين افراد درجهي نخست از لطف خدا و در درجه بعدي از همكاري مراكز است كه سازمان دارالقران كريم، سازمان تبليغات اسلامي، مهد قرآن، مسجدها و به ويژه كانونهاي فرهنگي و هنري آنان، مراكز فرهنگي بسيج، نيروي انتظامي و ارتش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به ويژه مركز توسعه و ترويج فعاليتهاي قرآني از جملهي آنها هستند.
ساري با اشاره به مراسم اختتاميه طرح «1442» اظهار كرد: متأسف هستيم كه مراسم مشابه تهران، نميتوانيم در شهرستانها برگزار كنيم اما در تلاش هستيم در سالهاي آينده اين امر را محقق كنيم.
وي افزود: مراسم اختتاميه در ورزشگاه 12 هزار نفري آزادي برگزار ميشود كه براي آسانشدن حمل و نقل مردم، در 19 نقطه از شهر تهران، اتوبوسهايي مستقر ميشوند تا مردم بتوانند به راحتي به ورزشگاه بيايند.
علاوه بر آن به منظور ارتباط دوسويه با مخاطبان حدود 15 هزار كارت دعوت براي شركتكنندگان در مسابقه ارسال ميشود. علاوه بر آن در مراسم افتتاحيه، قرعهكشي هم براي اهداي جوايز انجام ميشد.
وي دربارهي مهمانان ويژه مراسم اختتاميه گفت: همهي كساني كه اين مراسم شركت ميكنند، مهمان ويژه هستند اما از روساي سه قوه براي شركت در اختتاميه دعوت كردهايم البته آقاي احمدينژاد در زمان برگزاري آن سفر ميروند.
مدير شبكهي قرآن و معارف سيما يادآور شد: سال گذشته به علت همزمان شدن بيستونهمين سال پخش برنامه «رسايي از قرآن» با اختتاميه طرح «1441» از حجتالاسلام قرائتي تقدير شد.اما در سال جاري از فرد خاصي تقدير نميشود البته ممكن است از دستگاههاي مشاركتكننده در اين طرح قدرداني شود.
***
به گزارش ايسنا، وي در پاسخ به پرسشس كه چرا شبكهي قرآن و معارف سيما براي مناسبتهايي چون ماه رمضان سريال توليد نميكند و آثار ساير شبكهها را روي آنتن ميفرستد، گفت: قرار نيست كه همهي شبكهها در ماه رمضان سريال پخش كنند حتي در سال جاري به طور جدي اين بحث مطرح بود كه آيا چهار شبكه در اين ماه سريال روي آنتن بفرستند يا شبكههاي كمتري اينكار را انجام دهند. از سوي ديگر مردم در ماه رمضان غير از تلويزيون ديدن، كارهاي ديگري هم دارند كه به آن بپردازند بنابراين قرار نيست تمام وقت خود رابا تلويزيون پر كنند.
ساري خبر داد: ساختار شبكهي قرآن متناسب با ساخت برنامههاي نمايشي نبود و در اين زمينه خلأيي وجود داشت بنابراين سيما تصميم گرفت اين ساختار را اصلاح كند كه اين امر به تازگي محقق شده است و اكنون در شبكهي قرآن و معارف سيما، گروه تخصصي فيلم و سريال راهاندازي شده است.
وي افزود: از سال گذشته ساخت برنامههاي نمايشي در شبكهي قرآن و معارف سيما آغاز شده است كه در سال 86 و نوروز سالجاري برخي از آنها پخششده اكنون چند مجموعهي تلويزيوني، تلهفيلم و تلهتئاتر در مراحل مختلف نگارش فيلمنامه، پيشتوليد قرار دارند كه نخستين محصولات، آنها در زمستان روي آنتن ميرود. البته برخي طرحها نيز سفارش داده شده است.
***
وي دربارهي پخش سريالهاي قرآن و معارف سيما در مناسبتهاي مذهبي گفت: دربارهي زمان پخش از بينندگان نظرخواهي ميكنيم.
ساري با اشاره به روي آنتن فرستادهشدن مجموعههاي پخششده از شبكههاي ديگر از شبكهي قرآن و معارف سيما اظهار كرد: برخي از مخاطبان در زمان پخش برنامههاي موفق، نميتوانند آنها را ببينند اما در تكرار آنها اين فرصت را مييابند كه به تماشاي آنها بنشينند، بنابراين تكرار مجموعهها كار ناپسندي نيست.
مدير شبكهي قرآن و معارف سيما دربارهي معيارهاي ارسال كارت دعوت براي مخاطبان گفت: اين كارتها براي افرادي ارسال شد كه اطلاعاتشان در اختيار ما بود و در بخشهاي مختلف شركت كرده بودند. ما بانك اطلاعاتي خوبي از قرآن دوستان دراختيار داريم كه در مناسبتهاي ويژه از آنان براي شركت در برنامهها دعوت ميكنيم.
***
ساري در پاسخ به پرسش ايسنا كه چه اقدامات نويي را در توليد برنامههاي ماه رمضان همزمان با سال نوآوري و شكوفايي انجام دادهايد، اظهار كرد: ماموريت شبكهي قرآن و معارف سيما در ماه رمضان پخش دربارهي مباحث آموزشي، قرائت و تفسير است. يكي از فرازهاي اصلي، خواندن قرآن است كه دراين زمينه برنامههايي را روي آنتن ميفرستيم. براي علاقهمندان به محتواي قرآنكريم برنامههاي متعددي پخش ميكنيم.
وي اضافه كرد: يكي از ماموريتهاي ويژهي شبكهي قرآن و معارف سيما انعكاس فعاليتهاي انجام شده در زمينهي قرآن مانند محافل قرآني و نمايشگاه بينالمللي قرآن است . دراين جهت از صبح تا شب به اين نمايشگاه ميپردازيم و حدود 100 محفل قرآني را به اشكال گوناگون چون اطلاعرساني، پخش مستقيم و پخش گزيدهاي از آنان پوشش ميدهيم.
***
ساري دربارهي حضور شبكهي قرآن و معارف سيما در نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم اظهار كرد: حضور ما در اين نمايشگاه با ساير شركتكنندگان تفاوتهايي دارد.اگر به اين نتيجه برسيم كه در اين نمايشگاه شركت كنيم سعي ميكنيم در غرفهي خود به معرفي برنامههاي شبكه بپردازيم علاوه بر آن كارشناسان اين شبكه در غرفه حضور يابند و مشاوره حضوري به علاقهمندان ارايه دهند.نظرخواهي از مردم نيز يكي ديگر از اقدامات ما ميتواند باشد،
وي در زمينه ارزيابي ميزان رضايت مخاطبان از برنامههاي شبكه قرآن و معارف سيما گفت: مركز تحقيقات صداوسيما در اين زمينه نظرسنجي ميكنند. خوشبختانه به طور معمول ميزان رضايت مخاطبان شبكه قرآن و معارف سيما از برنامههاي اين شبكه بيش از 80 درصد است.
***
مدير شبكهي قرآن و معارف سيما با بيان اينكه يكي از نقاط ضعف ما در فرمهاي برنامهسازي است تصريح كرد: اكنون درحال اصلاح اين كاستي هستيم پيش از اين به طور تخصصي براي كودكان و نوجوانان برنامهسازي نميكرديم ولي اكنون قرار است در اين زمينه اقداماتي انجام دهيم البته در سال گذشته برنامههايي براي اين قشر سني تهيه و پخش شد كه مجموعهي امين و مينا از جملهي آنهاست. اكنون نيز درحال ضبط برنامه خاله ليلا براي مخاطبان خردسال هستيم.
وي اضافه كرد: اصولا كار تصويري مشكل است كه اين سختي در تصويركردن مضامين ديني و بعضا انتزاعي مضاعف ميشود.رسانهها چه در ايران و جهان تجربهي زيادي در تصويركردن معارف ديني ندارند و موضوعاتي چون اجتماعي و اقتصادي را بهتر ميتوانند با ابزار سينما مطرح كنند.
***
مدير شبكهي قرآن و معارف سيما با اشاره به فعاليتهاي انجامشده در اين زمينه در سيما گفت: مجموعههايي كه براي پخش در ماه رمضان ساخته ميشوند در زمره همينگونه تجربيات هستند و گام به گام پيش ميروند.
وي برخي از انتقادات به اين شبكه را مربوط به ميزان پوشش آن دانست و اظهار كرد: در مراكز استانها فرستندههاي مستقلي براي شبكه قرآن و معارف سيما نصب شده است اما پوشش آن مانند شبكههاي ديگر نيست و نميتواند همه كشور ايران را در بر گيرد. چراكه براي تحقق اين امر مهم بايد در همهي شهرها فرستنده نصب شود. البته با تلاشهاي صورتگرفته و با وجود محدوديتهاي مالي فرستندههاي خوبي براي اين شبكه نصب شده است كه اكنون نزديك به 100 فرستنده به پوشش برنامههاي شبكهي قرآن و معارف سيما ميپردازد.
ساري در پايان اظهار كرد: كيفيت دريافت برنامهها نيز يكي ديگر از موضوعات موردنظر مخاطبان است كه با تغيير سيستمها از آنالوگ ديجيتال اين مشكل براي هميشه رفع ميشود.
انتهاي پيام
دوشنبه 4 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]